Alena Řezníčková obchodní ředitelkou GREYCORTEX

Novou Area manažerkou společnosti GREYCORTEX pro Česko a Slovensko se 1. ledna stala Alena Řezníčková.
Alena Řezníčková působí v oblasti IT bezpečnosti od roku 1992. V minulosti byla ředitelkou AEC nebo country manažerkou McAfee. Zastávala obchodní a manažerské také ve společnostech ASSECO, PCS, ANECT a Intel Czech Tradings. V GREYCORTEX bude jejím hlavním úkolem rozšíření sítě partnerů.

„V průběhu spolupráce se společností GREYCORTEX jsem si ověřila, že produkt Mendel pro bezpečnostní monitoring sítí je unikátním řešení s velkým potenciálem. Vývoji a podpoře se věnuje technicky odborný a lidsky vynikající tým. U zákazníků se po prvním seznámení s produktem setkáváme s efektem prozření, co vše se děje uvnitř jejich IT infrastruktury, což je fascinující. Klienti oceňují možnost spolupodílet se na diskusi nad road mapou a rozvojem řešení. Svou úlohu nyní spatřuji především ve dvou oblastech: posílení partnerského kanálu a rozšíření sítě partnerů se specializací na celý životní cyklus řízení bezpečnosti, a dále využití zkušeností a potřeb zákazníků pro další rozvoj našich řešení,“ říká Alena Řezníčková.

„Alena má dlouholeté zkušenosti s řešeními pro kybernetickou bezpečnost i s řízením obchodních týmů. V předchozích pozicích, především jako country manažerce světové společnosti McAfee (posléze Intel) se jí dařilo budovat vzájemně důvěryhodné partnerské vztahy s technologickými společnostmi v České republice a na Slovensku. Pozitivně vnímám její zapojení do aktivit české pobočky asociace AFCEA a dlouholeté vztahy s klíčovými osobnostmi IT security,“ dodává ředitel společnosti GREYCORTEX Petr Chaloupka

O společnosti GREYCORTEX:

Společnost GREYCORTEX byla založena v roce 2016. Jejím cílem je aplikovat progresivní technologie pro zajištění bezpečnosti počítačových sítí proti moderním pokročilým hrozbám. Stěžejním řešením je produkt MENDEL – nástroj pro analýzu síťového provozu, ke které využívá pokročilé umělé inteligence, strojového učení a analýzy dat. Dokáže detekovat hrozby a odhalovat nedostatky v síti, poskytuje plnou viditelnost do vaší sítě a šetří vaše zdroje. Kromě zabezpečení před útoky a škodlivými kódy posiluje i stabilitu sítě, její rychlost a výkon. 

Od roku 2018 rozšířila společnost své působení a otevřela kanceláře v Japonsku a Polsku. GREYCORTEX byl vybrán jako první česká společnost do programu EY s názvem Accelarating Entepreneurs, v roce 2018 se stal finalistou EY Cybersecurity Trophy a v prosinci 2019 v této soutěži zvítězil v kategorii Cyber Security Space Innovation https://www.eyeso.sk/. Ve stejném roce se společnost objevila jako Representative Vendor v Market Guide for Network Traffic Analysis společnosti GARTNER.

Více na www.greycortex.com, na sociálních sítích LinkedIn, Twitter nebo YouTube.