První klienti v Čechách si sjednali hypotéku plně online

Praha, 20. 1. 2020 – Miroslav K. a Veronika M. z Líbeznic jsou vůbec prvními klienty v České republice, kteří si sjednali hypotéku plně online. Došlo k tomu přes inovativní službu Refinanso.cz, kterou 1. prosince loňského roku převzala MONETA Money Bank.

Spolužadatelé o refinancování úvěru na bydlení podepsali smlouvu prostřednictvím verifikační sms, a to každý na svém mobilním telefonu. „Hledal jsem možnosti refinancovaní hypotéky a na Refinanso mě zaujala příznivá úroková sazba i možnost sjednat hypotéku online, bez nutnosti chodit na pobočku banky. Vše jsme řešili online z domova v čase, který nám vyhovoval. Zajímavý byl i způsob ověření identity pomocí úsměvu,“ komentuje využití služby Refinanso Miroslav K. „Jedná se o průlomový milník v digitalizaci tuzemských bankovních služeb. Refinanso sází na bezplatné online ocenění nemovitostí i na automatickou generaci úvěrových smluv. To vše se následně promítá do nízké úrokové sazby,“ potvrdil manažer Refinanso Matěj Novák s tím, že první online refinancovaná hypotéka byla sjednána s úrokem 2,08 % p.a. 

Start-upový projekt vstoupil na český hypoteční trh vloni na jaře s podporou MONETA Money Bank, od 1.12. 2019 se stal plně integrovanou součástí banky. Ta je tak schopna nabídnout vůbec nejnižší úrokovou sazbu refinancování hypoték. Na stránce Refinanso.cz najdou zájemci hypoteční kalkulačku a také srovnání úrokových sazeb ostatních bank. Pokud klienta nabízená sazba zaujme, může mít refinancování předschválené do 5 minut, nabídka je pak platná ještě po dobu následujících 30 dní. 

MONETA Money Bank je podle dat, zveřejněných Ministerstvem pro místní rozvoj, pátým největším poskytovatelem hypoték v České republice s tržním podílem 8,66 % celkového objemu hypotečních úvěrů. S celkovým počtem přes jeden milion klientů je čtvrtou největší bankou v zemi a také držitelkou prestižního ocenění Hypotéka roku 2019, které obhájila již podruhé v řadě.