Pracujte, hrajte, tvořte s více než stovkou nových notebooků poháněných GPU NVIDIA GeForce

Novinky zahrnují také nové modely s GeForce RTX SUPER a Max-Q technologiemi. Ceny začínají na 999 amerických dolarech.

SANTA CLARA, Kalifornie – 4. 2. 2020 – Společnost NVIDIA dnes oznámila, že ve spolupráci s výrobci po celém světě uvede na trh přes stovku nových tenkých, lehkých a rychlých modelů notebooků s GPU NVIDIA GeForce®, včetně modelů s GeForce RTX 2080 SUPER a 2070 SUPER GPU.

Rozsah uváděných nových typů je rekordní a sahá od konfigurací s RTX 2060 začínajících na ceně 999 amerických dolarů. Nové platformy jsou založeny na architektuře NVIDIA Turing™, která umožňuje využít dedikovaná hardwarová jádra k výpočtům v reálném čase spojeným s ray tracingem a AI. Díky ní nové notebooky nabídnou lepší výkon i vizuální stránku v nejoblíbenějších hrách dneška a výhody přináší také uživatelům nejznámějších aplikací pro tvorbu obsahu. 

Značná část modelů je nabízená v konfiguracích s Max-Q. Technologie společnosti NVIDIA je nyní rozšířená o nové funkce, které z ní činí nejvýkonnější a nejúspornější notebookovou platformu.

“Před necelými 18 měsíci NVIDIA redefinovala počítačovou grafiku ray tracingem v reálném čase, který představuje zásadní změnu ve vzhledu her a způsob i pocitu z jejich hraní,” říká Jeff Fisher, seniorní viceprezident herní divize společnosti NVIDIA. “Je skvělé mít možnost využívat tuto technologii v notebooku s cenou pouhých 999 amerických dolarů. Díky Max-Q dostanou zákazníci na výběr z pozoruhodně tenkých zařízení napříč cenovými kategoriemi.”

Nové Max-Q technologie: Tenčí, lehčí a efektivnější notebooky

Technologie NVIDIA Max-Q při svém uvedení před několika lety transformovala herní notebooky a vytvořila novou kategorii výjimečně snadno přenosných zařízení, která byla tenčí, lehčí a úspornější než cokoliv předtím. Nyní se Max-Q dočkává nových vylepšení, která zvyšují efektivitu v porovnání s předchozími designy a představuje funkce, které nabízejí vyšší výkon a delší provoz na baterii:

  • Dynamické zvyšování výkonu (Dynamic boost) – Inteligentně a automaticky vyvažuje výkon GPU a CPU na základě jednotlivých snímků, čímž zvyšuje celkový výkon ve hrách. Dynamické zvyšování výkonu je automatické, adaptivní a vždy pracuje na zvýšení výkonu celého systému bez nárůstu spotřeby.
  • Nízkonapěťové GDDR6 – NVIDIA spolupracovala s partnery mezi výrobci pamětí na zvýšení efektivity a nabídla vysoký výkon při využití nízkonapěťových GDDR6 pamětí.
  • Advanced Optimus – Přelomová inovace přináší delší provoz na baterii a ničím nerušený zážitek ze hraní bez trhání díky technologii NVIDIA G-SYNC®. Advanced Optimus® určuje, která GPU vykresluje obraz a v pravý čas inteligentně vybírá vhodnou GPU podle typu pracovní zátěže bez nutnosti restartovat celý systém. Jako první na světě bude mít tuto technologii série notebooků Lenovo™ Legion™.
  • Regulátor účinnosti nové generace – Regulátory napětí nové generace pomáhají optimalizovat design systému tak, aby GPU mohla pracovat efektivněji a podávat vyšší celkový výkon.
  • Deep Learning Super Sampling 2.0 – DLSS 2.0 využívá Tensor jádra, která jsou na RTX GPU dedikovaná pro AI výpočty. Jde o vylepšenou neuronovou síť pro deep learning, která zvyšuje počty snímků za sekundu a zajišťuje skvěle vypadající ostrý obraz. Dodá potřebnou rezervu ve výkonu, kterou lze využít pro maximální nastavení ray tracingových efektů, vyšší rozlišení a prodloužení provozu na baterii až o 20 procent.

RTX Studio dává výkon pro práci s grafickým obsahem 

Společnost NVIDIA také oznámila nové RTX Studio notebooky s GPU RTX SUPER nejnovějšími procesory Intel 10. generace. V nabídce budou modely od výrobců Acer, Gigabyte, MSI a Razer. Nabídnou skvělou volbu tvůrcům, kteří hledají nekompromisní výkon pro práci s 3D obsahem a videem.

Více než 45 aplikací pro práci s grafickým obsahem, mezi něž patří Adobe Premiere Pro, DaVinci Resolve, AutoDesk Arnold, Blender a mnoho dalších, podporují akceleraci pomocí RTX s využitím RT jader v RTX GPU. Více informací o noteboocích s označením RTX Studio: https://www.nvidia.com/en-us/design-visualization/creators/products/

Ceny a dostupnost

Nové herní a RTX Studio notebooky budou u prodejních partnerů postupně uváděny do prodeje od týdne začínajícího 15. dubnem, další modely přijdou v průběhu května. Konkrétní modely a jejich ceny se mohou lišit v závislosti na regionu a nabídce prodejce, patřit mezi ně budou notebooky od Acer, ASUS, Clevo, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, Razer a dalších.

Ceny notebooků s GeForce RTX 2060 začínají na 999 amerických dolarech a patří mezi ně Acer Nitro 5, ASUS ROG Strix G15, HP Omen 15, MSI GF65 Thin, Lenovo Legion Y540 a 5i nebo MSI GF65 Thin. Další modely budou oznámeny později.

O společnosti NVIDIA
Vynález GPU společností NVIDIA (NASDAQ: NVDA) v roce 1999 podnítil růst herního PC trhu, redefinoval moderní počítačovou grafiku a vnesl revoluci do paralelních výpočetních úkonů. GPU deep learning pak později zažehl moderní AI — novou éru výpočetní techniky — která využívá GPU jako mozek počítačů, robotů a samořiditelných automobilů, které mohou vnímat svět a porozumět mu. Více informací naleznete na http://nvidianews.nvidia.com/.