Arista dodává Cognitive WiFi pro aplikace určené ke spolupráci, přenosu videa a chatování

Podporuje aplikace pro videokonferenční hovory – Google Hangouts, Microsoft Teams a Zoom

Arista Networks oznámila vydání nového softwaru Cognitive WiFi, který poskytuje inteligentní identifikaci aplikací, optimalizaci výkonu, automatizované řešení chyb a lokační služby. Zákazníci tak získají ještě dokonalejší WiFi řešení pro aplikace určené k přenosu důležitých video hovorů a okamžité řešení problémů, které je postavené na cloudové umělé inteligenci.

Zdokonalené CloudVision® WiFi přináší přehled v reálném čase o jednotlivých WiFi klientech a fungování aplikací určených pro spolupráci a video přenosy a pomocí analytiky a proaktivních nápravných doporučení nabízí optimální využití WiFi. Na rozdíl od tradičních Wifi s kontrolery je řešení od Arista postaveno na moderním cloudovém přístupu, a snižuje tak nadbytečnou režii.

„V rámci Cognitive WiFi dodává Arista dashboardy pro monitoring a zajištění vysoce kvalitní komunikace prostřednictvím Zoom v rámci WiFi kampusu. To našim společným zákazníkům přináší jedinečný zážitek při využívání této aplikace,“ říká Janine Pelosi, Chief Marketing Officer ve společnosti Zoom Video Communications.

Zjednodušená automatizace pomocí OpenConfig

Arista jako jedna z prvních ve svém oboru nabízí ve svých WiFi produktech podporu OpenConfig. To zahrnuje řešení založené na otevřených standardech pro správu, monitoring a sjednocení WiFi infrastruktury při využití streamingové telemetrie. OpenConfig WiFi je programovatelnou alternativou k proprietárním způsobům. Umožňuje cloudovým a síťovým operátorům implementovat dynamické, škálovatelné a automatizované WiFi síťové infrastruktury způsobem SDN (software-defined-networking) pomocí principů OpenConfig.

Výhody WiFi 6 

S použitím cloudových principů dostupnosti, agility, automatizace a analytiky má nové WiFi tyto výhody:

  • Při používání video aplikací pro spolupráci, jakými jsou Google Hangouts, Zoom a Microsoft Team, přináší automatizovaná viditelnost uživatelů WiFi jedinečný zážitek.
  • Podpora standardů OpenConfig zajišťuje zvýšení provozní výkonnosti a škálovatelnosti a též poskytuje standardizované rozhraní pro správu přístupových bodů WiFi.
  • Okamžité řešení problémů pomocí nové umělé inteligence a strojového učení v Cognitive WiFi umožňuje hledání příčiny problémů na straně klienta nebo skupiny klientů přistupujících k aplikaci a následně doporučí nápravná opatření. 
  • Nové lokační služby umožňují: lokaci jakýchkoliv WiFi přístupových bodů a klientů v prostorách; vizualizované WiFi asociace; filtrované informace o problémech klientů, uživatelů, konektivity či výkonu.
  • Vestavěné možnosti vzdáleného přístupového bodu
  • Jednoduchý upgrade Arista přístupových bodů na WiFi 6 pomocí softwaru podporujícího uplinkový přístup (s přístupem ortogonálního multiplexu s frekvenčním dělením – OFDMA) a víceuživatelského uplinku (vícenásobný vstup, vícenásobný výstup – MIMO) pro vylepšenou ochranu investic.

Tyto upgrady umožňují IOT uživatelům zvýšit výkonnost aplikací s vysokou přenosovou kapacitou, jakou je např. videohovor, a zaručují optimální zkušenost klienta s aplikací. 

„Světové události posledních dní poukazují na důležitost řešení určených ke spolupráci a díky výše zmíněným výhodám dodává Arista řešení založená na cloudové kognitivní analytice za účelem identifikace, trackování a ochrany těchto kritických business aplikací,“ říká John McCool, Chief Platform Officer a Senior Vice President of Engineering and Operations společnosti Arista.

Tyto vylepšené vlastnosti WiFi jsou nedílnou součásti portfolia Arista Cognitive Campus, které za pomoci software-driven řešení sjednocují drátový a bezdrátový campusový přístup. Je postaven na datově řízeném inferenčním mechanismu v reálném čase a umožňuje intuitivní a jednoduché ovládání jak uživatelem, tak i operátorem.

Zaregistrujte se na náš webinář 21. května na tomto odkazu a získejte více informací o Arista Cognitive WiFi nové generace, které překonává tradiční řešení s použitím kontroleru.

Pro více informací o Cognitive Networking můžete navštívit blog Jayshree Ullal, prezidentky a CEO společnosti Arista nebo zhlédnout video rozhovor CEO Aristy a Zoom.

Softwarový upgarde Arista Cognitive WiFi bude dostupný v létě / 2. čtvrtletí roku 2020.

O společnosti Arista Networks

Společnost Arista Networks je průkopníkem softwarově řízených kognitivních cloudů pro prostředí velkých datových center a rozsáhlých podnikových sítí. Oceňované platformy společnosti redefinují a přinášejí dostupnost, agilitu, automatizaci, analytiku a zabezpečení. Společnost Arista již celosvětově dodala více než 20 milionů síťových portů vybavených pokročilým síťovým operačním systémem EOS (Extensible Operating System) a CloudVision. Arista se hlásí k otevřeným standardům napříč privátními, veřejnými a hybridními cloudy a její produkty jsou podporovány celosvětově jak napřímo, tak skrze síť partnerů.

ARISTA, EOS, CloudVision a Cognitive WiFi patří mezi registrované a neregistrované ochranné známky společnosti Arista Networks, Inc. s celosvětovým oprávněním. Ostatní názvy společností nebo produktů mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků. Dodatečné informace a zdroje lze nalézt na webových stránkách www.arista.com.

O společnosti Prozeta

Prozeta je přední česká technologická společnost působící v regionech EMEA a CIS. Prozeta se již více než 25 let věnuje službám v oblastech telekomunikací, IoT, datových center a cloudu, které poskytuje i na zahraničních trzích. Prozeta je distributorem Arista Networks pro 29 v zemích střední a východní Evropy a Asie, partnerem Intel a držitelem certifikátu řízení kvality ISO 9001 a certifikátu ISO 27001 pro bezpečnost informací. Prozeta jako jedna z mála technologických firem kombinuje expertní znalosti v oblasti síťového hardware s budováním telekomunikační infrastruktury a provozem služeb.