Elegantní, kompaktní i výkonný. Patriot představuje nový externí SSD disk PXD M.2 PCIe Type-C

Připojení přes USB 3.2 typu a nejnovější kontrolér PCIe Gen3x4 

Dostupný v kapacitách až do 2 TB.

Praha, 4. června 2020. Společnost Patriot představuje nové externí SSD úložiště PATRIOT PXD M.2 PCIe Type-C External SSD. To díky novému kontroléru PCIe Gen3x4 dosahuje rychlosti sběrnice až 10 Gb/s. Nové disky PXD disponují USB konektorem typu C a jejich kapacita se pohybuje od 512 GB do 2 TB. Při velikost 10,3 cm (délka), 3,15 cm (šířka) a 1 cm (výška) a váze 35 gramů se jedná o ideální řešení pro uživatele, kteří hledají velmi rychlé úložiště v kompaktním designu.

Výkon externích úložišť bývá často nedostatečný, a tak jsou externí pevné disky a flash disky mnohdy nepoužitelné pro přenos velkých dat. Tvůrci videoobsahu a profesionálové z oblasti IT ale potřebují rychlé a efektivní řešení. Externí SSD úložiště PATRIOT PXD M.2 PCIe Type-C External tuto mezeru vyplňuje tím, že kombinuje nejnovější kontrolér PCIe Gen3x4 s rozhraním USB 3.2. Tím vytváří ideální externí disk pro uživatele, kteří pracují s mediálními soubory. Disk PXD je chráněn mimořádně odolným hliníkovým šasi a podporuje rychlost přenosu až do 10 Gb/s.

„Výrobci úložiště se vždy snaží zlepšit své výrobky na úrovni specifikace a často přehlížejí kompatibilitu i uživatelskou zkušenost. Nové disky PXD přinášejí rovnováhu ve všech směrem. Jsou ideální pro všechny uživatele, ať už používají stolní počítače, notebooky, MacBooky nebo patří mezi konzolové hráče,” říká říká Roger Shinmoto, viceprezident společnosti PATRIOT.  

Pro maximální kompatibilitu s nejnovějšími počítači je disk PXD dodáván také s kabely USB-C to USB-A a USB-C to USB-C. Disk je zabalen do hliníkového šasi velikosti USB, která pohlcuje nárazy, čímž prodlužuje životnost výrobku. 

Společnou potřebou herních konzolí, jako jsou PlayStation 4 a Xbox One X, je větší úložiště. PXD proto nabízí konzolovým hráčům rychlé rozšíření úložiště, které přináší bezkonkurenční výkon sekvenčního čtení a zápisu. Tím zajišťuje rychlejší načítání her a plynulejší hraní, pokud jsou hry nainstalovány přímo na disk. Díky 3leté záruce a zákaznické podpoře PATRIOT je tak PXD ideální volbou pro všechny uživatele osobních počítačů či Macbooků, kteří hledají obrovskou kapacitu, vynikající spolehlivost a vysokorychlostní řešení pro ukládání dat.

Hlavní funkce

  • nejnovější kontrolér PCIe Gen3x4 
  • rychlost sběrnice až 10 Gb/s
  • nejnovější rozhraní USB 3.2 typu C
  • pevný hliníkový design
  • váha 35 g
  • provozní teplota: 0 až 70 °C
  • spotřeba energie: při plném výkonu: 2.5 W, v režimu spánku: 0.06 W
  • kabely USB-C to USB-A a USB-C to USB-C zahrnuté v balení
  • sekvenční čtení (ATTO) až 1 000 MB/s
  • sekvenční zápis (ATTO) až 1 000 MB/s
  • sekvenční čtení (CDM) až 1 000 MB/s
  • sekvenční zápis (CDM) až 1 000 MB/s
  • Podporované operační systémy: Windows® 10, Mac OS 10.13

* pro starší operační systém může vyžadovat ovladač 

Promo video naleznete zde: https://www.youtube.com/watch?v=R6TMD1Ipos8&feature=youtu.be

Dostupnost a doporučená cena

512 GB: 3 199 Kč

1TB: 5 079 Kč

2TB: 9 869 Kč

Brzy bude dostupné v obchodně CZC.cz.

 Pro další mediální a marketingové dokumenty klikněte zde.

O společnosti PATRIOT 

PATRIOT je předním výrobcem vysoce výkonných paměťových modulů, SSD disků, flash pamětí, herních periferií a mobilního příslušenství. Společnost PATRIOT, založená v roce 1985 a se sídlem ve Fremontu (USA), staví na technologických inovacích, spokojenosti zákazníků a poskytování nejlepšího poměru cena/výkon na trhu. Produkty PATRIOT se staly světově proslulými svými extrémními výkony, spolehlivostí a inovacemi. Společnost PATRIOT prodává své produkty prostřednictvím výrobců zařízení, maloobchodníků, e-shopů a distributorů. Společnost působí po celém světě: v Severní Americe, Jižní Americe, Asii i Evropě. Všechny názvy společností nebo produktů mohou být obchodní názvy, ochranné známky a/nebo registrované ochranné známky příslušných vlastníků, se kterými jsou spojeny. Funkce, ceny, dostupnost a specifikace se mohou změnit bez předchozího upozornění.

Sledujte nás

Facebook: https://www.facebook.com/PatriotViperEU/ 

Instagram: https://www.instagram.com/Patriot_ViperEU/ 

Twitter: https://twitter.com/Patriot_ViperEU

YouTube: https://www.youtube.com/patriotviper