LINET Group koupila rakouský start-up CubileHealth

Technologická společnost CubileHealth vyvinula podložku, která umí zcela bezkontaktně snímat dynamické signály lidského těla (dech, srdeční tep a další). Software zařízení následně vše analyzuje a poskytuje ošetřujícímu personálu velmi důležité informace o pacientovi. LINET toto řešení zabuduje do elektroniky svých lůžek.

„Akvizice není náhodná – rozhlížíme se na trhu po zajímavých technologických společnostech, které konvenují tomu, co děláme. Jejich nápady nám pomáhají inovovat a rozšiřovat naši produktovou nabídku,“ říká Tomáš Kolář, výkonný ředitel LINET Group. 

Monitoring Cubile je vhodný především pro sociální péči. Domovy pro seniory nabízí svým klientům, že jim poskytnou de facto domácí prostředí. Lůžko vybavené systémem Cubile tak umí hlídat, zda je vše v pořádku, aniž by klienti byli nadměrně rušeni personálem. 

LINET tak potvrzuje své postavení hlavního inovátora světového trhu lůžek pro nemocniční a sociální péči. „Jsme připraveni dále nakupovat. Věřím, že se nám do několika týdnů povede dotáhnout další nákup, tentokrát v oblasti distribuce,“ dodává CEO LINET Group Tomáš Kolář. 

Hodnota akvizice společnosti CubileHealth se pohybuje v jednotkách milionů eur. 

LINET Group zároveň oznámila tržby za první čtvrtletí fiskálního roku (duben – červen 2020), které dosáhly rekordní výše 91 mil. eur. Jde o nejlepší čtvrtletí v historii firmy. Důvodem je schopnost uspokojit poptávku, již vyvolala aktuální pandemie nemoci Covid-19. Firma uzpůsobila výrobkový program a poprvé v historii vyrábí na jedné z linek nepřetržitě na 3 směny. 

LINET Group je největším evropským dodavatelem zdravotnických lůžek, antidekubitních matrací, nábytku i kompletních řešení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Sídlí v nizozemském Dordrechtu a zaměstnává 1900 lidí v 20 společnostech a lokalitách. Výrobkové portfolio skupiny tvoří známé značky lůžek LINET, wissner-bosserhoff, zahrnuje také matrace a nabídku doplňují i výrobky BORCAD Medical: porodní lůžka, gynekologická, transportní a dialyzační křesla. Firma si svůj stabilní organický růst udržuje díky schopnosti přinášet nové výrobky maximálně přizpůsobené potřebám zákazníků. Více na www.linet.cz.