Změna kvůli pandemii: Startup World Cup & Summit bude online a zdarma

Startup World Cup & Summit (SWCSummit), který se měl konat 14. října v pražské Pragovce, se kvůli koronaviru kompletně přesouvá do online prostředí. Na programu jedné z největších startupových akcí v Evropě se tím ale nic nemění. Zlatým hřebem programu bude kontinentální finále soutěže Startup World Cup, ve kterém se 12 finalistů z předchozích regionálních kol utká o titul startupového „mistra Evropy“ a potenciální investici ve výši 500 000 dolarů. Soutěž i vystoupení více než 30 osobností startupového světa budou moci diváci sledovat živě a zdarma na www.swcsummit.com

„Ideální by samozřejmě bylo setkat se osobně, nicméně za daných okolností má přednost ochrana zdraví. Díky technologiím jsme schopni zprostředkovat finále soutěže i setkání s inspirujícími osobnostmi i na dálku – včetně plánovaných panelových diskusí a mentorských stolů pro menší skupinky. Kapacita některých částí programu je však omezená, proto doporučuji rezervovat si místo na stránkách www.swcsummitcom.cz co nejdřív,“ upozorňuje Václav Pavlečka, CEO spolupořadatelské společnosti Air Ventures. 

Hlavní osobností bude Tosca Musk

Na programu bude výrazně víc než jen startupová soutěž. Pořadatelé tradičně oslovili řadu známých osobností, které se zapojí v roli spíkrů, panelistů či mentorů. 

Hlavní hvězdou letošního ročníku bude Tosca Musk – členka světově proslulé rodiny Musků (sestra Elona Muska) a zakladatelka úspěšné streamovací platformy Passionflix, která se zaměřuje na romantické filmy a komedie. Ta vystoupí po představení všech finalistů soutěže, těsně před vyhlášením evropského vítěze, tedy 14. října po 15. hodině.

Dalšími výraznými osobnostmi, které se podělí o své zkušenosti a know-how, budou:

  • Marvin Liao – zkušený startupový investor z vyhlášeného akcelerátoru 500 Startups;
  • Irina Nicoleta Scarlat – ředitelka zodpovědná za expanzi značky Revolut v regionu CEE;
  • Tom Cwik – zástupce NASA, který má na starosti převádění kosmických vynálezů do normálního pozemského života;
  • Martin Tolar – český vědec a neurolog, jehož společnost Alzheon je aktuálně asi nejblíže vynálezu léku na Alzheimerovu chorobu. 

Mezi vystupujícími nebudou chybět ani další čeští zástupci – např. Karel Janeček, vizionář, podnikatel, matematik a filantrop, či Tomáš Jurdák, partner a ředitel společnosti Middlecap Real Estate.

Naváží Češi na loňský úspěch?

Loni měl celoevropské vítězství na dosah český startup Motionlab, který se zabývá výrobou personalizovaných videí. Ten zcela ovládl regionální kolo pro oblast V4 a od úspěchu v SWCSummitu získal ještě několik dalších ocenění.

Letos se regionální kolo pro oblast České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska uskuteční 13. října. „Přihlásilo se do něj rekordní množství startupů, přes 450. V nadcházejících dnech z nich vybereme 10 nejlepších, které se v předvečer SWCSummitu představí před odbornou porotou. Vítěz pak v celoevropském finále doplní 11 nejlepších z ostatních regionů,“ upřesňuje Martin Vápeník, CEO ze spolupořadatelské společnosti UP21.

Cena? Letos zdarma

Nejen finále soutěže, ale kompletně celý program zahrnující přes sedm hodin inspirujících rozhovorů a vystoupení budou moci diváci sledovat zcela zdarma díky finanční podpoře Magistrátu hl. města Prahy. Streamovat se bude prostřednictvím všech komunikačních kanálů Startup World Cup & Summitu, tedy na webu www.swcsummit.com, přes sociální sítě FB a Linkedin, nebo přes Youtube kanál.

Online přenos začne 14. října po deváté hodině ráno a konec se předpokládá po 16. hodině, kdy se budou vyhlašovat vítězové soutěže. K účasti na mentorských stolech, které mají kapacitu omezenou jen na 10 osob, se zájemci budou moci přihlašovat prostřednictvím aplikace, která bude ke stažení na www.swcsummit.com, GoOut.net i na sociálních sítích. 

„Než abychom v rámci karanténních opatření uspořádali akci pro několik málo vyvolených, raději veškerý program, na kterém jsme pracovali víc než rok, zpřístupníme co největšímu počtu lidí,“ říká Václav Pavlečka a doplňuje: „Všem, kteří si již v předchozích týdnech zakoupili vstupenky, nabízíme v plné výši refundaci, případně vstupenky převedeme na příští ročník. Ten už snad bude možné uspořádat standardně.“

Web: www.swcsummit.com

Jakékoli organizační dotazy k akci je možné směřovat na mail hello@swcsummit.com

Více o Startup World Cup & Summit

Startup World Cup & Summit (SWCSummit) je unikátním spojením dvou nejvýznamnějších startupových konferencí posledních let. Startup World Cup je celosvětová startupová konference a soutěž organizovaná venture kapitálovým fondem Fenox. Vznikla přímo v Silicon Valley s cílem podpořit celosvětové inovace, propojit startupový ekosystém, otevřít dveře talentovaným podnikatelům a identifikovat 20 nejlepších startupových projektů na světě. Vítězové regionálních kol se utkají ve velkém finále přímo v Silicon Valley, ve kterém budou se svými projekty bojovat o investici ve výši 1 milionu dolarů a více. Startup Summit je pak tradiční konferencí se sedmiletou tradicí, kterou pořádá investiční fond Air Ventures. Historie konference sahá do roku 2012 a vystoupili na ní spíkři z nejznámějších globálních korporací i startupů – od editorů TechCrunche přes šéfy Startupbootcampu, investory ze Silicon Valley, spíkry ze společností jako Tesla nebo SpaceX či Hyperloop Transport Technologies, až po zakladatele nadějných startupů jako Kiwi.com a korporátní kapitány, např. Andre Wehrnera ze Škoda Auto nebo Tomáše Budníka z O2. Více informací naleznete na www.swcsummit.com.

Více o Air Ventures

Air Ventures podporuje startupy v rozletu. Investuje do dynamických technologických firem především v regionu střední Evropy, přináší unikátní know-how v budování marketingových strategií a umožňuje startupům efektivněji oslovovat a získávat zákazníky. Více na www.airvcs.com.

Více o UP21

UP21 je startupový seed fond, který startupům dodává čtyři klíčové věci pro to, aby mohly vzlétnout: finanční investici, specializovaný mentoring a také důležité základní dovednosti. UP21 sestavuje pro každý startup vlastní navigační plán, a tak naviguje inovátory na jejich cestě k úspěchu v duchu svého motta „Investice nestačí. Chtějte svého kopilota“. Více na www.UP21.com.