Huawei Mate 40 Pro prošel testem DxOMark s bravurním výsledkem. Kraluje díky bezkonkurenčnímu objektivu

Aktuální hodnocení webu DxOMark ukázalo, že nový smartphone Huawei Mate 40 Pro je vybavený tím nejlepším mobilním fotoaparátem na trhu. Vlajková loď společnosti Huawei dosáhla na vynikající skóre 136 bodů a díky nadupaným funkcím na focení a točení videí za sebou nechala i ty nejvážnější konkurenty.

Nejnovější vlajková loď společnosti Huawei, smartphone Mate 40 Pro, byla otestována prestižní portálem DxOMark. A výsledek je víc než potěšující – díky senzoru o velikosti 1/1,28 palce, objektivu s clonou f/1,9, ultraširokoúhlé kameře s 20 Mpx či 5x optickému zoomu byl Mate 40 Pro oceněn jako nejlepší mobilní zařízení pro vytváření foto/video obsahu na trhu. 

Prestižní portál vychválil jak technické, tak fotografické vlastnosti nejnovějšího modelu Huawei, který dosáhl na celkové skóre 136 bodů. 

Počet bodů v ryze fotografické kategorii se vyšplhal na 140 na základě vynikajícího výkonu ve všech podkategoriích a intuitivnímu ovládání při pořizování statických záběrů. Podíváme-li se na tuto kategorii blíže, za pozornost rozhodně stojí nejlépe známkované parametry – expozice (109 bodů), barva (104) a textura (101). Nová vlajková loď Huawei zaujme také svými přednostmi pro tvorbu videa, které vytyčují nový standard v natáčení přes mobil.

Potvrzují to ostatně i známky v kategorii Video, kde mezi klíčové parametry patří automatické přiblížení (105 bodů), eliminace hluku (105), stabilita (102), expozice (102) a zoom (88). Celkové skóre Mate 40 Pro ve videokategorii dosahuje 116 bodů. 

Kompletní zprávu najdete zde: https://www.dxomark.com/huawei-mate-40-pro-camera-review-dynamic-range-monster/

Nový smartphone od Huawei navazuje na tradici vysoké kvality výrobků řady Mate. Za posledních osm let se objevilo na trhu deset prvotřídních verzí telefonu, nejnovější vlajkové smartphony ale posouvají Mate na ještě vyšší úroveň. Skok kupředu umožňují nejlepší technologické znalosti v oboru, nekonečné zkušenosti uživatelů a investice do výzkumu. Série Mate 40 je zkrátka tím nejlepším, co dosud společnost Huawei nabídla.

Nový telefon Huawei Mate 40 Pro je k dostání v předprodeji od 23. října do 11. listopadu za cenu 33 999 Kč. Při zakoupení v předprodeji dostane zákazník jako dárek voucher v hodnotě 3 000 Kč a bezdrátová sluchátka FreeBuds Pro. Huawei Mate 40 Pro je k dispozici u běžných prodejců a zároveň na shop.huawei.com.

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.huawei.com/cz/

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 33letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.