Studenti vytvořili projekt, se kterým můžete přispět na dobrou věc, aniž byste něco zaplatili.

Online nakupování a konání dobrých skutků. Dvě naprosto odlišné činnosti dokázali brněnští studenti spojit v jednu a získat tak pro dobrou věc téměř 115 000 Kč. Ambice projektu sahají až k vlastní platební kartě.

Podpořit.cz je nástroj, se kterým přispějete na dobrou věc dvěma kliknutími myší a bez útraty jediné koruny. Je to možné díky online nákupům. Stačí, když před svým nákupem vyhledáte daný e-shop přes Podpořit, prokliknete se do něj a nakoupíte jako vždy. Po provedení nákupu pošle obchod až 25 % z ceny objednávky na dobrou věc. 

V praxi to funguje tak, že když si chcete objednat sluchátka, vyhledáte na Podpořit.cz MALL a do obchodu se prokliknete. Potom nakoupíte stejně jako vždy. Jakmile objednávku dokončíte, obchod za to že jste přišli přes Podpořit, pošle část své marže na dobrou věc.

Může to být ještě snazší? Může!

Když si chcete celý postup usnadnit, stačí si stáhnout doplněk do prohlížeče. Jakmile pak navštívíte některý z partnerských e-shopů, vyskočí Vám tlačítko, po jehož stisknutí automaticky přispíváte a nemusíte se tak bát, že na Podpořit zapomenete.

Projektu se před krátkou dobou podařilo úspěšně zakončit crowdfundingovou kampaň na portálu Hithit, kde se snažil získat peníze na vlastní rozvoj. Díky tomu teď bude možné vytvořit speciální funkce webových stránek, jejichž programování není levnou záležitostí. Uživatelé se mohou těšit na slevové kupony, které budou sjednocené na jednom místě. Každý návštěvník tak má jedinečnou šanci nakoupit to, co potřebuje, přispět tím na dobrou věc, nezaplatit při tom ani korunu, a navíc k tomu všemu ještě získat slevu.