Zbrusu nová herní myš YENKEE ZERO YMS 3000 navržená profesionálním hráčem

Myš s rozlišením až 12000 DPI, RGB podsvícením a vahou pouhých 78 g překvapí příjemnou cenovkou

23. listopadu 2020 – Herní myš YENKEE ZERO YMS 3000 je plodem spolupráce značky YENKEE a profesionálního hráče CS:GO Patrika „ZERO“ Žúdela. Výsledkem spojení mnohaletých technologických zkušeností a dokonalé znalosti požadavků, jež na hráče klade bitevní pole, je myš, která se honosí bezchybným senzorem PMW3360, rozlišením až 12 000 DPI, mikrospínači Omron 20M, RGB podsvícením a flexibilním paracord kabelem. I přes štědrou výbavu, kterou dostala do vínku, však myš přichází na trh s velmi sympatickou cenovkou.  

Při výběru myši se většina lidí rozhoduje podle toho, jestli je myš určená na práci, anebo je navržená spíše na hraní. Je tu však ještě jedna skupina zákazníků, totiž ti, kteří vybírají myš na práci, kterou je v jejich případě hraní. To, co bylo ještě včera pouhou zábavou, se totiž v herním průmyslu může již dnes stát kariérou. Své o tom ví Patrik Žúdel, kterému v herní komunitě nikdo neřekne jinak než ZERO. Právě tento profesionální slovenský hráč CS:GO spojil síly se značkou YENKEE a navrhnul myš, která přesně odpovídá jeho profesionálním požadavkům. Cílem přitom od samého začátku bylo stvořit myš, která si neuřízne ostudu ani v profesionálních kruzích, ale kterou si budou moci bez výčitek dovolit i rekreační hráči. 

S nízkou hmotností je snazší mířit vysoko

Myš YENKEE ZERO YMS 3000 váží pouhých 78 gramů, což společně s vhodně umístěnými teflonovými pojezdy zaručuje její snadnou ovladatelnost. Ani jeden z oněch 78 gramů váhy přitom není jen tak do počtu – hmotnost tvoří ergonomické tělo ukrývající precizní senzor PMW3360, který myši propůjčuje rozlišení o hodnotě až 12 000 DPI, mikrospínače Omron 20M a RGB podsvícení, díky němuž se hráčským doupětem rozlije ta správná atmosféra. Kombinaci předurčenou k vítězství pak završuje praktický paracord kabel, který zaručuje spolehlivou rychlou odezvu, aniž by hráče jakkoliv omezoval v pohybu. 

A co na výsledek říká ZERO?

Na to, jaký ze zmiňovaných parametrů je pro profesionální gaming nejdůležitější a co předcházelo tomu, že jeho signature myš spatřila světlo světa, jsme se na závěr zeptali toho nejpovolanějšího, Patrika „ZERA“ Žúdela.

1) Jakým způsobem ses podílel na výrobě myši Zero?

Mal som viac menej kompletnú kontrolu. Prvý krok bol vybrať správny tvar myši, a potom som rozhodoval nad inými doležitými vecami, ako je senzor, kábel atp… Snažil som sa robiť také rozhodnutia, aby tá myš mala vysoký pomer cena/kvalita.

2) Komu bys myš doporučil? 

Každému hráčovi, ktorému sa páči jej tvar. Realita je taká, že som nemusel urobiť nejaký veľký kompromis a teda myslím si, že keby si ju vyberie niekto aj oproti nejakej drahšej, nepocítil by žiadny negatívny rozdiel, skor pozitívny – ako napr. vo forme parakordu.

3) Co by měla správná e-sport myš umět?

Mala by mať dobrý tvar a moderný senzor, všetko ostatné sú už potom maličkosti. Ja som ale rád, že nám sa podarilo tých maličkostí zohnať veľa! Máme nízku váhu okolo 80 g, parakord, veľké mouse feet, rgb, atď. Všetky tieto veci pridávajú na komforte a celkovej radosti z produktu.

4) Co bys doporučil hráčům, kteří se chtějí propracovat do e-sportu jako profíci?

Myslím si, že dostatočné príslušenstvo na to, aby sa človek mohol dostať na vysokú úroveň, už v dnešnej dobe nestojí veľa. To je základ, pretože v šľapkách by toho ani Messi veľa nenakopal. Potom je to už len o tréningu. Odporúčam ľudom si najprv poskladať tím s kamarátmi, hrať všelijaké malé online turnaje a snažiť sa zlepšovať – venovať tej hre jednoducho veľa času.

Patrik „ZERO“ Žúdel

Patrik „ZERO“ Žúdel je dvaadvacetiletý slovenský profesionální hráč hry Counter-Strike, nejprve verze 1.6, posléze Global Offensive. Jeho první význačný kariérní milník se datuje do roku 2013, kdy se stal členem organizace FU.sk a vzápětí eSuby. Následovalo angažmá v organizacích nEophyte a Revolte!, odkud ZERO v roce 2016 odešel do stáje ukrajinského uskupení HellRaisers, za nějž hrál až do konce roku 2017. Chvíli nato rozšířil řady organizace GameAgents, v níž setrval do dubna roku 2018. V současné době hraje CS:GO za Team GamerLegion, se kterým se v rámci turnajů pravidelně umisťuje na stupni vítězů.