Kyocera Document Solutions uvedena v Gartner Magic kvadrantu pro platformy Content Services

Praha – 11.1.2021: KYOCERA Document Solutions Europe, jedna z předních světových společností zabývajících se komplexním řešením pro správu dokumentů, oznámila, že byla zařazena coby “Specializovaný hráč“ v nejnovějším magickém kvadrantu Gartner pro Content Services platformy (CSP)*1. Kyocera je v této studii zařazena poprvé.

Jak uvádí společnost Gartner, „Magický kvadrant je výsledkem výzkumu konkrétního trhu a poskytuje široký pohled na relativní pozice konkurentů v daném segmentu trhu“*2. Vyhodnocuje dodavatele na základě jejich „úplnosti vize” a „schopnosti konat”. Tato studie*3 Gartner Magic Quadrant byla zveřejněna 16. listopadu a uvádí společnost Kyocera jako “Niche Player”.

„Gartner definuje platformu Content Services (CSP) jako základní komponentu pro správu a využití obsahu dokumentů v organizaci. CSP poskytuje zaměstnancům způsob, jak pracovat s dokumenty moderním a bezproblémovým způsobem napříč zařízeními i organizacemi bez omezení*1.“ CSP umožňují organizacím využívat různé typy obsahu (faktury, dodací listy, objednávky, doklady o platbách, bankovní účty, e-maily, obrázky, zvukové soubory atd.) prostřednictvím takových funkcí, jako je snímání dokumentů, centrální archivace, automatizované pracovní postupy, spolupráce a řízení evidence. Kyocera posiluje své portfolio Content Management Services včetně Enterprise Content Managementu*3, aby podpořila zákazníky v jejich digitální transformaci. 

V rámci této strategie se do rodiny Kyocera v posledních letech připojily společnosti Ceyoniq Technology GmbH, DataBank IMX, LLC, Alos GmbH, Ever Team Software SAS, OPTIMAL SYSTEMS GmbH, které tak spojily špičkové technologie k uspokojení různých potřeb zákazníků.

„Rozšířením našeho portfolia a maximalizací synergií usilujeme o zpřístupnění obsahových služeb zákazníkům všech velikostí a oborů. Jsme rádi, že můžeme být zahrnuti do Magického kvadrantu Gartner pro Content Services platformy a budeme i nadále usilovat o rozšiřování našich řešení, abychom pomohli našim zákazníkům”, řekl Kozo Teramoto, generální ředitel prodeje a marketingu společnosti Kyocera Document Solutions Europe.

Kyocera věří, že uvedení společnosti na pozici “Specializovaný hráč“ (“Niche Player“) v Gartner Magic kvadrantu pro Content Services platformy otevírá cesty pro další obchodní expanzi na trhu. A protože na pracovištích neustále probíhá spousta změn velice rychle, je společnost Kyocera rozhodnuta i nadále nabízet taková řešení, která pomohou pracoviště digitalizovat a zvýšit tak produktivitu podnikání.

*1 Zdroj: Gartner, Magic Quadrant for Platform Services Platforms, Michael Woodbridge et al., 16. listopadu 2020

*2 Zdroj: Gartner Research Methodologies, Magic Quadrant https://www.gartner.com/en/research/methodologies/magic-quadrants-research

*3: Správa podnikového obsahu se týká podnikové integrace dat, efektivního řízení a řešení automatizace oběhu podnikových dat

Gartner Disclaimer

Společnost Gartner nepodporuje žádného dodavatele, produkt nebo službu uvedenou v jeho výzkumných publikacích a nedoporučuje uživatelům, aby si vybrali pouze ty dodavatele, kteří mají nejvyšší hodnocení nebo jiné označení. Výzkumné publikace Gartner se skládají z názorů výzkumné organizace Gartner a neměly by být vykládány jako výroky o faktech. Společnost Gartner se zříká veškerých záruk, vyjádřených nebo předpokládaných, s ohledem na tento výzkum, včetně veškerých záruk prodejnosti nebo vhodnosti pro konkrétní účel.

O společnosti KYOCERA Document Solutions Czech, s.r.o.

KYOCERA Document Solutions Czech, s.r.o. je obchodní společností Kyocera Document Solutions Inc. se sídlem v japonské Ósace, která je předním poskytovatelem komplexního řešení pro práci s dokumenty. Portfolio společnosti zahrnuje spolehlivé a ekologické multifunkční zařízení a tiskárny, stejně jako obchodní softwarové aplikace a poradenské služby, které zákazníkům umožňují optimalizovat a spravovat oběh dokumentů a dosahovat nových úrovní efektivity. Prostřednictvím odborných znalostí a empatického partnerství je cílem společnosti pomoci organizacím využít jejich vlastní znalosti k podpoře změn. 

KYOCERA Document Solutions Inc. je dceřinou společností firmy KYOCERA Corporation, která je předním dodavatelem průmyslových a automobilových součástek, polovodičů, elektronických zařízení, systémů na výrobu solární energie a mobilních telefonů. Během fiskálního roku končícího 31. března 2020 dosáhly konsolidované tržby společnosti Kyocera Corporation 1,6 bilionu jenů (přibližně 14,7 miliard USD). Kyocera se objevuje na seznamu „Derwent Top 100 Global Innovators 2018-19“ společnosti Clarivate Analytics a je zařazena na 549. místě v seznamu největších veřejně obchodovaných společností na světě do roku 2020 „Global 2000“ časopisu Forbes.

Více informací naleznete na https://www.kyoceradocumentsolutions.cz.