Skupina Generali a Accenture vytvářejí společný podnik k urychlení digitální transformace

  • Vzniká nová společnost GOSP, která poskytne podporu pro optimalizaci služeb skupiny Generali tak, aby lépe vyhovovaly měnícím se potřebám zákazníků, obchodních zástupců i zaměstnanců a zároveň využívaly synergií skupiny na mezinárodní úrovni.  
  • Accenture vlastní menšinový podíl, poskytne tým profesionálů a odborné znalosti v oblasti digitálních inovací a migrace do cloudu. 

Skupina Generali a Accenture vytvářejí nový společný podnik – Group Operations Service Platform (GOSP) – který bude využívat cloudové technologie a sdílené technologické platformy k urychlení inovací a digitální strategie pojišťovací skupiny.

Accenture do tohoto podniku poskytne, kromě 5% vlastnického podílu, také tým 40 profesionálů s odbornými znalostmi v oblastech cloudu, umělé inteligence  a Big Data, kteří pomohou k rychlé transformaci, k zavedení inovací a řízení změn.

GOSP bude vyvíjet řešení, která urychlí digitalizaci obchodních procesů skupiny Generali a umožní přijetí operačního modelu založenho na cloudu. Cílem je usnadnit spolupráci mezi jednotlivými pojišťovnami skupiny, včetně oblasti obchodní distribuce (agentury), správy portfolia (digitální peněženky) a správy interních systémů. Ty následně mohou těžit z výhod sdílené infrastruktury a z přístupu k potřebné expertíze.

Nová řešení od GOSP – včetně zavedení jejich centralizovaného řízení – budou pro skupinu Generali podporou při zlepšování provozní efektivity a ziskovosti, dosahování úspor nákladů a zvyšování kvality služeb tak, aby splňovaly očekávání zákazníků v digitálním prostředí, obchodních zástupců a zaměstnanců.

Frédéric de Courtois, general manager skupiny Generali, uvedl: „Inovace a digitální transformace mají zásadní význam v našem strategickém plánu Generali 2021. Díky tomuto partnerství budeme pokračovat v naplňování strategie s vědomím změn, které může technologie v pojišťovnictví přinést. Accenture je nám při dlouhodobé spolupráci na digitální transformaci na této cestě cenným a zkušeným partnerem.“

„GOSP je průkopníkem nového procesu v technologické správě. Na toto jedinečné partnerství jsme patřičně hrdí. I kapitálová struktura v kontextu informačních technologií a digitální transformace v pojišťovnictví je sama o sobě inovací. Společně vytvoříme novou hybnou sílu a budeme inovovat
digitální procesy napříč sítí poboček a zaměstnanci Generali. Také našim zákazníkům poskytneme nepopiratelné výhody,“ řekl Ottorino Passariello, ředitel operací a procesů ve skupině Generali.

„Přijetím přístupu založeného na cloudu bude společnost Generali schopna rychle a masivně inovovat. Společně můžeme rychle a nákladově efektivně vytvářet inovativní pojistné produkty a služby, jejichž cílem je vyhovět specifickým potřebám zákazníků v Itálii i na dalších trzích,“ říká Jean-Marc Ollagnier, generální ředitel společnosti Accenture pro Evropu a dodává: „Prostřednictvím tohoto partnerství nejen pomáháme Generali transformovat podnikání, ale také podporujeme její zaměstnance během transformace díky programu na zvyšování jejich kvalifikace a rekvalifikace. Je to důkaz, že dodáváme našim klientům, jejich zákazníkům, partnerům i zaměstnancům 360° hodnotu.“

Fabio Benasso, ředitel společnosti Accenture a market unit lead pro Itálii, střední Evropu a Řecko, řekl: „V době  výrazných změn přináší cloud a další nové technologie obrovské příležitosti, pokud jde o agilitu, odolnost a provozní efektivitu, lze takto získat skutečnou konkurenční výhodu. Spolupráce s významným hráčem, jako je skupina Generali, nám umožní pomoci sektoru pojišťovnictví v Itálii i na celém světě, a to díky využití  výjimečných schopností týmu Accenture a know how, které získal během 60 let působení na trhu v Itálii a prostřednictvím naší globální sítě inovačních center a centers of excelence.“

O skupině Generali

Generali je jedním z největších světových poskytovatelů pojištění a správy aktiv. Společnost byla založena v roce 1831 a je přítomna v 50 zemích světa s celkovým předepsaným pojistným ve výši více než 69,7 miliard EUR v roce 2019. S téměř 72 000 zaměstnanci obsluhujícími 61 milionů klientů má skupina vedoucí pozici v Evropě a svou pozici posiluje také v Asii a Latinské Americe. Ambicí společnosti Generali je být partnerem, který klienty doprovází po celý jejich život a který jim díky bezkonkurenční obchodní síti nabízí inovativní a personalizovaná řešení.  V Rakousku, v regionu střední a východní Evropy a v Rusku působí skupina prostřednictvím Generali CEE Holdingu (se sídlem v Praze) ve 13 zemích. Patří tak mezi tři největší pojistitele v regionu.

O společnosti Accenture

Accenture je globální společnost poskytující profesionální služby v oblasti digitalizace, cloudu a kybernetické bezpečnosti. Díky propojení zkušeností a specializovaných dovedností ve více než 40 průmyslových odvětvích nabízíme služby v oblastech poradenství & strategie, Interactive, Technology a Operations – a to díky podpoře největší celosvětové sítě Advanced Technology a Intelligent Operations center. Našich 506 000 zaměstnanců využívá možnosti nejnovějších technologií i lidské vynalézavosti v práci pro klienty ve více než 120 zemích. Díky síle změn vytváříme hodnoty a zvyšujeme úspěšnost našich klientů, lidí, akcionářů, partnerů i celé společnosti. Navštivte nás na www.accenture.com,