Scio kupuje podíl ve wflow.com

(Praha, 20. 1. 2021) Společnost Scio majetkově vstupuje do cloudové účetní platformy wflow. Tento český startupový projekt nyní využívá bezmála 500 firem včetně největších účetních a poradenských společností.

Společnost www.Scio.cz koupila menšinový podíl ve společnosti wflow.com Czech Republic. Platforma wflow digitalizuje účetnictví beze změny účetního systému a vstup Scio do wflow má především přinést kapitál pro urychlení expanze na českém trhu a podpořit vstup na zahraniční trhy. První ze zemí, kam wflow plánuje vstup, je Slovensko, kde už má nyní několik zákazníků. Scio získává ve wflow.com Czech Republic 10% podíl za vyšší jednotky milionů Kč.

Startup wflow.com vznikl v roce 2018 a stojí za ním Robert Soudný a tým zkušených odborníků. První klienti začali platformu wflow využívat o rok později, přičemž v průběhu roku 2020 jich firma získala bezmála 500, a to jak z řad firem, tak i účetních a poradenských společností. Software už využívají mimo jiné i tří ze šesti největších poradenských a dvě ze čtyř největších účetních společností. „Rychlý růst v roce 2020 byl pozitivně ovlivněn koronavirovou epidemií, kdy si velká část firem uvědomila důležitost a všeobecné výhody digitalizace. Očekáváme, že tento trend bude pokračovat i během roku 2021, kdy plánujeme počet klientů zpětinásobit,“ uvádí Robert Soudný, výkonný ředitel wflow.com. 

„Dlouhodobě hledáme příležitosti, jak podpořit činnost firem, které se orientují na budoucnost. Vedle wflow jsme v nedávné minulosti finančně vstoupili i do společnosti EducationRepublic zaměřující se na moderní vzdělávání pro firmy a dospělé nebo do společnosti FaceUp Technology. Ta pod názvem „Nenech to být“ rozvíjí projekty bojující proti šikaně ve školách i ve firmách. Do budoucna pak plánujeme další investice,“ říká Jon Šotola, z vedení společnosti Scio a dodává: „Automatizace účetnictví a procesů sice není typická oblast našeho podnikání, ale vidíme v ní velký potenciál. Samotné nás produkt wflow oslovil už před naším kapitálovým vstupem do firmy, a patříme tak mezi první spokojené klienty. V tuto chvíli jednáme o možnostech, jak společně nabídnout produkt wflow školám a univerzitám.“

———————————————–

O wflow: Platforma wflow výrazně usnadňuje účetní operace tím, že eliminuje administrativní a manuální práci s účetními doklady, jednoduše automatizuje sběr a oběh dokumentů, zrychluje schvalování a zajišťuje automatické zaúčtování. Rovněž zabezpečuje důvěryhodnou elektronickou archivaci. Beze změny účetního systému tak dokáže ušetřit až 90 % manuální práce s doklady a s tím souvisejících nákladů.