Přes aplikaci Uber si nyní v Brně půjčíte i koloběžku Lime

Praha, 26. 2. – Společnost Uber nově v Brně ve své aplikaci nabízí možnost vypůjčit si koloběžku Lime. Vedle služby UberX, která do Brna dorazila v létě minulého roku, tak mohou Brňané využít další způsob, jak se především na kratší vzdálenosti pohybovat rychle, pohodlně a ekologicky.

Aplikace Uber zobrazí nejbližší dostupné koloběžky přímo na mapě a uživatelé si je mohou okamžitě rezervovat a vypůjčit, a to bez nutnosti instalace další aplikace.

„Možnost vypůjčení koloběžky Lime přímo v aplikaci Uberu je přirozeným krokem na naší cestě k tomu, abychom se stali první volbou pro každého, kdo chce po městě cestovat efektivně. Čím více dopravních prostředků budou mít lidé k dispozici přímo v mobilní aplikaci, tím snazší pro ně bude pohyb po městě bez vlastního auta,“ komentuje Štěpán Šindelář, provozní manažer Uberu pro Českou republiku.

Koloběžky Lime jsou v Brně v aplikaci Uber dostupné za stejnou cenu jako při zapůjčení přes aplikaci Lime. Odemknutí koloběžky stojí 25 Kč a jízda je dále zpoplatněna sazbou 3 koruny za minutu. Výsledná cena je naúčtována po ukončení jízdy v aplikaci a automaticky se strhne z platební karty přiřazené k uživatelskému účtu zákazníka. 

„Věříme, že mikromobilita bude v Brně hrát čím dál důležitější roli při doplňování a rozšiřování nabídky přepravních možností, jejímž pilířem je špičková brněnská MHD. Přeprava s pomocí koloběžek může být vítanou alternativou, jak se dopravovat na nejbližší dopravní uzly nebo jak se v době globální pandemie při cestování vyhýbat sociálnímu kontaktu a omezit tak zdravotní rizika,“ doplňuje Šindelář.

Možnost půjčovat si koloběžky Lime přímo v aplikaci Uber je již dostupná ve více než 70 světových a 28 evropských městech. Integrace funguje i v Praze, kde je skrze aplikaci Uberu možné si kromě koloběžek půjčovat také elektrická kola Lime. Z bezpečnostních důvodů jsou uživatelé před každou jízdou upozorněni, aby za jízdy nosili helmu, a aplikace jim zároveň poskytne základní tipy, jak se v provozu pohybovat bezpečně a ohleduplně vůči okolí. 

Jak používat Lime v aplikaci Uber?

  • Stáhněte si aplikaci Uber dostupnou pro iPhone i Android. Přihlaste se pomocí vašich přihlašovacích údajů Uber
  • V aplikaci Uber jednoduše najděte dostupné koloběžky Lime v okolí
  • Odemkněte koloběžku naskenováním QR kód na řídítkách
  • Při cestě využívejte výhradně cyklostezky a silnice, nejezděte po chodníku
  • Dorazili jste do cíle? Ohleduplně koloběžku zaparkujte ve vyznačené zóně
  • Cena za přepravu vám bude po dokončení jízdy odečtena z platební karty zaregistrované v aplikaci Uber

___

O společnosti Uber

Posláním Uberu je vytvářet příležitosti prostřednictvím pohybu. Začali jsme v roce 2010, a to řešením jednoduchého problému: jak se spolehlivě a bezpečně svézt jediným dotykem tlačítka? O více než 10 miliard jízd později vytváříme produkty, s nimiž se lidé dostanou vždy tam, kam chtějí. Uber je platforma, která mění způsob, jakým se lidé, jídlo i předměty pohybují městy, a otevírá tak pro svět nové možnosti. Více informací o společnosti naleznete na www.uber.com.