Jak internet pomohl mladým překonat výzvy roku 2020? Trend Micro zahajuje další ročník oblíbené soutěže

Trend Micro přináší již počtvrté soutěž What’s Your Story do České republiky. Chce tak rozšířit diskuzi o bezpečnosti na internetu mezi mladými.

PRAHA, 1. března, 2021 – Společnost Trend Micro, globální lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti, 1. března oficiálně spustila už čtvrtý ročník české verze mezinárodní soutěže What’s Your Story? pro mladé. V letošním roce vyzývá k vytvoření krátkého videa na téma: „Jak ti internet pomohl poprat se s výzvami roku 2020?“ Společnost Trend Micro doufá, že si soutěžící při natáčení videí uvědomí nejen, jaké má internet benefity, ale i jaká jsou jeho úskalí. Mezi největší bezpečnostní výzvy současnosti patří obavy o soukromí, šíření fake news a dezinformací nebo kyberšikana.

„Současná pandemická situace nemá v novodobé historii obdoby a staví nás před výzvy, které jsme si ještě před rokem ani neuměli představit. Internet se stal hlavním komunikačním prostředkem pro všechny generace od malých školáků až po jejich prarodiče. Hlavně díky internetu zůstáváme v kontaktu s našimi nejbližšími, aniž bychom se navzájem ohrozili. Internet představuje hlavní médium také v oblasti vzdělávání a mnoha lidem umožňuje pracovat z bezpečí domova,“ říká Martina Vlčková, koordinátorka soutěže What’s Your Story společnosti Trend Micro. „Letošní soutěžní otázkou chceme mladé lidi motivovat, aby se zamysleli, v čem konkrétně jim internet pomohl překonat loňský nelehký rok.“

What’s Your Story má několikaletou tradici v zemích jako USA, Irsko nebo Kanada, kde se zapojují stovky studentů a škol. I letos chce proto společnost Trend Micro v České republice znovu otevřít diskuzi o bezpečnosti v online světě.

Soutěž je otevřena pro studenty od 15 do 23 let. Své video mohou přihlásit do 16. května na oficiálních stránkách soutěže. Videa pak bude hodnotit v prvním kole veřejnost a v kole druhém odborná porota složená z členů partnerských společností a sdružení, které akci podporují. Mezi partnerské organizace letošního ročníku patří například organizace CZ.NIC, JuniorFest nebo Jednota školských informatiků

Hlavní cenou soutěže What’s Your Story v roce 2021 je dron DJI Mini 2 Fly Combo spolu s instruktážním kurzem od společnosti DronPro. Kromě hlavní ceny budou mít finalisté soutěže také možnost setkat se se zástupci Trend Micro a dozvědět se více o tom, jak konkrétně společnost Trend Micro usiluje o bezpečnější internet a ochranu uživatelů.  

Závazek společnosti Trend Micro k internetové bezpečnosti dětí a rodin

Aby společnost Trend Micro podpořila svou vizi, zabezpečit svět pro výměnu digitálních informací, usiluje o změnu tím, že využije své odborné znalosti, aby se svět jako takový stal lepším místem. Společnost se zavázala učinit z internetu skvělé místo pro mladé lidi na celém světě prostřednictvím celosvětového dobrovolnického programu pro zaměstnance, grantů a darů způsobilým organizacím a partnerství s těmi, kdo sdílejí jeho vizi a poslání. Tipy, nástroje a rady společnosti Trend Micro pro internetovou bezpečnost najdete na stránce Internetová bezpečnost pro děti a rodiny.

O společnosti Trend Micro
Společnost Trend Micro Incorporated, přední světový dodavatel kybernetických bezpečnostních řešení, pomáhá vytvářet prostředí pro bezpečnou výměnu digitálních informací. Naše inovativní řešení pro spotřebitele, podniky a veřejné instituce poskytují vícevrstvou ochranu datových center, cloudových prostředí, sítí a koncových bodů. Všechny naše produkty vzájemně spolupracují a sdílí poznatky o hrozbách. Díky tomu poskytují účinnější a rychlejší komplexní obranu s centralizovaným řízením a uceleným přehledem. Má přes 7 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a disponuje nejvyspělejším globálním zpravodajstvím o počítačových hrozbách na světě. Trend Micro pomáhá chránit propojený svět. Další informace naleznete na stránkách www.trendmicro.com.