Cooler Master uvádí skříň pro grafickou kartu MasterCase EG200

Eindhoven, Nizozemsko, 31. 3. 2021 – Společnost Cooler Master, lídr v oblasti designu a výroby počítačových komponent a periferií, uvádí na trh MasterCase EG200. Po oznámení prototypu v rámci CMShowCase 2021 se skříň pro umístění externí grafické karty dočkala reálného vyhotovení.

Výkon stolního počítače pro notebook

Cooler Master MasterCase EG200 nabízí kompletní řešení pro transformaci kancelářského notebooku v plně výkonnou pracovní či herní stanici. Skříň poskytuje dostatek prostoru pro grafické karty největších rozměrů a maximální propustnost zajišťuje rozhraní Thunderbolt 3.

Funkčnost celé skříně podtrhují další dostupné USB porty oddělené od Thunderbolt 3, tak aby grafická karta nebo jiné zařízení připojení přes PCI-e měly k dispozici celou šířku pásma, připravené pozice na HDD či SSD a také vertikální stojan pro notebook.

K dispozici, po odkrytí přední částí šasi, je dokovací stanice umožňující snadné a rychlé připojení 2,5“, resp. 3,5“ disků. Přímým připojením úložiště tak nedochází k redukci rychlosti zápisu a čtení. Spoje na PCB jsou navrženy s prioritou pro přenosové rychlosti paměti a zabraňují ztrátě signálu při více zároveň aktivních zařízeních připojených přes USB.

Hlavními přednostmi kompaktní skříně jsou:

  • Zvýšení grafického výkonu – přináší výkon stolního počítače do notebooku. Model EG200 se připojuje k notebooku přes vysokorychlostní Thunderbolt 3, což výrazně zvyšuje herní či výpočetní výkon díky externí grafické kartě.
  • Thunderbolt 3 rozhraní – připojení, které podporuje vysoké rychlosti až 40 Gbit/s a poskytuje 60W napájení přes USB-C. Skříň je vybavena nejnovějším ovladačem JHL7440 zajišťujícím maximální výkon a kompatibilitu.
  • Integrovaný stojan na notebook – vertikální stojan umístěný na boku umožňuje úhledné uložení notebooku.
  • Dedikovaný IO panel – USB konektory, resp. kompletně celý USB hub, jsou odděleny od Thunderbolt 3, což umožňuje využít maximální potenciál šířky pásma Thunderbolt 3 pro zařízení připojená přes PCI-e.
  • Dokovací stanice pro úložiště – rozšiřuje omezené úložiště notebooku snadným umístěním 2,5“, resp. 3,5“ HDD či SSD do přední části skříně.
  • Kompatibilita s Mac a PC – zařízení vybavené rozhraním Thunderbolt 3 jsou kompatibilní v duchu plug-and-play. V případě Mac je třeba ověření na straně výrobce vzhledem k omezené podpoře pouze na AMD grafické karty.
  • Kompaktní rozměry – model EG200 je jedna z nejmenších skříní, která poskytuje dostatek prostoru pro rozměrné grafické karty až do velikosti 330 x 51 x 156 mm.
  • Další možnost rozšíření – integrovaný 550W zdroj ze série V-Gold, speciálně navržený pro napájení i těch nejvýkonnějších grafických karet. Lze připojit také další PCI-e zařízení jako ethernet kartu, NVMe rozšíření apod.

Cena a dostupnost

Cooler Master MasterCase EG200 bude k dispozici v průběhu dubna 2021 za doporučenou koncovou cenu 9190 Kč s DPH v České republice a 349 euro s DPH na Slovensku.

Pro více informací navštivte www.CoolerMaster.com 

O značce Cooler Master

Společnost Cooler Master se sídlem v Tchaj-pej na Tchaj-wanu dodává na trh inovativní počítačové komponenty již od roku 1992. Široké portfolio výrobků zahrnuje počítačové skříně, kompletní výběr produktů pro chladicí systémy počítačů, napájecí zdroje a počítačové periferie, jako jsou myši, klávesnice, sluchátka a další. Cílem značky je nabídnout zákazníkům a fanouškům co nejlepší výběr kvalitních zařízení, aby v duchu svého motta “Make It Yours” poskytla každému skutečně to, co hledá.