Princezna bez vlásků je na světě za pomoci nadace Daya

Nadace Daya je nadací Davida Snášela. Název této neziskové organizace pochází ze sanskrtu. Daya je v překladu výrazem pro soucit, a kořen slova, da, znamená dar. Prvním projektem, který díky nadaci spatřil světlo světa, je kniha Princezna bez vlásků. Ta má vrátit úsměv do tváří dětem potýkajícím se se ztrátou vlasů. Napsala ji česká autorka Sabrina D. Harris, u které se během stresového období objevila alopecie.

Stačí příběh a Daya může pomoci

Daya je společným projektem skupiny Group of Node a jejím aktivním podporovatelem je i Maxima Reality, kterou navíc s Dayou spojuje ředitelka nadace, Lenka Pajmová. „Daya může fungovat díky podnikatelské činnosti zainteresovaných společností, které si pravidelně ukrajují část zisku, aby nakumulované prostředky prostřednictvím nadace nasměrovaly k těm nejvíce potřebným,“ vysvětluje Vladimír Zuzák, ředitel Maxima Reality. Stačí silný příběh. Prostřednictvím formuláře na webových stránkách Daya jej může zaslat kdokoliv. Ať už příběh svůj či někoho, kdo by podle něj pomoc potřeboval. „Klíčem je popsat situaci, se kterou se daný člověk potýká, a zároveň nastínit, jaká forma pomoci by mu mohla změnit život k lepšímu. Pomoc může mít různý rozměr, může být finanční, materiální nebo může být poskytnuta formou zajištění vzdělání či kvalitní zdravotní péče,“ vysvětluje ředitelka Lenka Pajmová. Nadace ze zaslaných příběhů v pravidelných intervalech vybere jeden, který získá finanční podporu. Prvním byla právě kniha Princezna bez vlásků. 

Finanční podpora dětem bez vlásků

Výtěžek z prodeje knih putuje na výrobu paruk z pravých vlasů. Kvalitní paruky, které zvládnou každodenní nošení, běžně stojí 25 až 35 tisíc korun, a proto si je bez pomocné ruky může dovolit jen zlomek rodin. „Myslím, že v Daya si vybrali Princeznu bez vlásků nejen proto, že peníze z jejího prodeje jdou na výrobu paruk pro děti, ale také proto, že knížka pomáhá v šíření povědomí o alopecii a o tom, že ztráta vlasů je v současné době plné stresu velmi častým onemocněním,“ dodává Sabrina. Knížka je dostupná v e-shopu Důmpříběhů.cz, kde si kdokoliv může Princeznu bez vlásků koupit a nechat poslat domů. Část peněz z nákupu tím přispěje na paruku pro malou princeznu nebo prince a zároveň udělá knížkou radost sobě či svým blízkým. 

O společnosti Daya

Nadace Daya je tepajícím srdcem obchodní skupiny Group of Node a vznikla proto, aby mohla pomáhat všem těm, kteří to potřebují, a přispěla k možnosti nastartovat změnu jejich života k lepšímu. Prostředky k pomoci získává z obchodních výsledků zainteresovaných společností. Čím více se jim daří, tím lépe může Daya pomáhat.