Sygic provedl největší aktualizaci aplikace pro Android za dobu své existence

Po měsících interního vývoje Sygic kompletně zmodernizoval svou nejoblíbenější GPS navigační aplikaci pro operační systém Android. Ta byla nedávno spuštěna společně se službou konektivity Android Auto. Sygic tak nyní může poskytovat inovace rychleji než kdykoliv předtím.

Dlouhodobí uživatelé Sygic GPS Navigace (nejstarší uživatelé OS Android jsou v databázi Sygic již od roku 2010, tj. jedenáct roků) mohli zaznamenat několik změn v aplikaci po spuštění služby konektivity Android Auto. Na první pohled jsou nejzřetelnější designové změny, ale uživatelé určitě zaregistrují celou řadu technických vylepšení. A další jsou na cestě. Na pozadí změn vlajkové aplikace Sygic stojí zásadní technologická modernizace. 

Průkopníci z oblasti navigace ze společnosti Sygic vyvinuli vlastní mobilní SDK (software deveopment kit, t.j. soubor nástrojů pro vývoj softvéru, který umožňujě tvorbu aplikací), který zahájil novou éru Sygic GPS Navigation. Mobile SDK společnosti Sygic zahrnuje mapy a algoritmy a je výrazně orientována na uživatelskou zkušenost. V porovnání s původním rozvětveným kódem je nový kód kompaktnější a lépe využitelný.

Pro vývojářský tým to přináší výhody, zejména v podobě zjednodušení a zrychlení jejich práce. Umožňuje to efektivnější a rychlejší implementaci nebo opravu jakéhokoliv nového designového prvku nebo funkcionality. Nedávné začlenění konektivity Android Auto by bez této softwarové aktualizace nebylo možné. Lukáš Dermek, šéf produktu Sygic GPS Navigace, který koordinoval update aplikace, vysvětluje: „Vše jsme museli připravit podle definovaných směrnic. Bylo to mnohem snazší s naší novou aplikací využívající Sygic Mobile SDK, díky vylepšenému a efektivnímu provedení kódu. Nyní můžeme lépe oddělit aplikaci běžící na mobilním zařízení a od aplikace běžící přes konektivitu Android Auto.“ 

Zákazníkům tato aktualizace přinese celou řadu výhod. Po otevření zjednodušené a přepracované aplikace si povšimnete upraveného menu a nastavení. Hledání adresy je lepší a rychlejší, trasy a předpokládané časy příjezdu jsou vypočítány mnohem přesněji. Navigační aplikace je rychlejší a stabilnější; její činnost je optimalizována pro delší životnost baterie.

Pořád je to málo? Aktualizace umožňuje technologické inovace v Sygic GPS Navigation a pomáhá, aby je uživatelé dostávali rychleji. Softwarová vývojová sada od Sygic již byla použita v rámci B2B řešení pro projekty týkající se pojišťovnictví a telematiky.

O SPOLEČNOSTI SYGIC

Společnost  Sygic, která byla založena v roce 2004 v Bratislavě je v žebříčku Deloitte Fast 50 Company a v roce 2012 byla zařazena do žebříčku Deloitte’s Fast 500 EMEA. Společnost je dále členem asociace CharIN, která háji jeden univerzální nabíjecí standard – kombinovaný systém nabíjení (CCS) – a je lídrem na poli elektromobility. V roce 2009 společnost Sygic uvedla na trh vůbec první podrobný navigační systém pro iPhone. O šest let později přidala do svého portfolia oblíbenou aplikaci Fuelio, která je určena k sledování spotřeby paliva. V roce 2018 se stala prvním dodavatelem offline navigací, který podporuje konektivitu Apple CarPlay. V roce 2020 si přídavek Traffic Lights pro GPS navigace Sygic vysloužil od poroty složené z předních technologických expertů cenu pro nejlepší inovaci CES 2020. Od dubna 2021 lze Sygic používat prostřednictvím konektivity Android Auto. Produkty Sygic využívá k navigaci už více než dva miliony profesionálních řidičů a dva tisíce vozových parků po celém světě.