Aerolinky KLM se chystají na letní sezónu: Otevírají nové spoje po Evropě

Praha, 24. května – Evropa se postupně otevírá, a i Nizozemsko se připravuje na další možnosti cestování. Společnost KLM je připravena opět přepravovat své zákazníky doma i v zahraničí, a to zodpovědně a bezpečně. Jakmile to bude možné, navýší KLM frekvenci letů do oblíbených destinací. Novinkou pro letošní léto jsou spoje do Bělehradu, Verony, Palma de Mallorcy a Dubrovníku. Nově jsou mezi Prahou a Amsterdamem jsou od 20. června plánované tři lety denně. 

Společnost KLM se rozhodla, že pokud budou pokryty variabilní náklady, budou její letouny létat tam, kam to bude možné. Díky této strategii se KLM podařilo zcela přebudovat svou síť a nabídnout zákazníkům co největší výběr destinací. A to jak pro služební cesty, tak pro turisty, kteří cestují na dovolenou. Během léta 2019 nabízena společnost KLM cestujícím 92 destinací, ale letos v létě to bude už 96.

Změny destinací oproti roku 2019

Oproti létu 2019 došlo v síti destinací k řadě změn. Dočasně se ruší linka do Växjö (Švédsko) a do destinací Marseille a Nantes bude opět létat společnost Air France ze Schipholu. Na začátku roku 2021 byly do sítě přidány Southampton, Poznaň a Cork. S platností od 20. června 2021 pak budou také navýšeny spoje mezi Prahou a Amsterdamem na tři lety denně. 

V letním letovém řádu pro rok 2021 bude KLM létat do čtyř nových evropských destinací: 

  • Bělehrad – od 13. května 2021 až sedmkrát týdně  
  • Verona – od 26. června 2021 až sedmkrát týdně
  • Palma de Mallorca – od 26. června 2021 až sedmkrát týdně 
  • Dubrovník – od 26. června 2021 až sedmkrát týdně 

Navýšení kapacity do oblíbených destinací

Společnost KLM v červenci a srpnu přidá lety nebo nasadí větší letadla do oblíbených destinací, jako je Porto a Ibiza. Oproti předchozím letům navýší KLM kapacitu také do jihoevropských destinacích
v Portugalsku, Španělsku, Itálii, Chorvatsku a Řecku. Očekávaná kapacita na evropských letech bude činit 50 % až 75 %. To se však ještě může změnit. Přesný letový řád by cestující měli sledovat na webových stránkách www.klm.com

Bezpečné a hygienické létání se společností KLM

Letos KLM nastavila nejvyšší možný standard, aby ochránila zdraví cestujících i dodržela nutná hygienická opatření, a to před cestou, během ní i po ní. Za toto úsilí KLM nedávno obdržela certifikát Diamond APEX, který znamená, že KLM patří mezi přední letecké společnosti v dodržování hygienických předpisů. KLM navíc nabízí maximální flexibilitu při rezervaci, změně nebo zrušení cesty. Společnost KLM samozřejmě dodržuje všechna cestovní omezení stanovená vládou. 

*  *  *  *  *

KLM

KLM Royal Dutch Airlines je již 100 let průkopníkem v leteckém průmyslu a je nejstarší leteckou společností, která stále operuje pod svým původním jménem. KLM si klade za cíl být nejinovativnější a nejefektivnější leteckou společností v Evropě, která nabízí spolehlivé služby a produkty nejvyšší kvality.

O AIR FRANCE-KLM

Air France-KLM je jednou z vedoucích aerolinek při odletu z Evropy. V běžném provozu nabízí svým zákazníkům přístup k síti pokrývající 312 destinací ve 116 zemích díky společnostem Air France, KLM Royal Dutch Airlines a Transavia. S 550 letadly a 101,4 miliony cestujících přepravených v roce 2018 provozuje Air France-KLM až
2 300 denních letů, zejména ze svých přestupních uzlů v Paříži-Charles de Gaulle a Amsterdam-Schiphol. 

Věrnostní program Flying Blue společnosti Air France-KLM pro časté cestující je jedním z největších v Evropě, čítá přes 15 milionů členů. Air France-KLM a jeho partneři Delta Air Lines a Alitalia provozují největší transatlantický společný podnik s více než 270 lety denně. Air France-KLM je členem aliance Sky Team, jejíž součástí je 20 aerolinek, nabízejících svým zákazníkům přístup ke globální síti více než 16 600 letů denně vedoucích do přibližně 1070 destinací ve 177 zemích.

Tato skupina aerolinek rovněž nabízí možnost nákladní přepravy a letecké údržby.