Prostřednictvím české investiční platformy Bondster lidé proinvestovali již více jak 2 miliardy

Praha, 26. října 2021 – České domácnosti mají i díky úsporám během pandemie na účtech naspořené nebývalé množství peněz. Řada lidí proto přemýšlí, jak své úspory ochránit před inflací a poohlíží se po investičních příležitostech. Stále populárnější je investování do zajištěných půjček. To ukazují i data české FinTech společnosti Bondster, přes kterou již lidé proinvestovali více jak 2 miliardy korun.

Bondster překonal hranici 2 miliard

Bondster.cz je česká investiční platforma, která vznikla v roce 2017 a zprostředkovává online investice do půjček. Nabízí tak alternativu k tradičnímu investování. V zájmu snížení rizika jsou půjčky zajištěny nemovitostmi, movitými věcmi nebo garancí zpětného odkupu. V letošním roce přes tuto platformu investoři každý měsíc proinvestovali přes 70 milionů korun, přičemž celkový objem proinvestovaných peněz prostřednictvím této platformy od jejího vzniku do této chvíle činí již více jak 2 miliardy korun. Celkový počet investorů na platformě v současné době přesáhl 13.600. Ti si na úrocích dohromady přišli celkem na více než 87 milionů korun.

„Máme obrovskou radost, že se nám společně s našimi investory podařilo překonat hranici proinvestovaných 2 miliard. Hraje v tom roli i nabízený úrok u půjček, který u nás v průměru činí 13,9 % a je tak v porovnání s tradičními investičními nástroji významně vyšší. Věříme, že v následujících měsících se nám podaří aktuální trend přinejmenším udržet a že hranici 3 miliard překonáme již během první půlky následujícího roku,“ říká CEO Bondsteru Pavel Klema.

Úvěry zajištěné bitcoiny

Na růstu investic se významně podílely investice zajištěné bitcoinem.  Právě společnost Bondster nedávno jako jediná platforma svého druhu přišla s unikátním řešením na poli P2P investic. Ty se od ostatních úvěrů, které bývají zajištěny například nemovitostí či movitým majetkem liší právě formou zajištění. O první úvěry zajištěné bitcoiny, které Bondster na své platformě nabídl, byl mezi investory nebývalý zájem a během jediného dne byly plně proinvestovány. Bondster nyní na platformu umístil nové a průběžně nabídku těchto úvěrů aktualizuje.

„Úvěry zajištěné bitcoiny vzbudily zájem nejen mezi stávajícími investory, ale přilákaly i celou řadu nových. Během posledních dvou měsíců jsme z hlediska přírůstku nových investorů zaznamenali téměř dvojnásobný nárůst,“ dodává CEO Bondsteru Pavel Klema.

Co investory láká právě na P2P?

Investoři z široké veřejnosti si na P2P investování obecně cení zejména možnosti ochránit naspořené peníze před inflací. Pro mnoho z nich je však rovněž velmi důležité i to, že vše probíhá jednoduše online z pohodlí domova. Dále si často pochvalují, že jim P2P přináší možnost stabilního pasivního příjmu. Nemalá část investorů si totiž právě touto cestou plánuje své přilepšení k důchodu. Mnoho investorů si rovněž chválí i to, že investování je zábava. Baví je totiž prakticky každý den kontrolovat investiční účet a zjišťovat, kolik vydělali s tím, že vydělané peníze na platformě zase reinvestují.

O společnosti Bondster

Bondster je česká FinTech společnost a stejnojmenná investiční platforma, která zprostředkovává zajištěné investice do úvěrů lidí a firem. Vznikla v roce 2017 a funguje jako investiční marketplace, který propojuje investory z řad široké veřejnosti s prověřenými poskytovateli půjček z Česka i zahraničí. Nabízí tak alternativu k tradičnímu investování. V zájmu snížení rizika jsou půjčky zajištěny např. nemovitostí, movitým majetkem nebo garancí zpětného odkupu. Prostřednictvím Bondsteru investoři dosahují roční výnosy ve výši 8–15 % a celkově proinvestovali více než 1,9 miliardy korun. Společnost patří do české investiční skupiny CEP Invest. 
Statistiky a grafy k růstu zájmu o investice najdete na stránce https://www.bondster.com/cz/statistika.