Nové nejtišší prémiové pračky a sušičky Whirlpool Supreme Silence

Listopad 2021- Na trh přichází zásadní novinka letošního roku v kategorii praní a sušení – nová generace předem plněných praček a sušiček Whirlpool Supreme Silence v nejvyšší třídě.  Nejtišší pračky s přímo poháněným ZenMotorem navíc šetří vodu, energii i prací prostředky. A poradí si nejen s nečistotami všeho druhu, ale i s bakteriemi, alergeny a jinými škodlivými mikroorganismy, a to  i tehdy, když prádlo zapomínáte dlouho v bubnu. Skvěle je doplňují nejtišší úsporné kondenzační sušičky s tepelným čerpadlem a technologiemi, které budou jemně hýčkat i to nejchoulostivější prádlo. Čistý minimalistický design s černými dvířky a nakloněným ovládacím panelem s velkým LCD displejem tvoří z obou spotřebičů dokonalý tichý pár. 

Pračky Supreme Silence

Vývoji nových praček Supreme Silence předcházely průzkumy vyvíjejících se zákaznických preferencí. „Tichý chod je vlastně to první a nejdůležitější, co zákazníky zajímá, když si pořizují novou pračku. Podle nezávislých průzkumů si 58 % zákazníků vybírá novou pračku podle míry hlučnosti. Pro 37 % zákazníků je důležitá nízká spotřeba energie i vody, stejně velká skupina pak hledá specifické vlastnosti a funkce. A 30 % lidí vybírá pračku i podle designu a kvality provedení,“ uvádí Alžběta Suchanová, komunikační a PR manažerka Whirlpool CZ/SK.

Zenové ticho

Během praní nové pračky skoro neuslyšíte. Všechny modely praček Supreme Silence jsou zařazeny do nejnižší třídy hluku A, a některé patří k vůbec nejtišším na trhu, protože dokonce i při odstřeďování dosahují maximální hlučnosti 65 dBA. Využívají totiž nejpokročilejší ZenMotors přímým pohonem. Vertikální i horizontální vibrace navíc v maximální míře pohlcují speciálně navržené boční panely. Dokonce ani zásuvka na praní nevydává žádné nepříjemné zvuky, protože je vybavena tichým posuvem s mechanismem Push To Open. Pračky mají i speciální extra tichý program, takže můžete klidně prát i pozdě v noci bez obav, že vzbudíte děti nebo sousedy,“ doplňuje Darina Papáčová, produktová školitelka společnosti Whirlpool. 

Úspora energie, vody a pracího prostředku při každém pracím cyklu 

Pračky Whirlpool Supreme Silence využívají i nejnovější technologie, které umožňují velkou úsporu energie, vody a pracího prostředku. Například senzorová technologie 6. SMYSL chytře přizpůsobuje parametry praní momentální náplni, a tak šetří až 45 % energie při dokonalém výsledku praní. 

WaterSave

Funkce WaterSave zase šetří při každém pracím cyklu vodu. Využívá systém sprchování, při němž se mnohem účinněji rozpustí prací prostředek a prádlo se dokonaleji vymáchá i v menším množství vody. 

AutoDose

Šetřit pomáhá i systém automatického dávkování detergentu, který vydrží až pro 26 pracích cyklů. Při každém praní pomáhá ušetřit až 30 % pracího prostředku.

Nejvyšší třída A

Některé modely, jako například špičková pračka Whirlpool W8 W946WB CS, mají i rekordně nízkou spotřebu elektřiny – řadí se do vůbec neúspornější třídy A podle nového systému energetických štítků. A také do třídy A s nejnižší hlučností.

Parní technologie pro maximální hygienu a svěžest prádla

Pračky Whirlpool Supreme Silence využívají sílu páry třemi způsoby. Funkce Steam Hygiene odstraní i bez chemie pomocí páry v závěru pracího cyklu až 99,9 % bakterií, a jde použít i při praní na nízkou teplotu. Funkce Steam Refresh je určená pro osvěžení suchého prádla párou. Krátce nošené nebo dlouho uložené oblečení zbaví během 20 minut nepříjemných pachů, nadýchá ho a zbaví pokrčení – na rozdíl od tradičního praní na to stačí pouhé dvě sklenice vody. Blahodárné účinky páry využívá i unikátní funkce FreshCare+, která se postará, aby vyprané prádlo, které zůstane v bubnu, bylo voňavé, měkké, nezmačkané. A to až šest hodin po doprání. Díky této praktické funkci si můžete jít klidně zaběhat nebo sledovat film. Funkci totiž zapnete před praním i kdykoliv během praní a také ji můžete kdykoliv zrušit.

Sušičky Supreme Silence

Také nové nejtišší kondenzační sušičky Supreme Silence s účinným tepelným čerpadlem budou respektovat vaše právo na klid a ticho. Využívají nejpokročilejší invertorový motor s přímým pohonem se zárukou 10 let (po registraci). Ke snížení hladiny až na pouhých 59 dBA, což je špička na trhu, přispívají i konstrukce pohlcující hluk a řemeslné zpracování, které minimalizuje vibrace. 

Mají unikátní technologii rovnoměrného a šetrného sušení 3DryTechnologyTM pomocí prostorových vzduchových trysek. Nový typ zvedačů s otvory pomáhá vytvářet vzduchové polštáře, které nadnášejí prádlo, aby se nezmačkalo. Buben má navíc unikátní bublinkový povrch, chránící textilie. Skvělá je i přídavná funkce proti zamotání prádla. Takže vás už nemusejí trápit zapletená prostěradla ani rukávy košil. 

Každý program má optimálně přednastavenou délku sušení. U vybraných cyklů můžete manuálně navolit jednu ze čtyř úrovní sušení. Program Snadné žehlení navíc vyrovnává vlákna a uchová prádlo mírně vlhké, aby bylo následné žehlení jednodušší. Lze jej použít i pro suché tkaniny, třeba svetry, které dlouho ležely ve skříni a jsou na nich zřetelné sklady. Skvělý je i program Jemné sušení při nižší teplotě, který je vhodný pro delikátní oděvy.

Už žádné žmolky a ucpaný filtr

Největším nepřítelem sušiček jsou žmolky a zbytky vláken, která postupně ucpávají filtr a zhoršují výsledky sušení. „Nové sušičky Supreme Silence jsou však vybaveny dvojitým systémem filtrů. První z nich, DuoFilter, účinně odfiltruje většinu vláken. Je umístěný ve dvířkách, a proto je snadno přístupný. Po dosušení jej stačí opláchnout vodou. Další filtr se nachází u kondenzátoru. Ten se ale čistí zcela sám po skončení sušicího cyklu intenzivním oplachováním vodou, přiváděnou dvěma tlakovými tryskami. Nejprve se opláchne polovina filtru silným proudem vody z jedné trysky, poté druhá polovina vodou z druhé trysky. Použitá voda se na závěr přečerpá do horního zásobníku na kondenzovanou vodu,“ doplňuje Darina Papáčová. 

Skvělé výsledky i úspornost

O skvělé výsledky s minimální spotřebou se opět postará inteligentní technologie 6. SMYSL. Stačí zvolit  program, a  senzory s algoritmy technologie 6. SMYSL automaticky nastaví parametry sušení s ohledem na množství náplně, úroveň vlhkosti a teplotu prádla. Prádlo bude suché přesně tak, jak potřebujete a ještě ušetříte energii i svůj cenný čas. 

Skvělá je i jedinečná funkce FreshCare+, která bude udržovat suché prádlo nadýchané a nezmačkané, a to až po dobu šesti hodin, dokud jej nepřijdete vyjmout a pověsit či poskládat do skříně. Využívá k tomu vzduch s regulovanou teplotu (35-42 °C) a pomalé otáčení bubnu v obou směrech. Tato funkce zároveň zabraňuje tvorbě bakterií v sušičce.

Čistý design

Nové pračky i sušičky Supreme Silence upoutají i minimalistickým designem s elegantními černými dvířky, který dává dokonale praktickým funkcím stejně zdařilou formu. Nabízejí maximálně využitelný prostor pro velkou prací a sušicí kapacitu, plnicí otvor o průměru 34 cm pro pohodlné vkládání i vyjímání prádla, nakloněný ovládací panel s velkým displejem v českém jazyce a intuitivní ovládání. Ke komfortu přispívá i vnitřní osvětlení vybraných modelů praček a sušiček. U sušiček je možné i změnit otevírání dvířek. Standardně je pravé, ale pokud vám nevyhovuje – například při  umístění sušičky nad pračku, je možné směr otevírání jednoduše změnit.

Fotografie jsou uložené zde: https://1drv.ms/u/s!AlDUuB6kZhh4tm8xJa64obGHENfS?e=NhX5SO

_________________

Vybrané prémiové pračky a sušičky Whirlpool Supreme Silence

Řada W6Řada W7Řada W8
Pračka Whirlpool W6X W845WB EESušička Whirlpool W6 D84WB EEPračka Whirlpool W7X W845WB CSSušička Whirlpool W7 D84WB EESušička Whirlpool W7 D93SB EEPračka Whirlpool W8 W946WB CSPračka Whirlpool W8 W046WB EE 
8 kg prádlaZenMotorSenzorová technologie 6. SMYSLParní funkce Steam Hygiene, Steam Refresh, FreshCare+Hlučnost 65 dBTřída hlučnosti ATřída energetické účinnosti B8 kg prádlaKondenzační s tepelným čerpadlemSenzorová technologie 6. SMYSL3DryTechnology pro rovnoměrné sušeníParní funkce FreshCare+Hlučnost 62 dBOsvětlení bubnuEnergetická třída A+++8 kg prádlaZenMotorSenzorová technologie 6. SMYSLAutoDoseWaterSaveExtra izolace pro ještě nižší hlučnostParní funkce Steam Hygiene i při praní na nízkou teplotu, Steam Refresh, FreshCare+Hlučnost 65 dBTřída hlučnosti A, energetické účinnosti B8 kg prádlaKondenzační s tepelným čerpadlemSenzorová technologie 6. SMYSL3DryTechnology pro rovnoměrné sušeníParní funkce FreshCare+Mimořádně nízká hlučnost 59 dBEnergetická třída A+++Automatické čištění filtru9 kg prádlaKondenzační s tepelným čerpadlemSenzorová technologie 6. SMYSL3DryTechnology pro rovnoměrné sušeníParní funkce FreshCare+Mimořádně nízká hlučnost 59 dBEnergetická třída A++Automatické čištění filtruStříbrná s černými dvířky9 kg prádlaZenMotorSenzorová technologie 6. SMYSLAutoDoseWaterSaveParní funkce Steam Hygiene i při praní na nízkou teplotu, Steam Refresh, FreshCare+Hlučnost 71 dBTřída hlučnosti i energetické účinnosti AOsvětlení bubnu10 kg prádlaZenMotorSenzorová technologie 6. SMYSLAutoDoseWaterSaveParní funkce Steam Hygiene i při praní na nízkou teplotu, Steam Refresh, FreshCare+Hlučnost 671 dBTřída hlučnosti i energetické účinnosti AOsvětlení bubnu
Cena 17 990 KčCena 18 990 KčCena 17 990 KčCena 19 990 KčCena 19 990 KčCena 18 990 KčCena 19 990 Kč

A ještě jedna dobrá zpráva! Při nákupu vybraných spotřebičů Whirlpool v minimální hodnotě 25 000 Kč získáte atraktivní dárky až v hodnotě 5000 Kč – například spotřebiče ikonické značky KitchenAid nebo obří zásobu prostředků a příslušenství Wpro do kuchyně či prádelny. Více o akcích na whirlpool.cz/promo-akce/.

O společnosti Whirlpool Corporation

Společnost Whirlpool (kód na burze NYSE:WHR) jde vstříc ambicióznímu cíli: být nejlepší globální společností v oblasti vybavení do kuchyní i pro péči o prádlo a prostřednictvím svých výrobků nepřetržitě zlepšovat každodenní život v domácnostech. Ve světě, který se stále intenzivněji digitalizuje, prosazuje Whirlpool cílenou inovaci a usiluje o naplňování neustále se vyvíjejících potřeb zákazníků prostřednictvím portfolia svých ikonických značek, jako jsou Whirlpool, KitchenAid, Maytag, Consul, Brastemp, Amana, Bauknecht, JennAir, Indesit a Yummly. V roce 2020 společnost vykázala roční obrat ve výši přibližně 19 miliard dolarů a zaměstnávala 78 tisíc lidí v 57 výrobních závodech a technologických výzkumných centrech. Podrobnější informace o společnosti naleznete na WhirlpoolCorp.com.