Vysokorychlostní hraní ve vysokém rozlišení s monitorem Q27G2S/EU od AGON by AOC

Praha, 24. listopadu 2021 – AOC, jedna z předních značek v oblasti herních monitorů a IT příslušenství, se svou značkou AGON by AOC, představuje AOC GAMING Q27G2S/EU, skvělý herní monitor vhodný pro všechny dobrodruhy dnešní herní scény. Tento monitor s úhlopříčkou 68,6 cm (27”) se může pochlubit 10bitovým IPS panelem pokrývajícím široký barevný gamut, rozlišením QHD pro ostré detaily a rychlou obnovovací frekvencí 165 Hz pro soutěžní herní zážitky.

Pro budoucí dobrodružství

AGON by AOC vítá dobrodruhy velmi atraktivní kompozicí: herním monitorem, který krásně ladí s hardwarovými specifikacemi moderního herního PC. Rozlišení QHD (2 560 x 1 440 pixelů) je v současné době to pravé pro hráče, kteří chtějí přejít z Full HD, ale zároveň chtějí se svými GPU dosáhnout vysokých snímkových frekvencí. Úhlopříčka displeje 27” je pro toto rozlišení perfektní, výsledkem je ostrý obraz a ideální hustota pixelů 109 ppi, která nevyžaduje žádné škálování.

Vyzbrojeni pro nadcházející bitvu

AOC GAMING Q27G2S/EU přichází s IPS panelem, který nabízí komfortně široké pozorovací úhly. Díky své 10bitové barevné hloubce dokáže panel produkovat 1,07 miliardy barev a zobrazuje přesné barevné přechody bez barevných pruhů (v závislosti na vizuálním obsahu a použité kompresi). Jeho IPS panel také zajišťuje vysoké pokrytí barevného gamutu a výjimečnou barevnou přesnost. Vše to jsou skvělé funkce pro začínající youtubery nebo streamery, kteří chtějí upravovat své záběry a sdílet je se svými komunitami, nebo pro ty, kteří si prostě chtějí užít obsah – ať už je to hra nebo film – přesně tak, jak to zamýšlel jeho tvůrce.

QHD rozlišení monitoru Q27G2S/EU se skvěle hodí pro současná herní PC a ve srovnání s Full HD monitory nabízí zvýšenou ostrost, což hráčům umožňuje mnohem snadněji vidět ostřejší detaily, jako je například protivník v dálce. Díky obnovovací frekvenci 165 Hz (pomocí vstupu DisplayPort) je rychlé soutěžní hraní doslova hračkou a za pomoci funkce MBR (Motion Blur Reduction) je doba odezvy monitoru jen 1 ms MPRT. Jakékoliv stíny v obraze jsou tak minulostí.

Monitor Q27G2S/EU podporuje Adaptive-Sync a je kompatibilní s NVIDIA G-SYNC, takže snímková frekvence GPU může být přizpůsobena obnovovací frekvenci monitoru, čímž se eliminuje trhání a zadrhávání kvůli nesouladu snímků. Díky nízkému vstupnímu zpoždění monitoru je vizuální zpětná vazba na vstupy hráčů téměř okamžitá, takže zvládne i jejich rychlé škubavé reflexy.

Monitor je dodáván s ergonomickým stojanem, který nabízí nastavení výšky, náklonu, natočení a stranové otáčení na výšku (pivot), takže si jej každý uživatel může upravit, pro zdravé držení těla, dle svých potřeb. Se svým 3stranným bezrámečkovým designem je Q27G2S/EU skvělým monitorem také pro sestavy s více monitory, navíc vylepšený o možnost uchycení pomocí VESA. Vstupy 2x HDMI a 1x DisplayPort umožňují k monitoru připojit více zdrojů, jako například stolní počítač, druhý stolní počítač, notebook nebo konzoli, což zvyšuje flexibilitu při každodenním používání.

Nabídka OSD je přístupná pomocí dotykových tlačítek pod panelem nebo pomocí softwaru G-Menu. Mezi herní funkce modelu Q27G2S/EU patří Dial Point (překrytí nitkového kříže), AOC Game Color (pro zvýšení/snížení saturace) a počítadlo snímkové frekvence. Navíc je zde technologie Flicker-free, která k úpravě jasu používá DC místo PWM, a také vyhrazený režim Low Blue usnadňující noční hraní her.

Monitor AOC GAMING Q27G2S/EU je dostupný od listopadu 2021 za doporučenou koncovou cenu 9019 Kč (349 €).

O společnosti AOC

Společnost AOC, která byla založena v roce 1967, je přední světovou značkou v oblasti monitorů a IT příslušenství a dceřinou společností TPV Technology Limited, největšího výrobce LCD na světě. Komplexní portfolio AOC nabízí perfektní monitor pro každou potřebu, ať už pracovní nebo osobní. Monitory AOC nabízejí vynikající zážitek ze sledování zabalený do vynikajících designů.

Sub-značka AOC, AGON by AOC, nabízí jedno z nejsilnějších portfolií vysoce výkonných herních monitorů na světě a kompletní ekosystém herního příslušenství seskupeného do tří kategorií: AOC GAMING pro běžné hráče, AGON pro soutěžní hráče a AGON PRO určenou pro nadšence do esportů a profesionální esportovce. Od roku 2020 je AGON by AOC jednou z předních značek v oboru herních monitorů a nejlepší volbou hráčů z celého světa.
Další informace najdete na oficiálních stránkách AGON by AOC nebo sledujte AGON by AOC na Facebooku, Twitteru nebo Instagramu