Novým předsedou AMSP ČR byl zvolen Josef Jaroš

Praha, 25. listopadu 2021 – Představenstvo Asociace malých a středních podniků 

a živnostníků ČR (AMSP ČR) na dnešním zasedání zvolilo předsedou Asociace Josefa Jaroše. Funkci převezme po Karlu Dobešovi, který ji vykonával od října 2019, kdy nahradil dnešního ministra v demisi Karla Havlíčka.

Josef Jaroš v minulém období působil v dozorčí radě AMSP ČR a od roku 2019 byl garantem projektu Fandíme řemeslu, který AMSP ČR zastřešuje. Je většinovým vlastníkem české poradenské skupiny Apogeo. 

„Zvolení do předsednické funkce je pro mne poctou i závazkem,“ reagoval Jaroš na výsledek hlasování. „Uvědomuji si, že malí a střední podnikatelé a živnostníci jsou nejširším podnikatelským segmentem v České republice, krví ekonomiky. Mým cílem je sebevědomá Asociace, která asertivně hájí zájmy středních a menších podnikatelů a živnostníků a je nadále respektovaným partnerem veřejného sektoru. Tedy partnerem, který se nebojí říci, že něco není v pořádku a stojí za svoji členskou základnou,“ uvedl Jaroš.  

Karel Dobeš, který je ve vedení asociace od jejího založení v r. 2001, zůstává na svém postu místopředsedy představenstva. Bude se nadále věnovat především rozvoji zahraničních vztahů. Tato agenda nabývá na aktuálnosti s blížícím se českým předsednictvím v Radě Evropské unie.

ThDr. Ing. Josef Jaroš, MBA  (42), většinový vlastník české poradenské skupiny APOGEO Group, je v pracovním kontaktu se středními firmami, s šéfy firem z české TOP 100 i čelnými představiteli veřejného sektoru. „Od počátku byly našimi klienty střední a větší podniky, mnoho z nich rostlo spolu s námi, od de facto startupů po dnes ve svém oboru zavedené a stabilní hráče,“ říká o svém podnikání, které jej do AMSP ČR přivedlo.

AMSP ČR sdružuje od roku 2001 na otevřené, nepolitické platformě malé a střední podniky, živnostníky i spolky. Je hlavním reprezentantem nejširšího podnikatelského segmentu v ČR, vedle legislativy, exportu, inovací, vzdělávání a financování MSP se zaměřuje na rodinné firmy, řemeslníky, začínající podnikatele, lokální producenty a pěstitele, malé obchodní a gastro provozovny, podnikatele 55+, ženy v podnikání a podnikatele na venkově. www.amsp.cz .