RBP vydala na testování a očkování klientů za 10 měsíců 625,5 milionu korun

Ostrava (8. prosinec 2021) – Zdravotní pojišťovna RBP eviduje za deset měsíců letošního roku přes 400 tisíc výkonů souvisejících s očkováním svých klientů za více než 107 milionů korun. 

Od ledna do října bylo pojišťovně současně vykázáno 1,078 milionů antigenních testů v částce 313,5 milionu korun a přes 210 tisíc PCR testů za bezmála 181 milionů korun. 

Celkové náklady na covid-19 za pojištěnce zdravotní pojišťovny RBP, které vedle částek za testy a očkování zahrnují mimo jiné i úhrady za poskytnutou nemocniční a ambulantní péči, za záchrannou službu apod. přesáhly ve sledovaném období 1,4 miliardy korun.

O společnosti

RBP, zdravotní pojišťovna je největší regionální zaměstnaneckou zdravotní pojišťovnou v České republice. Registruje přes 430 tisíc pojištěnců, kteří mají k dispozici 40 poboček a spolupracuje s bezmála 14 tisíci smluvních lékařů. Svým klientům v rámci preventivních a bonusových programů poskytuje široké spektrum příspěvků a celoročně pro ně pořádá i celou řadu zdravotně osvětových a prezentačních akcí. RBP je členem Svazu zdravotních pojišťoven ČR. Angažuje se v rámci rozvoje inovativních lékařských postupů a projektů, podporuje prevenci a zdravý životní styl obyvatelstva a aktivně spolupracuje na řešení systémových otázek a principů českého zdravotnictví.

Více informací o službách, programech a aktivitách RBP naleznete na www.rbp213.cz.