Vinograf úspěšně ukončil sbírku pro zdravotníky. Za 161 tisíc korun připravil a nyní rozváží štědrovečerní večeři s vínem do nemocnic

Praha, 22.12.2021 – Skupina pražských vinných barů Vinograf uspořádala ve spolupráci s dobročinným spolkem Senovážné žije na podporu zdravotníků v aktuální nelehké situaci začátkem prosince sbírku, ve které se skrze transparentní účet za dva týdny vybralo 161 086 korun. Za vybranou částku Vinograf připravil balíčky šokově zchlazené štědrovečerní večeře pro dva s dvěma lahvemi vína, které v těchto dnech rozváží mezi zdravotníky pražských nemocnic.

Vinograf sbírku uspořádal ve spolupráci se spolkem Senovážné žije za účelem podpory zdravotníků, kteří letos opět přijdou o normální Vánoce v klidu domova. Lidé jim touto cestou měli možnost poděkovat a vrátit jim alespoň malé potěšení jídlem a vínem. Vinograf neskrývá svou radost z podpory, kterou lidé zdravotníkům projevili.

“Vadí nám, jak se s pokračující pandemií ve společnosti prosazují negativní emoce, které se navíc absurdně obrací i proti zdravotníkům. Přitom právě oni obětují veškeré volno a opět kolabují pod extrémním náporem těžké práce. Jsme přesvědčeni, že právě profesionálové mohou zajistit společnosti návrat ke standardům života a návrat k normálu a k radosti, kterou, mimochodem zejména bez spolehlivého zdraví, ztrácíme. Chtěli jsme jim poděkovat tím, co umíme,” říká Jan Horešovský, spolumajitel barů Vinograf.

Každý balíček obsahuje štědrovečerní večeři o dvou chodech pro dva a dvě láhve pečlivě vybraného vína. Tyto balíčky Vinograf před Štědrým dnem rozváží do několika pražských nemocnic. Obdarovaní budou zdravotníci z Thomayerovy nemocnice, Bulovky, Motola a Vinohradské nemocnice.

O Vinografu

Vinograf je gastronomický koncept práce s vínem založený na zážitku. Jsme profesionálové, a to v našem pojetí znamená dobrou službu jakémukoli zákazníkovi, ať už je to odborník, nadšený amatér nebo naopak víno nezná. Ke každému přistupujeme s pokorou a respektem, víno nás baví a rádi jeho svět otevíráme ostatním. Vinograf, to jsou jsou vinné bary, restaurace, sklep, obchod s vínem a delikatesami, vinný e-shop a aktivity s vínem jako např. festivaly vína a hudby, degustační programy, dále služby osobního sommeliera, vinného asistenta a další. Vinograf nabízí zážitky teplé wine friendly kuchyně založené na snoubení vína a jídla.

Vinograf nabízí na tisíc vín z celého světa, z nichž kterékoli můžete ochutnat na skleničku, k němu skvělou nabídku sýrů a uzenin podávanou příjemným erudovaným personálem v přátelské atmosféře. My ve Vinografu neustále hledáme, ochutnáváme, zkoumáme a sledujeme, co se ve světě vína děje, abyste jej Vy mohli objevovat.