Savills získala mandát na správu logistických nemovitostí pro EQT Exeter

Společnost EQT Exeter pověřila mezinárodní realitní poradenskou společnost Savills správou nemovitostí pro svou vůbec první investici v České republice.

Portfolio průmyslových aktiv zahrnuje 140 000 metrů čtverečních a nachází se v blízkosti Ostravy – jedná se o Logistics Park Nošovice, kde správa začala s účinností od července 2021 a Ostrava Airport Multimodal Park v Mošnově se začátkem správy od prosince 2021.

Logistics Park Nošovice zahrnuje tři moderní průmyslové haly o celkové ploše 63 800 metrů čtverečních skladových prostor a 6 500 metrů čtverečních zastavitelné plochy pro další rozšíření.  Areál se rozkládá na ploše 16 hektarů a byl vybudován na východním okraji Nošovic, v bezprostřední blízkosti výrobního závodu automobilky Hyundai. Areál je v současné době plně pronajat společnosti Hyundai Glovis Czech Republic, jejímž klíčovým zákazníkem je automobilka Hyundai Motor Manufacturing Czech.

Druhé aktivum, kterým je Ostrava Airport Multimodal Park, v současnosti zahrnuje dvě moderní průmyslové haly o celkové rozloze 77 000 metrů čtverečních skladových ploch. Park těží z blízkosti mezinárodního Letiště Leoše Janáčka Ostrava a plánované výstavby terminálu kombinované dopravy. Areál je plně pronajatý a mezi nájemce patří Continental Barum, DHL, Hyundai Glovis, M.K. Invest, Rhenus Logistics, Skladon nebo UFI Filters.

Michaela Semanová, vedoucí oddělení správy nemovitostí ve společnosti Savills ČR a SR, říká: „Tým správy nemovitostí Savills je hrdý na zahájení spolupráce se společností EQT Exeter a na důvěru, kterou do nás nový klient vložil. Tento nový mandát odráží šíři odborných znalostí, které má společnost Savills napříč sektory a těšíme se na začlenění mnoha našich specializovaných služeb do plánované strategie klienta pro český trh.“

Oddělení správy nemovitostí společnosti Savills v Praze bylo založeno v dubnu 2017. Od té doby se rozrostlo až na stávajících 35 lidí. V současné době PM tým spravuje portfolio o velikosti 555 100 metrů čtverečních v hodnotě 1,190 miliardy eur, zahrnující kancelářské budovy, skladové prostory, mixed-use a maloobchodní projekty.

-Konec-

O společnosti Savills:

Savills CZ s. r. o. je součástí globální společnosti Savills plc poskytující poradenské služby v oblasti komerčních nemovitostí zalistovaná na akciové burze London Stock Exchange. Týmy Savills působí ve více než 600 vlastních i partnerských kancelářích. Společnost zaměstnává přes 39 000 profesionálů ve více než 70 státech na území Severní i Jižní Ameriky, Evropy, Asie a Pacifiku, Afriky i Blízkého východu, kde nabízí široké spektrum specializovaných poradenských služeb a služeb v oblasti managementu a investic klientům z celého světa.

V České republice je společnost Savills aktivní od roku 2017. Přes 60 expertů její pražské kanceláře klientům nabízí odborné služby od investičního poradenství, oceňování, agendy pronájmů a správy nemovitostí přes konzultace v oblasti výstavby a plánování projektů až po průzkum trhu v šesti hlavních sektorech: průmysl a logistika, kanceláře, maloobchod, volný čas, hotely, rezidenční bydlení a ubytování pro studenty.

Pro více informací o společnosti navštivte stránku savills.com. Novinky z české kanceláře Savills najdete na savills.cz, anebo lokálním LinkedIn profilu (@Savills Czech Republic).