Zásilkovna má nová výdejní místa na pobočkách OKAY a pokladnách Českých drah

Tisková zpráva (26. ledna 2022) – Zásilkovna rozšiřuje svou síť výdejních míst o nové partnery.  Nově si mohou zákazníci vyzvednout své zásilky na výdejních místech na většině pobočkách společnosti OKAY a také v obchodních prostorech Českých drah ve vybraných železničních stanicích. Celkově jde o 150 nových výdejních míst a jejich počet se bude dále navyšovat. Zásilkovna má nyní v České republice téměř 7 200 výdejních míst a má tak největší síť v Česku. 

„Máme radost, že se naše síť výdejních míst neustále rozrůstá a máme další nové partnery. Výdejní místa jsou mezi zákazníky stále více oblíbeným místem vyzvedávání zásilek. Lidé oceňují především to, že si zásilku mohou vyzvednout podle svých časových možností, nemusí stát ve frontách a vše trvá několik desítek vteřin. Věřím, že se pobočky OKAY a Českých drah stanou využívanými výdejními místy a že se naše spolupráce bude dále rozvíjet,“ říká Luboš Moravec, manažer výdejních míst Zásilkovny. 

„Ze spolupráce se Zásilkovnou máme velkou radost. Věříme, že ze spolupráce dvou ryze českých firem budou mít největší prospěch samotní zákazníci,“ doplňuje Aleš Reiter, obchodní ředitel OKAY. 

„Lidé mají nyní možnost vyzvedávat si své objednané zásilky pohodlně přímo na nádraží, například při cestě ze zaměstnání či školy. Věříme, že rozšířením našich služeb o síť poboček Zásilkovny v železničních stanicích opět přispějeme k zatraktivnění cestování veřejnou dopravou,“ komentuje ředitel odboru obchodu osobní dopravy Českých drah Petr Vondráček.

Společnost OKAY je ryze česká společnost patřící mezi nejvýznamnější prodejce elektra a nábytku. Provozuje celkem 140 kamenných prodejen v České republice i na Slovensku a vlastní e-shop. OKAY se pravidelně umisťuje v žebříčcích nejlépe hodnocených prodejců elektrospotřebičů. V průzkumu získala OKAY titul Obchodník roku a personál prodejen byl vyhodnocen za 1. nejlepší prodavače elektra.  

Pobočky Zásilkovny na vlakových nádražích najdou cestující nejčastěji na pokladnách a v úschovnách zavazadel Českých drah nebo v prostorách využívaných během roku mimo jiné také pro službu ČD Bike. Konkrétní umístění a otevírací doba je zveřejněná na stránkách Zásilkovny. V tuto chvíli jsou výdejní místa na 19 nádražích (Brno hl.n., Brno-Královo Pole, Břeclav, Děčín hl.n., Havlíčkův Brod, Hradec Králové hl.n., Hranice na Moravě, Kroměříž, Olomouc hl.n., Opava východ, Ostrava-Svinov, Otrokovice, Praha-Holešovice, Praha-Libeň, Přerov, Tábor, Tišnov, Ústí n. L. hl.n. a Zábřeh na Moravě). 

Zásilkovna

Zásilkovna je ryze český franšízový logisticko-technologický projekt Simony Kijonkové, který vznikl v roce 2010. Od té doby se vypracoval mezi nejúspěšnější společnosti v Česku, které poskytují komplexní logistické služby pro internetové obchody. Zásilkovna je součástí 14 společností holdingu Packeta, který působí v 8 zemích, do 33 zemí doručuje. Holding řídí Simona Kijonková. Zásilkovna provozuje také úspěšnou službu Mezi námi pro doručování zásilek mezi fyzickými osobami. Packeta má aktuálně více než 10 000 vlastních výdejních míst (v ČR je téměř 7 200 VM), téměř 92 000 partnerských výdejních míst a spolupracuje s více než 32 000 e-shopy. Obrat skupiny byl v roce 2021 4,9 miliardy korun, počet přepravených zásilek 73,2 milionů kusů. Více na www.zasilkovna.cz / www.packeta.com.