Kam vyrazit za nejlepším lyžováním v ČR

Ani letošní zima není příliš ladovská, ale na horách se sníh stále drží, a proto je ideální čas se podívat na to, kam se dá v ČR vyrazit za těmi nejlepšími lyžovačkami. Na své si přijde každý, ať už hledáte pořádně dlouhou sjezdovku pro nadšené lyžaře, romantiku pro dva mezi vinicemi nebo třeba místo, kde strávit víkend s rodinou. Pokud nemáte vhodné auto, tak na tu správnou sjezdovku můžete vyrazit třeba vozem půjčeným přes P2P carsharingovou platformu HoppyGo.

Pro zkušené lyžníky a snowboarďáky

Narodili jste se s lyžemi na nohou a lákají vás strmé kopce? Vyrazte na Šumavu, konkrétně na sjezdovku Šance na Špičáku u Železné Rudy. Kromě toho, že v nejprudším místě dosahuje sklon 100 % neboli 45°, je také úpravami nepolíbena v hlavní části, což ji činí jednou z nejnáročnějších v celé republice.

Na nejdelší sjezdovku do Krkonoš 

Libujete si v nekonečně dlouhých alpských sjezdovkách, ale tlačí vás čas? Zkuste nejdelší českou sjezdovku z Lysé hory v Rokytnici nad Jizerou (konkrétně modrou turistickou). Užijete si více jak tříkilometrový sjezd, převýšení 650 metrů, a ještě se stihnete pokochat nádherným výhledem do Podkrkonoší. Nezapomeňte se sklouznout i po sousední, o půl kilometru kratší červené.

V Krkonoších nesmíme opomenout ani vyhlášený Špindl. Vybrat si lze hned z několika ski areálů, jako je Medvědín, Svatý Petr, Mísečky či Hromovka. Naším favoritem je trať nazvaná FIS World Cup, která je nejen sympaticky široká, ale také strmá (62 %). Špindlerův mlýn kromě lyžovačky potěší i pařmeny, kterým by na horách chyběl společenský život.

Pro rodiny a milovníky pohodlí 

Máte málo času a nechcete sebe a své ratolesti ochudit o zimní radovánky? Vyrazte kousek za Prahu do Chotouně. Místo ocení především rodiny, pro které je k dispozici výukové hřiště, zpomalovací talířový vlek a v neposlední řadě mírný svah.

Na Lipno jen v létě? Kdeže. Okolí naší největší vodní nádrže je rájem pro rodiny s dětmi i v zimě. Naleznete zde rozlehlé bezplatné výukové hřiště, kde své caparty bezpečně naučíte prvním krůčkům. Sjezdovky mají mírný charakter a obsluhují je tři sedačkové lanovky.

Lyžování mezi vinicemi 

Skoro už legendární je nejníže položená sjezdovka v jihomoravských Němčičkách. Nebojte se, i při nedostatku přírodního sněhu zde lze lyžovat na umělém povrchu. Prosvištíte si zde kolem spící vinice po dvou červených sjezdovkách v délce 350 metrů.

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit, s majiteli, kteří své auta nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu či si dokonce zajistit vedlejší příjem. Na platformě je k dispozici přes 2500 vozů veškerých kategorií a značek. Uživatelé mají možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými anebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka najdou cokoliv, co zrovna potřebují.