Prodej autonomních mobilních robotů MiR vzrostl o 42 % v roce 2021

K růstu přispěly zejména nové sektory využívající AMR roboty pro přepravu lehkých a těžkých materiálů v náročných výrobních a logistických skladových prostředích 

Praha, 31. ledna 2022 – Mobile Industrial Robots (MiR), mezinárodní lídr na trhu autonomních mobilních robotů (AMR), zaznamenal v loňském roce 42% nárůst prodejů oproti roku 2020. Prosinec přitom pro společnost představoval rekordní měsíc s téměř 300 dodanými roboty, což je více než v kterémkoliv předchozím měsíci.

„V roce 2021 jsme výrazně rostli navzdory nedostatku komponent, a to díky zákazníkům, které přesvědčila hodnota našich bezpečných, spolehlivých a snadno zprovoznitelných AMR robotů,“ řekl Søren E. Nielsen, prezident Mobile Industrial Robots. „Do roku 2022 vstupujeme s velkými očekáváními, že růst bude pokračovat s dalším vysokým počtem objednávek.“

Nové sektory objevují výkonnější mobilní roboty MiR

Od roku 2015, ve kterém MiR na trh uvedl svého prvního robota, byly produkty společnosti oblíbené zejména v automobilovém a elektrotechnickém průmyslu u velkých nadnárodních firem jako jsou Toyota, Ford či Faurecia. Zatímco tyto trhy nadále investují do robotů AMR, MiR nyní zaznamenává také silnou poptávku od společností z odvětvích logistiky a spotřebního zboží (CPG), které optimalizují a automatizují svou vnitropodnikovou přepravu. Nové, výkonnější roboty – MiR600 a MiR1350 uvedené v roce 2021 – jsou v nových sektorech ty nejprodávanější.

„Nové roboty MiR600 a MiR1350 dále rozšířily náš trh, mohou nyní pracovat ve více prostředích a přepravovat těžší náklady,“ dodal S. E. Nielsen. „MiR250 Hook, další nové řešení z loňského roku, je populární v logistickém sektoru, který do té doby čekal na efektivnější zapojení různých typů přepravních vozíků. Bylo potěšující vidět podniky těžit z výhod těchto nových řešení.“

Efektivní fleet management je zásadní 

Stále více společností se v rámci rostoucího globálního trendu autonomní dopravy zaměřuje na to, jak AMR roboty integrovat s vlastními automatizačními řešeními. K řešení těchto potřeb obsahuje velký počet nových zákaznických projektů software pro správu flotil robotů MiRFleet.

„Naši zákazníci se zaměřují na efektivní využití více mobilních robotů současně, a MiRFleet zde hraje klíčovou roli,“ řekl S. E. Nielsen. „Bez ohledu na odvětví každá společnost má přísné požadavky na uživatelskou přívětivost, navigaci, škálovatelnost a bezpečnost. Oceňují schopnost integrace kompletních a spolehlivých ucelených řešení do jejich vlastních IT systémů. MiRFleet software pomáhá vybírat efektivní trasy AMR robotů a využívá tak jejich plný potenciál.” 

MiR roste, aby podpořil poptávku

Pro uspokojení rostoucí poptávky, plánuje společnost v roce 2022 přijmout zaměstnance na více než 50 volných pracovních míst v dánském sídle i po celém světě, včetně Severní Ameriky, nejrychleji rostoucím trhem MiR. Hlavní kancelář společnosti bude sídlit v Cobot Hub centru v Odense, které je nyní budováno ve spolupráci s Universal Robots, vedoucím dodavatelem kolaborativních robotů. 

O Mobile Industrial Robots 

Společnost Mobile Industrial Robots (MiR) vyvíjí a dodává nejpokročilejší kolaborativní a bezpečné autonomní mobilní roboty (autonomous mobile robots – AMRs) na trhu. Tyto roboty umožňují rychlé, snadné a nákladově efektivní řízení interní logistiky, přičemž zaměstnancům umožňují vykonávat produktivnější činnost. Inovativní roboty od MiR již nasadily stovky velkých a středně velkých výrobních společností, logistických center a též řada nemocnic po celém světě. MiR, jako světový lídr na trhu, velmi rychle vytvořil globální distribuční síť ve více než 60 zemích a má regionální kanceláře v New Yorku, San Diegu, Singapuru, Frankfurtu, Barceloně, Tokiu a Šanghaji. Firma se sídlem v dánském Odense hned od svého založení v roce 2013 rychle rostla a její obrat se každým rokem výrazně zvyšuje. MiR řídí odborníci s dlouholetou zkušeností z dánského robotického průmyslu. V roce 2018 byla koupena společností Teradyne, předním dodavatelem automatizačního vybavení pro testování. V České republice a na Slovensku dodávají produkty MiR na trh společnosti Amtech spol. s r.o. a DREAMland PLC. Pro více informací navštivte: http://www.mobile-industrial-robots.com.

Videa o jednoduchém nastavení a programování robotů, případové studie a komplementární nástroje naleznete zde:  https://www.youtube.com/channel/UC3MRxsNU6AW_hKdExtnGr1Q