Samsung Electronics Europe spolupracuje se společností iNUI Studio na příjemnějším a bezpečnějším cestování

Praha 2. února 2022 – Samsung Electronics Europe a iNUI Studio představují AIRxTOUCH® KIOSK Series 3. Toto řešení interaktivního informačního kiosku se používá podobně jako standardní dotykové zařízení, nabízí však podstatnou výhodu z hlediska hygieny. Funguje totiž bez nutnosti fyzického dotyku obrazovky a dá se ovládat gesty z bezpečné vzdálenosti.

Společnost iNUI Studio při návrhu tohoto řešení zkombinovala 55″ 4K obrazovku Samsung QM55 v kovovém těle s optickými senzory AIR TOUCH® a výkonným procesorem. Interaktivní informační tabule Series 3 je určena pro místa se silným provozem a je k dispozici v několika barvách.

Vzhledem ke své povaze a možnostem využití je zařízení AIRxTOUCH® KIOSK Series 3 vhodné pro jakékoli prostředí, kde se pohybuje mnoho osob, zejména na nádražích nebo letištích.

PRVNÍ NASAZENÍ V EVROPĚ: CFL (LUCEMBURSKO)

CFL je lucemburská národní železniční společnost. Poté, co Lucembursko zavedlo po celé zemi dopravu zdarma – což je světový unikát – šla společnost CFL ještě dál a nainstalovala na dvou lucemburských vlakových nádražích několik tabulí AIRxTOUCH® KIOSK Series 3. Chtěla tím cestujícím nabídnout užitečné inovativní řešení, jak získávat potřebné informace v reálném čase. Díky speciálnímu softwaru můžou lidé vyhledávat aktuální informace o dopravě, plánovat cestu, objevovat zemi nebo získávat další údaje, a to gestikulací v bezpečné vzdálenosti 5 cm od obrazovky, aby se případná nákaza nepřenesla dotykem.

TECHNOLOGIE AIR TOUCH®

Patentovaná technologie AIR TOUCH®, založená na výkonných speciálních algoritmech zpracování obrazu, poskytuje výjimečně dobrou interakci na dálku (5 cm od obrazovky) a nejpropracovanější uživatelské prostředí na trhu. Zařízení s touto technologií se používá stejně snadno jako běžné dotykové zařízení. Umožňuje provádět dobře známé interakce typu kliknutí, dvojité kliknutí, přetažení, posunutí nebo zvětšení s přesností 3 mm.

ŘADA SAMSUNG QMR

Řešení AIRxTOUCH® KIOSK Series 3 využívá 55″ displej Samsung QM55R. Modely řady QMR nabízejí profesionálním tvůrcům obsahu mnoho výhod. Obrazovka s technologií Dynamic Crystal Colour zajišťuje optimální kvalitu obrazu s miliardou barevných odstínů, velkým kontrastním poměrem, vysokým jasem a antireflexní úpravou kvůli dobré viditelnosti i za zhoršených světelných podmínek. Je vhodná i k nepřetržitému zobrazování komerčního obsahu v rozlišení UHD (4K), jehož atraktivitu zvyšuje také podpora technologie vysokého dynamického rozsahu HDR10+.

Marc Wengler, generální ředitel společnosti CFL

„Základem naší strategie je péče o naše zákazníky. S těmito bezdotykovými obrazovkami jim nabízíme inovativní řešení k pokrytí jejich informačních potřeb přes speciální uživatelské rozhraní, které jsme i s jejich přispěním vytvořili. Zejména v současné zdravotní situaci je AIR TOUCH® víc než vhodným prostředkem, jak získávat potřebné informace.“

Jon Raines, manažer oddělení European Business Development pro dopravu, Samsung Electronics

„Společnost Samsung potěšilo, že nás vybrali k tomuto pozoruhodnému projektu. Pandemie vyvolala mnoho otázek týkajících se bezpečnosti lidí a my jsme odhodláni spolupracovat s naší partnerskou sítí na dalších potřebných inovacích podle aktuální situace ve světě.“

Olivier Raulot, zakladatel a generální ředitel společnosti iNUI Studio

„Jsme velmi hrdí, že můžeme spolupracovat se společností Samsung na vůbec první implementaci naší technologie v Evropě. Jsem přesvědčen, že se toto bezdotykové řešení přirozeně prosadí na celosvětovém trhu. AIR TOUCH® se používá stejně snadno jako tradiční zařízení, je to však mnohem hygieničtější. Důvěra, kterou společnost CFL vkládá do naší firmy a technologie AIR TOUCH®, ukazuje její hluboký zájem o inovace ve prospěch lidí.“

O technologii AIR TOUCH®

AIR TOUCH® je technologie pro bezdotykové rozpoznávání gest, kterou vyvinula a patentovala (v USA a Evropě) společnost iNUI Studio SA se sídlem v Lucembursku.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení, digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Samsung je podle žebříčku Interbrands z roku 2021 pátou nejhodnotnější značkou světa s hodnotou 74,6 miliard dolarů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.