Western Digital inspiruje hráče pro novou úroveň herních počítačů

San José, Kalifornie/Praha – 3. 2. 2022 – svět počítačových her své hráče doslova pohlcuje a současně vznáší vyšší požadavky na herní systémy a počítače. Hráči hledají způsob, jak pro intenzivnější hraní optimalizovat své herní sestavy a jak přidat ukládací kapacitu pro budoucí aktualizace a pro nový digitální obsah. Western Digital pomáhá hráčům, aby hráli na té nejlepší úrovni, a představuje nejnovější přírůstek v portfolio značky WD_Black. Nový SSD disk WD_BLACK™ SN770 NVMe™ poskytne herním sestavám potřebný výkon pro delší hraní díky vyšším rychlostem a vyšší kapacitě. Disk ve srovnání s disky předchozí generace1 nabízí až o 40 % rychlejší výkon a až o 20 % vyšší energetickou účinnost při maximálních rychlostech.

WD_BLACK™ SN770 NVMe™ SSD je vybaven rozhraním PCIe® Gen42, které poskytuje ultra vysoké rychlosti čtení až 5 150 MB/s3 (pouze 1TB a 2TB modely) a zvyšuje odpověď systému během hraní, minimalizuje trhaní obrazu a poskytuje plynulé streamování pro navýšení výkonu, které hráči s novým diskem zažijí. Disk je dostupným řešením pro hráče, kteří hledají způsob, jak přejít na novou technologii Gen4 a zároveň chtějí zachovat zpětnou kompatibilitu se systémy podporující Gen3. Disk je postaven na míru pro hraní her na PC a je ideálním řešením pro všechny, kdo s nadšením staví své systémy a PC, a také pro zkušené hráče, kteří hledají způsob, jak zlepšit své herní zážitky. 

„Stále více hráčů hledá způsob, jak přejít na herní systémy s PCIe Gen4 a my jsme přesvědčení, že je pro komunitu hráčů na PC důležité, aby měli dostupnou celou škálu spolehlivých a vysoce výkonných řešení, která posunou jejich herní sestavy na vyšší úroveň,” říká Jiří Olejník, obchodní ředitel společnosti Western Digital pro EMEA, a dodává: „Nový SSD disk WD_BLACK SN770 NVMe dělá technologií Gen4 dostupnější a napomáhá více hráčům naskočit do hry rychleji a zlepšit jejich celkový zážitek ze hry.“ 

Mezi přednosti nového disku patří:

  • Bleskově rychlé sekvenční čtení s výkonem až 5 150 MB/s3 (pouze 1TB a 2TB modely) pro rychlé načítání her
  • Minimalizace trhání obrazu a plynulé načítán během hry díky PCIe Gen4 kompatibilitě disku s moderními motherboardy a notebooky2
  • Konzistentní výkon při maximálních rychlostech díky pokročilému řízení teplot a až o 20 % vylepšená efektivita oproti předchozí generaci interních disků SSD NVMe1

SSD disk WD_BLACK SN770 NVMe SSD je k dostání na internetovém obchodě Western Digital online store a očekává se, že bude k dostání i u dalších vybraných prodejců a resellerů v cenách od 1670 Kč až do 9900 Kč v závislosti na kapacitách. Dostupný bude v kapacitách 250 GB, 500 GB, 1TB a 2 TB4.

Více o produktové řadě WD_BLACK určené pro hráče najdete na  www.WDBLACK.com. Další informace také na sítích WD_BLACK Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, a Twitch.

O společnosti Western Digital

Western Digital vytváří ideální prostředí pro data. Jako lídr v oblasti datové infrastruktury společnost podporuje potřebné inovace, které pomáhají zákazníkům zaznamenávat a uchovávat stále rostoucí objem dat v jejich diversitě, a také nabízí možnost k uloženým datům snadno přistupovat a transformovat je. Kdekoli se data nacházejí, od pokročilých datových center přes mobilní senzory až po osobní zařízení, špičková řešení Western Digital poskytují nástroje, jak využít všech možností dat. Datacentrická řešení společnosti Western Digital jsou na trhu dostupná pod značkami Western Digital®, G-Technology™, SanDisk® a WD®.

Western Digital, logo Western Digital, G-Technology, SanDisk, WD, WD_BLACK, a logo WD_ jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky společnosti Western Digital Corporation nebo jejích poboček v USA a dalších zemích. NVMe™ je známkou společnosti NVM Express, Inc. PCIe® je známkou PCI-SIG v USA a/nebo dalších zemích. Ostatní známky jsou majetkem příslušných společností. Produktové specifikace se mohou měnit bez předchozího upozornění. Produktové fotografie se mohou lišit od vlastního produktu. 

© 2022 Western Digital Corporation nebo její přidružené subjekty. Všechna práva vyhrazena. 

  1. Až o 40 % rychlejší a až o 20 % lepší energetický výkon při maximální rychlosti ve srovnání s produktem1 TB WD_BLACK SN750 SE SSD.
  2. Úložiště s technologií PCIe® Gen4 vyžadují kompatibilní motherboard. WD_BLACK™ SN770 je zpětně kompatibilní s PCIe Gen3.
  3. Stanoveno dle rychlosti čtení. MB/s = 1 milión bajtů za sekundu. Na základě interního testování. Výkon se může lišit v závislosti na hostitelském zařízení, podmínkách použití, kapacitě disku a dalších faktorů. 
  4. 1 GB = 1 miliarda bajtů a 1 TB = 1 bilion bajtů. Vlastní uživatelská kapacita může být nižší v závislosti na operačním prostředí.