Cesta k nalezení mužnosti nebo sebe sama

Praha – 7. února 2022 – Umíte si představit, že opustíte svoje současné zaměstnání a vydáte se na cestu do exotických krajin na druhém konci světa? Digitálních nomádů nebo travel blogerů je dnes opravdu hodně, ale lze srovnávat spaní v hotelu se snídaní s bivakováním pod širým nebem a téměř každodenním bojem o přežití? Už 7. února ve 23:05 můžete načerpat cestovatelskou inspiraci v dokumentární sérii Z chlapce mužem na televizní stanici Spektrum.

Cesta k mužství napříč kontinenty 

Od Brazílie, Kamerunu, Kyrgyzstánu, Madagaskaru, Mexika, Mongolska, Papuy-Nové Guineje až po Rusko, Thajsko a Venezuelu. Během dvouleté poutě procestoval filmař Tim Noonan všechny tyto země, aby na vlastní kůži poznal, co znamená stát se mužem v těchto konkrétních zemích. Každý domorodý kmen má jiné zvyklosti a tradice, které jsou často velmi drastické a náročné. Zkouška dospělosti je v mnohých kmenech spojená s nebezpečím, krvavými rituály či život ohrožujícími zkouškami. Kromě spaní pod širým nebem ve velkých mrazech, se naučí řídit sáně a ochutná i losí krev. Omrzliny jsou téměř samozřejmostí, fyzické tresty a náročné aktivity jsou na denním pořádku. To je také smyslem zkoušky dospělosti, která má prověřit nejen chlapcovu odvahu, ale také jeho fyzickou odolnost na cestě k dospělosti a přijetí do daného kmene. Ve dvanáctidílném seriálu Z chlapce mužem, který se vysílá v přibližně 100 zemích světa, proniknete do nejtajnějších zákoutí domorodých kmenů, kam běžní turisté tak snadno nenahlédnou.

Tim Noonan – filmař tělem i duší 

Oceňovaný filmař, cestovatel a moderátor, který se rozhodl vydat do životu nebezpečných situací pouze s batohem a kamerou, aby se stal skutečným mužem, a to v několika zemích světa. Už na univerzitě získal několik ocenění za svoji netradiční filmovou tvorbu. Typická „one man show“, kde je Tim kameramanem, scénáristou a zároveň i hlavní postavou, která zkoumá neprobádaná místa a pouští se do extrémních situací. Od exotických domorodých kmenů přechází k drogovým dealerům, kriminálním gangům či dokonce k vrahům. Divákům tak představuje situace a místa, na které by se určitě sami nedostali. 

Pokud se chcete dozvědět, jak se stát opravdovým mužem, nebo jen procestovat exotické země a zažít nějaké dobrodružství, sledujte dokumentární seriál Z chlapce mužem na televizní stanici Spektrum od 7. února ve 23:05.

O AMC Networks International – Central and Northern Europe

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společností na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic, které se soustřeďují na střední a východní Evropu. Současně portfolio AMCNI – Central and Northern Europe nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film +. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky a trhy v různých jazycích. Je dostupný v celé řadě platforem, včetně HD služeb a nabízí verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divize AMC Networks a je dodavatelem uznávaných zábavných pořadů pro předplatitele ve více než 130 zemích. AMCNI zahrnuje globální značky a také populární stanice s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací naleznete na www.amcnetworksinternational.com