Skupina Škoda má nového CEO

Praha, 14. února 2022: K dnešnímu dni se stává Didier Pfleger novým CEO Skupiny Škoda a předsedou představenstva společnosti Škoda Transportation. Didier Pfleger (57) je špičkovým manažerem s bohatými zkušenostmi s řízením velkých mezinárodních průmyslových firem, zaměřených na moderní technologie a inovace.

Didier Pfleger dosud působil ve společnosti Alstom, která je světovým lídrem v odvětví dopravního strojírenství. Do své nové funkce nastupuje k dnešnímu dni. V Alstomu působil více než deset let. Byl členem nejvyššího vedení Alstomu a ředitelem divize APTIS (výroba a prodej elektrobusů). 

PPF od CEO Skupiny Škoda očekává geografickou expanzi a další kroky v transformaci této firmy směrem k výrobci diverzifikovaného portfolia moderních dopravních systémů. Nový CEO střídá ve funkci Petra Brzezinu, který vedl Škodu, tradičního českého výrobce kolejových vozidel, od roku 2018.

„Jmenováním Didiera Pflegera pokračujeme v cestě za dosažením našeho cíle: zvýšit tržní podíl Škody v konkurenci s největšími průmyslovými výrobci ve světovém měřítku. Chtěl bych také poděkovat Petru Brzezinovi za jeho přínos ke stabilizaci společnosti po jejím převzetí skupinou PPF v roce 2018,“ řekl Ladislav Bartoníček, CEO a akcionář PPF Group N.V.

Jako prezident regionální divize Alstomu pro Blízký východ, Afriku a střední Asii přispěl Didier Pfleger během svého funkčního období k výraznému zlepšení výsledků firmy, pokud jde o nárůst tržeb i ziskovosti.

„Je mi ctí, že mě PPF pověřila náročným úkolem stát v čele transformace klíčového aktiva Skupiny v oblasti průmyslu. Velmi si vážím tradice i dosavadních úspěchů Škody ve výrobě ekologických, bezpečných a komfortních dopravních systémů. Mezi mé okamžité cíle patří zvýšení ziskovosti společnosti, stejně jako zajištění provozní spolehlivosti a špičkové kvality v období výrazného růstu, který Škoda v současnosti zažívá. Mým cílem je dál rozvíjet Škodu a navázat na to, co akcionáři do firmy v posledních letech vložili. Abych tento cíl mohl splnit, budu k tomu motivovat a mobilizovat manažerské týmy i všechny zaměstnance Škodovky,” řekl Didier Pfleger. 

Společně se jmenováním Didiera Pflegera do funkce CEO posílila vedení Škody řada dalších zkušených manažerů, z nichž někteří pracovali pro největší globální společnosti z oboru. Mike Niebling, který nově řídí obchod Skupiny Škoda, přichází z Bombardieru. Do čela řízení výroby a logistiky nastoupil Radoslaw Banach, který dříve vedl výrobní podniky Alstomu v Polsku. Skupina Škoda nedávno rovněž jmenovala Martina Oravce svým novým CFO. Martin Oravec dosud pracoval jako finanční ředitel telekomunikačního operátora Telenor v Maďarsku, významné společnosti z portfolia PPF Telecom Group.

Škoda Transportation 

Mezi výrobky Škody Transportation patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídicí a pohonné systémy pro dopravní systémy. Škoda Transportation má v České republice několik dceřiných společností, například společnosti Škoda Electric, Škoda Vagonka, Škoda Pars a Škoda Ekova. Další firmy jsou ale i v Německu, Finsku, Maďarsku a Rusku. Ve svých společnostech zaměstnává přes šest tisíc lidí. Jen díky vysokým investicím do výzkumu a vývoje může Škoda Transportation přicházet pravidelně na trh s novými a moderními produkty, které si úspěšně nacházejí své místo na zahraničních trzích. Do výzkumu a vývoje investovala v roce 2020 1,73 miliardy Kč.

www.skoda.cz

Twitter

LinkedIn

Skupina PPF

podniká ve 25 zemích. Investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva ve výši 40,3 miliardy eur a zaměstnává celosvětově 80 000 lidí (k 30. 6. 2021). 

www.ppf.cz 

www.twitter.com/SkupinaPPF 

www.linkedin.com/company/ppfgroup