Zahajte masopust s vašimi oblíbenými jídly ve 100% rostlinné variantě

Oslavy masopustu jsou po celé Evropě veselé a tradičně je provází dobré jídlo. Nejdříve velice syté, ale s Popeleční středou, která letos připadá na 2. března, se začíná jíst odlehčeně a zcela bez masa. Čistě rostlinná strava pomáhá nejen k očistě těla, ale může být také známkou aktivnějšího postoje k udržitelnosti. Pokud chcete letošní půst od masa také dodržet, zkuste ho ve skandinávském stylu spolu s Naturli’. Od března nabízí na českém trhu rostlinné alternativy oblíbených hlavních jídel.

Rostlinné stravování je ve Skandinávii rozšířený fenomén. Je všeobecně známé, že dbát na pestré složení stravy a nahrazovat živočišné výrobky těmi rostlinnými není móda, ale trend. Odlehčování jídelníčku se nejvíce řeší právě v jarním období, během kterého se odjakživa doporučuje držet půst. Právě tento moment může být pro leckoho příležitostí ke změně. Od kompletního půstu přes masový až po stoprocentně rostlinný – ať zařadíme jakýkoliv uvážlivý půst, tělo nám rozhodně poděkuje

Řízek bez masa

Jedna z možností je také zkusit půst jinak. A to tak, že do jídelníčku budeme postupně zařazovat co nejvíce rostlinných výrobků a nahrazovat jimi ty živočišné. Není nutné se stát veganem, stačí jen zkusit vyměnit kus masa k obědu za rostlinnou variantu. Při takovém půstu je dobré mít na výběr dostatečné množství náhradních variant jídla. Počítejme s tím, že rostlinná strava je opravdu lehce stravitelná, a proto je vhodné si vytvořit malou zásobu do mrazáku na chvíle, kdy člověka nečekaně přepadne hlad.

Oblíbená pizza 100% rostlinná

Naturli’, skandinávská značka s třicetiletou tradicí, je známá tím, že její produkty jsou chutí a strukturou velmi blízké originálním živočišným variantám. Osm mražených novinek, které v březnu uvádí na tuzemský trh, tak hravě a chutně nahradí různé masové obědy. Za zkoušku stojí například veganské pizzy, jež tvoří z velké části stoprocentně rostlinný sýr a alternativa uzeniny či masa a pro lepší chuť jsou navíc předpečeny v kamenné peci. Za zmínku jistě stojí také to, že na trh přicházejí i čtyři lahodné zmrzliny Naturli’, které jsou navíc rovněž stoprocentně rostlinného původu.

„Uvedením nových produktů Naturli’ na český trh hodláme potěšit milovníky alternativních rostlinných výrobků, a hlavně nadchnout ke změně všechny zaryté masožravce. Mražené produkty od Naturli’ jsou opravdu chutné a snadné na přípravu. Věříme, že si najdou své příznivce a vybídnou je k vyzkoušení lehké stravy,“ říká Šárka Grecu, produktová manažerka ve skupině Orkla Foods Česko a Slovensko. Výrobky Naturli’ budou zpočátku k dostání v online obchodech Rohlík, Košík a v síti prodejen JIP. Další budou postupně přibývat. Více informací najdete na www.naturli-foods.cz