Acronis Data Center v Praze po roce: více než 2 000 chráněných zařízení a enormní zájem o Disaster Recovery

Geografická blízkost k českým zákazníkům zásadně urychluje komunikaci
mezi primárním zařízením a cloudovou lokalitou

PRAHA, 29. března 2022 Acronis, globální lídr na trhu řešení kybernetické ochrany, uvedl, že po roce od uvedení svého pražského Acronis Data Center registruje již více než 2 000 chráněných zařízení a 150 TB dat umístěných v České republice. Mezi nejrychleji rostoucí poskytované služby patří cloudové Disaster Recovery (nárůst o 800 %) a obecně segment kybernetické bezpečnosti s ochranou dat proti malwaru, službami patch managementu a monitoringu.

„Lokální datové centrum poskytuje českým zákazníkům geografickou blízkost, která zásadně urychluje komunikaci mezi primárním zařízením a cloudovou lokalitou,“ řekl Štěpán Bínek, zodpovědný za prodej cloudových řešení Acronis ve společnosti ZEBRA SYSTEMS. „To přispívá k větší důvěře zákazníků a pro klienty z veřejného sektoru ale i soukromých společností je velkou výhodou také z pohledu legislativy a GDPR požadavků.“

Pražské datové centrum splňuje přísné normy up-time institutu TIER III, PCI-DSS, ISO27001 a další standardy. Centrum umístěné v silně zabezpečeném zařízení je postavené přímo pro provoz serverů a dalších technologií. Má výkonné chlazení, záložní napájení, přednostní zásobování pohonnými hmotami i nonstop ostrahu. Je ideální pro společnosti, které potřebují mít jistotu rychlé obnovy provozu IT při výpadku primární lokality či připojení samotné primární lokality.

Vedle Prahy zahrnuje globální síť datových center Acronis centra v USA, Velké Británii, Švýcarsku, Lichtenštejnsku, Francii, Německu, Španělsku, Izraeli, Japonsku, Austrálii, Kanadě, Polsku, Bulharsku a Singapuru. S datovým centrem v Praze mají lokální poskytovatelé služeb k dispozici úložiště, kam mohou ukládat kritická data svých klientů. MSP mohou rovněž využít přínos kompletní sady řízených cloudových služeb a řešení kybernetické ochrany dostupné v rámci platformy Acronis Cyber Protect Cloud.

Více o českém datacentru Acronis naleznete na https://www.zebra.cz/ceske-dc/  

O společnosti Acronis

Acronis je lídrem v segmentu kybernetické ochrany, která zahrnuje oblasti bezpečí, dostupnosti, soukromí, autenticity a zabezpečení (SAPAS) prostřednictvím inovativních zálohovacích řešenínástrojů bezpečnostidisaster recoverysdílení a synchronizace podnikových dat běžících v prostředí hybridního cloudu: on-premise, v cloudu či v obou prostředích. Díky vylepšeným  AI technologiím a blockchainové autentizaci dat chrání Acronis veškerá data ve všech prostředích včetně fyzických, virtuálních, cloudových, mobilních a aplikačních. S více než 500 000 firemními zákazníky a globální komunitou poskytovatelů služeb, resellerů a ISV partnerů je Acronis prověřeným dodavatelem 80 % podniků žebříčku Fortune 1000 a celkem více než 5,5 milionu zákazníků. S centrálami ve Švýcarsku a Singapuru je Acronis globální organizací se zastoupeními po celém světě a partnery ve 150 zemích. Více informací na www.acronis.com  a www.acronis.cz.