Enehano posiluje Jiří Vytlačil, firmě pomůže s růstem a expanzí po Evropě

Společnost Enehano Solutions, která se specializuje na digitální transformaci a automatizaci firem, posiluje zkušený Jiří Vytlačil (43). Jako nový Business Development Director bude mít zodpovědnost za řízení růstu firmy a zahraniční expanze.

Rychle rostoucí firma Enehano Solutions, kterou tvoří už více než 80 specialistů a konzultantů, zintenzivňuje své aktivity i mimo český trh. Po zakázkách pro firmy z USA, Německa nebo Švédska se aktuálně zaměřuje na plnohodnotnou expanzi na Slovensko a plánuje být aktivní i na dalších trzích zejména střední Evropy.   

Právě Jiří Vytlačil bude mít řízení tohoto růstu na starost. „Uvědomujeme si, že rosteme velmi dynamicky a že je třeba takový růst umět kormidlovat. Jirka má jako bývalý generální ředitel s dynamickým prostředím rychle rostoucí středně velké firmy bohaté zkušenosti. Navíc zastává hodnoty, na kterých je Enehano postavené a které chceme zachovat i v dalším růstu firmy,“ říká Jiří Mach, CEO Enehano Solutions.       

Jiří Vytlačil začal sbírat profesní zkušenosti už při škole, kdy se dostal na pozici vedoucího projektu. Už zde zjistil, že právě vedoucí pozice komunikátora mu vyhovuje. O tom, že svoje schopnosti bude uplatňovat v oblasti technologií, rozhodl už první velký projekt pro jednoho z mobilních operátorů. Za 4 týdny jsem tenkrát dodal víceméně funkční řešení, které se ve firmě používalo 20 let. Tehdy jsem si řekl, že technologie jsou moje budoucnost.“

V dalších letech prošel vedoucími pozicemi několika technologických firem. Naposledy působil jako generální ředitel společnosti Axians, která se zabývá digitální transformací. Zde se také seznámil se svým stávajícím zaměstnavatelem. Enehano bylo totiž dodavatelem Salesforce pro Axians. 

„Když jsme se dozvěděli o Jirkově odchodu z Axians, oslovili jsme ho nejprve kvůli konzultacím. A protože se nám spolupráce velmi osvědčila, rozhodli jsme se využít tohoto nového spojení na maximum,“ popisuje spoluzakladatel Enehana Michal Peška.   

Uřízení rychlého růstu Enehana v Česku i dynamické zahraniční expanze v příštích letech budou hlavní úkoly nového ředitele Business Developmentu. Vedle bezpečného růst a nastavení procesů bude pomáhat přenést stávající firemní kulturu a atmosféru, která aktuálně v Enehanu panuje, i do budoucích let a nových regionů. „Právě velká snaha majitelů reinvestovat přebytky zpět do firmy, do lidí i třeba do CSR aktivit, mě v Enehanu nadchla. Tuto mentalitu chci podporovat a dál ji rozvíjet,“ dodává Vytlačil.   

Jiří Vytlačil je ženatý, má 2 děti. Kromě technologií se zajímá o psychologii, koučink, analýzu mysli a rozvoj managementu. V zimě rád ve volném čase vyráží na skialpy i běžky, v létě hraje beach a jezdí na kole. Do toho si rád zaběhá nebo potrénuje či zasparuje muay thai.

O společnosti Enehano Solutions:

Průkopníci digitální transformací, kteří od roku 2016 zefektivňují podnikání firem v oblasti prodeje, zákaznického servisu nebo marketingu, a to hlavně skrze implementaci a rozvoj platformy Salesforce. Mezi klienty Enehana patří největší značky u nás, v čele s velkými bankami, pojišťovnami nebo mobilními operátory. Pomáhá ale také menším a začínajícím firmám, které mají velké ambice vyrůst nebo expandovat do zahraničí. Kromě ČR má Enehano zkušenosti s prací pro klienty v USA, Německu, na Slovensku a také ve Švédsku. Více informací na www.enehano.cz.