Nová divize Cleverlance zachraňuje svět před kritickým nedostatkem čipů

Praha, 1. dubna 2022 – Technologická společnost Cleverlance se rozhodla zareagovat na dlouhotrvající celosvětový nedostatek čipů a učinila strategické investiční rozhodnutí: vybudovat vysoce specializovanou výrobní jednotku na produkci nedostatkových mikročipů s názvem Cleverlance Microchips. Nová divize se nachází přímo v nové pobočce Cleverlance v japonské Ósace. Již koncem tohoto roku firma počítá s dodáním vyšších stovek tisíc čipů pro sektory automotive, spotřební elektroniky a zdravotnictví, čímž chce zásadně změnit poměry na světovém trhu. 

Tzv. “čipový hladomor” trápí světové trhy vinou koronavirové pandemie už přes rok. Česká technologická společnost Cleverlance se tuto situaci rozhodla radikálně řešit a spustila k prvnímu dubnu 2022 výrobu vlastních mikročipů. O tu se bude starat zcela nová technologická divize společnosti s názvem Cleverlance Microchips. Očekává se, že Cleverlance Microchips objemově již v polovině roku 2025 překročí současnou světovou produkci. Mezi prvními zákazníky jsou významné evropské a asijské automobilky, i výrobci elektroniky z celého světa. Vznik nové divize také jednoznačně stojí za raketovým nárůstem odhadované hodnoty Cleverlance, která má na konci roku 2022 podle ekonomických predikcí atakovat hranici 10 miliard EUR.

„Jednalo se o logický krok v rámci naší celosvětové expanze,“ vysvětluje Petr Štros, CEO a hlavní vizionář Cleverlance, „díky výrobě mikročipů se nám otevírají nové trhy a vzhledem k naší schopnosti rychlé dodávky očekáváme nárůst obratu společnosti o 1 000 000 %. Naším cílem je do roku 2027 dodávat 75 % evropské spotřeby mikročipů a volné kapacity by měly pokrýt zhruba 48,5 % poptávky po mikročipech ve zbytku světa.“

Cleverlance Microchips startuje svou výrobu třemi základními řadami chipsetů určenými pro tři klíčová odvětví. Pro automobilový trh vyvinula řadu procesorů s označením Fast&Furious, pro trh spotřební elektroniky chipy s vlastenecky zaměřeným označením RUR a procesory pro zdravotnické přístroje s názvem Asklepios22. 

“Po dlouhodobém globálním hladu po mikročipech se management společnosti Cleverlance rozhodl reagovat a z řad našich vysoce kvalifikovaných odborníků jsme sestavili tým, který se touto problematikou začal intenzivně zabývat. Po týdnech usilovné práce můžeme konečně s radostí konstatovat, že jsou po prvních testech Cleverlance Microchips připraveny k hromadné výrobě a následné distribuci výrobcům automobilů, spotřební elektroniky a zdravotnických přístrojů. O naše mikročipy projevili enormní zájem také výrobci očkovacích vakcín.” dodává ředitel dodávky produktů v Cleverlance Jiří Voldán.

Díky zapojení nové technologie registruje Cleverlance pochopitelně i enormní zájem uchazečů o zaměstnání. HR ředitel Cleverlance Martin Paták komentuje situaci: „Jenom díky digitalizaci HR systémů jsme schopni tento nápor ustát. Pokud by ty tisíce CV denně přicházely v papírově podobě, nestačili bychom rozšiřovat kanceláře. Někteří zájemci o zaměstnání jdou dokonce tak daleko, že se pokoušejí zvát naše recruiterky na schůzky po pracovní době a dosáhnout tím přednostního zacházení. Jsem ovšem rád, že mám profesionální tým, který podobným tlakům odolává.“

O společnosti Cleverlance:

Společnost Cleverlance je přední český dodavatel IT služeb, informačních systémů, webových a mobilních aplikací včetně virtuální reality a matrixových realizací zejména v oblastech financí, telekomunikací, automotive a provozování galaktické satelitní sítě. Cleverlance vznikla v roce 2000 a dnes tvoří její tým přes 800 počítačových artistů, kteří jsou připraveni splnit v podstatě jakékoli požadavky… v oblasti zadání, analýzy, návrhu, vývoje a implementace softwarových aplikací, včetně projektového řízení, bezpečnosti, podpory či teleportačních přístrojů na zakázku.