OKI vystavuje na veletrhu Reklama Polygraf Obaly 2022

Praha, 29. dubna 2022 – Japonský výrobce OKI představí na veletrhu Reklama Polygraf Obaly v Hale 2 na stránku A15 portfolio zařízení pro malonákladový digitální tisk. Od produkce etiket, štítků a obálek, přes tisk bílé barvy či průhledný lesk až po nejmenší výkonnou A4 barevnou tiskárnu na světě.

Na trhu roste zájem o tiskárny pro úzký formát kategorie NFP (Narrow Format Printing), které jsou určeny pro tisk barevných štítků, etiket a vinět v malém nákladu, včetně možnosti personalizace a využití proměnných dat. Firmy, grafická studia i tiskárny je mohou díky jednoduché obsluze vytvářet na vyžádání, snadno a rychle. Není tak třeba objednávat s předstihem velké náklady externě vytištěných štítků, které se ani nemusejí využít.

Unikátní zařízení OKI Pro1050 přináší díky barevnému tisku, a navíc s bílým tonerem (W+CMYK) nové možnosti při návrhu štítků. Doplňkovou bílou barvu lze kreativně využít například při tisku na průhledná, barevná či tmavá média. Podporována je široká škála povrchů, od texturovaných papírů až po syntetické materiály s bílým, čirým, neprůhledným nebo barevným pozadím. Toner je odolný proti vodě a rozpouštědlům na alkoholové bázi, takže je možné vytvářet štítky vhodné pro mrazicí zařízení, venkovní a průmyslové využití. Samozřejmostí je i potisk „converted“ médií s podložkou, případně i synchronizace tisku na jednotlivé etikety na pásu na průsvit i na černou značku. K nižším nákladům přispívá i to, že není třeba žádná další povrchová vrstva ani laminace.

Další zajímavou kategorii představují malonákladové digitální tiskárny.

Pro grafický tisk ve formátu A3+ je určen model OKI Pro9542, který pracuje v kompletní škále barev CMYK plus zářivé bílé. Tiskárna je ideální pro grafický tisk a malovýrobu, jelikož využívá výhod další barvy a přináší novou úroveň díky podtisku bílé barvy při jednom průchodu. Vysokokapacitní tonery představují nákladově úspornou volbu, obzvláště pro vysoké pokrytí a kvalitu tisku. Výjimečná je flexibilita médií, od lesklého papíru přes fólie, transferový papír, pauzovací papír až po voděodolná média. Doba tisku první stránky je do 8 sekund, rychlost tisku ve formátu A4 až 50 str./min barevně i černobíle a A3 28 str./min barevně i černobíle.

Ve variantě Pro9542E je tiskárna rozšířena o zařízení pro tisk obálek v malých sériích (v množství do 5 000). Takovéto menší zakázky bývaly pro velké i malé poskytovatele tiskových služeb vždy problém. Tisk obálek na tradičních ofsetových tiskárnách nebyl dostatečně ekonomický a způsoboval problém i drobným poskytovatelům tiskových služeb využívajícím digitální tisk. OKI Pro9542E se hodí pro malosériový tisk, který díky možnosti tisku bílou barvou nabízí široký prostor pro kreativitu a upoutání pozornosti.

Velmi kompaktní A3 tiskárna OKI Pro8432WT umožňuje tisk s použitím bílého toneru (CMYW). Digitální LED zařízení využívá víceúrovňovou kvalitu výstupu ProQ2400. Tisk s bílým tonerem je vhodný pro potisk transferových médií a hodí se tak pro potisk textilií a triček již od jednoho kusu. Vyšší pětibarevný model OKI Pro9541WT s bílým tonerem se hodí pro potisk transferových médií formátu SRA3+ i jako univerzální tiskárna pro malonákladový tisk.

Barevná LED tiskárna OKI C650 je nejmenší barevný vysoce výkonný A4 model na světě a dokonale se hodí pro firmy, které působí v omezených prostorách. Malé provedení vyžaduje jen minimální prostor a konstrukce se 48% podílem kovu zvyšuje spolehlivost a robustnost. Model C650 si rychle poradí se vším, počínaje vizuální komunikací a marketingovými materiály až po zákaznické faktury.

Stručně o společnosti OKI Europe Ltd

OKI Europe Ltd je divize společnosti OKI Data Corporation, globální B2B značka a průkopník digitální LED technologie tisku. Její kompaktní, robustní a špičkové produkty v kombinaci s řešeními orientovanými na potřeby zákazníků umožňují firmám interně vytvářet nejrůznější dokumenty v profesionální kvalitě. Tiskárny OKI jsou známé díky inovacím, širokým možnostem manipulace s médii a vynikajícímu barevnému podání. Používají je organizace v celé řadě odvětví, mimo jiné v maloobchodu, grafických studiích (komerční tisk), ve školství, zdravotnictví, v oblasti hotelnictví, pohostinství a produkce eventů, ve stavebnictví, strojírenství a v chemickém průmyslu.
Divize OKI Europe zaměstnává přibližně 500 zaměstnanců v 15 pobočkách a je zastoupena v 60 zemích v celé Evropě, na Blízkém východě, v Indii a v Africe. Více informací naleznete na adrese www.oki.com/cz nebo nás sledujte na @OKI_Europe_Ltd