Začíná 7. sezona Samsung MČR v mobilních hrách

V nové sezoně nejprestižnější české mobilní esportové soutěže poznají své mistry herní tituly Brawl Stars a League of Legends: Wild Rift

Praha 13. května 2022 – Samsung MČR v mobilních hrách po roce opět nabídne ty nejzajímavější souboje o titul českého šampiona. Pro 7. sezonu nejprestižnější česko-slovenské esportové soutěže zaměřené na mobilní tituly vybrali pořadatelé hry Brawl Stars a LoL: Wild Rift. Letos se hraje o více než 200 000 korun a finále si diváci budou moci vychutnat naživo v nově postavené Vodafone PLAYzone Aréně.

Agentura PLAYzone spolu s titulárním partnerem, společností Samsung, oznamuje podobu letošní sezony českého šampionátu. Samsung MČR v mobilních hrách letos na svůj program zařadí dvě hry. První z nich – Brawl Stars – se objeví již potřetí a hráči si rozdělí téměř 80 000 korun. Po loňské úspěšné premiéře se opět odehraje také turnaj v oblíbené MOBA hře LoL: Wild Rift. Ta nabídne dokonce ještě vyšší prize pool, a to necelých 140 000 korun. 

„Mobilní esport patří mezi nejrychleji rostoucí segmenty v gamingovém odvětví a já jsem rád, že z naší pozice můžeme v Česku dlouhodobě určovat trendy a lidi bavit. Letos bych rád pozval fanoušky nejenom ke streamu, ale také do nové Vodafone PLAYzone Arény v Praze na Chodově, kde máme připravenou Samsung mobilní zónu. Tam si návštěvníci mohou kdykoli vzít do ruky a vyzkoušet nejnovější zařízení Samsung Galaxy a – kdo ví – třeba i začít svoji cestu za titulem českého mistra,“ říká Martin Doležel, Brand Communication Manager ve společnosti Samsung Electronics.

Kvalifikace otevřená všem

I letos má šanci zvítězit každý hráč, který přihlásí svůj tým. Možností bude mít hned několik. V rámci online turnajů s otevřenými kvalifikacemi budou týmy během sezony sbírat MČR body a šest nejúspěšnějších získá pozvánku přímo do závěrečného finále. V něm jej doplní dva týmy ze speciálního turnaje Midseason. I do něj se může přihlásit kdokoli. Tento systém platí pro oba herní tituly a otevřené kvalifikace proběhnou na portálu playzone.cz. 

„Ani letos nepřijdou milovníci mobilních herních titulů o svoji oblíbenou esportovou soutěž. Jsem ráda, že se nám daří turnaj neustále rozvíjet a oslovovat nové diváky i hráče. Cesta nových šampionů začíná už v polovině května a já věřím, že si fanoušci užijí zápasy nejenom v živém vysílání, ale také naživo ve zbrusu nové Vodafone PLAYzone Aréně. V loňském roce jsme byli svědky několika překvapivých výsledků a věřím, že i letos nás čeká sezona plná zajímavých příběhů,“ popisuje Magdaléna Havlíková z agentury PLAYzone, hlavní organizátorka Samsung MČR v mobilních hrách.

Nejdůležitější zápasy sezony budou vysílány na Twitch kanále PlayzoneCZ, dále pak na facebookových stránkách Prima COOL a také v HbbTV aplikaci televizních stanic Prima. Strategickým partnerem se opět stává dlouhodobý výrobce mobilních telefonů Samsung, který šampionát dlouhodobě podporuje. I další partneři mají s mistrovstvím mnohaletou spoluprací. V sedmé sezoně jsou jimi prodejce elektroniky Datart a výrobce síťových prvků TP-LINK.

Kalendář hlavních událostí Samsung MČR v mobilních hrách 2022

DatumHraTurnaj
16. květnaBrawl Stars1. otevřené kvalifikace
2. a 3. červenceBrawl StarsMidseason
17. červenceLoL: Wild Rift1. otevřené kvalifikace
13. a 14. srpnaBrawl StarsFinále
3. a 4. záříLoL: Wild RiftMidseason
22. a 23. říjnaLoL: Wild RiftFinále

O Samsung MČR v mobilních hrách

Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách je vrcholná akce v mobilního profesionálního a poloprofesionálního hraní (progamingu) České i Slovenské republiky. Turnaj byl založen v roce 2016 společností PLAYzone. Více informací naleznete na oficiálních webových stránkách: https://www.mcrmobil.cz/

O PLAYzone

Agentura PLAYzone se zaměřuje na pořádání herních eventů, online marketing v herní komunitě, profesionální živé přenosy z herních i neherních akcí a také každoroční pořádaní Vodafone Mistrovství České republiky v počítačových hrách a Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách, která jsou považována za vrcholné esportovní akce roku. Velkou aktivitou je také portál PLAYzone.cz, jenž je nejnavštěvovanějším herním portálem na českém internetu a jehož náplní je každodenní pořádání turnajů a zpravodajství z domácího i zahraničního světa progamingu, společně s celou řadou komunitních aktivit. V roce 2019 se strategicky spojil se stanicí Prima COOL. Cílem tohoto spojení je rozvoj e-sportu a dále pak zatraktivnění televizního a online vysílání na Prima COOL.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení, digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Samsung je podle žebříčku Interbrands z roku 2022 pátou nejhodnotnější značkou světa s hodnotou 74,6 miliard dolarů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.