Miroslav Svoboda je nový Country leader Deloitte Česká republika

Praha, 30. května 2022 Miroslav Svoboda, seniorní Partner v daňovém a právním oddělení, se funkce Country leadera ujme 1. června 2022. Střídá Dianu Rádl Rogerovou, která tuto roli vykonávala od roku 2016. 

„Mým hlavním cílem bylo strategicky rozvíjet byznys, ale také pomoci transformovat Deloitte v technologickou firmu, která bude udávat trendy ve svém segmentu. Považuji tuto svou misi za úspěšně splněnou. Náš byznys roste dvouciferným tempem, dobře jsme propluli více než dvouletým obdobím pandemie a dále posílili svou pozici na trhu. Obrovskou radost mám i z toho, že jsme se velmi výrazně posunuli v oblasti technologií a digitalizace, a to nejen uvnitř firmy, ale zejména v podobě toho, co umíme nabídnout našim klientům,“ říká Diana Rádl Rogerová a dodává: „Osobně je pro mě také důležité, že jsme v tomto našem závazku šli ještě dál; investovali jsme finančně, kapacitně i naším know-how do řady veřejně-prospěšných a neziskových aktivit, které pomáhají s digitalizací státu a jeho služeb a transformací naší země v moderní vzdělanostní ekonomiku. Před mým nástupcem nyní stojí složité výzvy, jak navigovat náš byznys nejistými vodami rozbouřené geopolitické i ekonomické situace. Vzhledem k Mirkovým zkušenostem jsem si jistá, že Deloitte bude řídit úspěšně.”

„Mou vizí je Deloitte jako „akcelerátor“ znalostí a inovací, projevující se ve všech oblastech, kde se angažujeme – auditu, daních, právu a poradenství finančním, technologickém i v oblasti řízení rizik. Velkou prioritou je pro nás využít potenciálu spojení nejlepších lidí a technologií ve prospěch našich klientů a společnosti. Razím heslo, že velké výsledky se skládají z mnoha dílčích, a záleží na jejich propojení; je smutné, že nám to znovu musela připomenout aktuální ekonomická a geopolitická situace,“ říká Miroslav Svoboda, nový Country leader Deloitte Česká republika, a dodává: „Jsou před námi velká témata jako udržitelnost, zdroje energií, dodavatelské řetězce a růst cen, digitální ekonomika, zdraví, bezpečnost – to vše se propojuje a Deloitte v těchto tématech chce a bude hrát významnou roli.“

Medailonek Miroslava Svobody

Miroslav Svoboda je seniorním Partnerem v daňovém a právním oddělení Deloitte Česká republika, má zkušenost i jako Partner zodpovědný za tým finančního poradenství. Zaměřuje se na služby při fúzích a akvizicích a jeho zkušenosti pocházejí z komplexních projektů mezinárodního zdanění i právní a účetní struktury fúzí a akvizic. Podílel se na realizaci různých zahraničních i domácích projektů a transakcí, strukturování akvizic i prodejů společností a jejich restrukturalizace a refinancování, včetně rozdělení a spojování společností a jejich skupin. Role experta na mezinárodní transakce a zdanění se projevila také v pozici lídra daňových služeb pro oblast fúzí a akvizic pro CE region i zapojení do globálních týmů M&A a mezinárodního zdanění.  

Miroslav je současně lídrem platformy Deloitte Private zaměřené na poskytování služeb privátním vlastníkům a soukromým společnostem a programu Czech Best Managed Companies oceňujícího přední soukromě vlastněné společnosti v České republice.

Do Deloitte nastoupil v roce 2003 jako Senior consultant a postupně se vypracoval až na úroveň Partnera. Před působením v Deloitte začínal svou profesní dráhu daňového poradce v brněnské advokátní kanceláři. Vystudoval ekonomii a management na Mendelově Univerzitě v Brně. 

Pochází z Brna, nicméně již 21 let žije s rodinou v Praze. Stále se věnuje svému oblíbenému sportu, házené.