Nová zařízení pro Webex se soustředí na zvýšení technické kvality videokonferencí

Praha, 9. června 2022 – Společnost Cisco představila další inovace ekosystému Webex, nejpoužívanějšího a nejkomplexnějšího end-to-end řešení pro hybridní práci. Nejnovější hardwarová vylepšení se zaměřují na lepší kvalitu videokonferencí. Ukazuje se totiž, že nedostačující technologie může výrazně ovlivnit výkony hybridních týmů.

Mnoho výzkumů z poslední doby potvrzuje, že model hybridní práce přináší nejen pozitiva plynoucí z flexibility či úspor času, ale má i své stinné stránky. Například účastníci studie Dimensional Research uvedli, že na videokonferencích tráví dvě a více hodin denně (93 %) a cítí se z nich unaveni (95 %). Bezmála 70 % respondentů se vzdálených schůzek účastní prostřednictvím notebooků.

Nejen tento průzkum potvrzuje, že problémy se zapojením, synchronizací, nastavením, hlukem na pozadí, špatným zvukem či nízkou kvalitou videa mohou být zdrojem frustrace. I použité technologie tak významně ovlivňují efektivitu pracovních týmů. A nová zařízení pro Webex nejsou samoúčelné „vychytávky“, ale inovace, které mají reálný dopad na kvalitu práce. 

Aktuálně Cisco uvádí na trh inovace Webex Room Bar a Cisco Desk Camera 1080p.

Webex Room Bar představuje komunikační konzoli určenou především do malých či středně velkých zasedacích místností a s pomocí umělé inteligence dokáže řešit problémy vzdáleností ve stísněných prostorech. AI zároveň vyrovnává úroveň hlasitosti všech účastníků a eliminuje ruch na pozadí. Webex Room Bar umožňuje připojení nejen ke schůzkám Webex, ale i Zoom, Microsoft Teams či Google Meet. Webex Room Bar představuje elegantní řešení, které i do menších prostor, huddle space, a třeba i do domácnosti přinese vlastnosti a funkce velkých zasedaček. 

Cisco Desk Camera 1080p s vysokým rozlišením přináší vynikající kvalitu videa na domácím monitoru nebo notebooku a lze ji také použít v kanceláři pro hotdesking. Je vybavena mimo jiné dvěma všesměrovými mikrofony a pro dokonalý obraz používá rychlé automatické ostření, korekci světla a výkonný 4násobný digitální zoom.

O Cisco Systems 

Cisco (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti technologií, které zajišťují fungování internetu. Cisco inspiruje a otevírá nové možnosti tím, že mění váš pohled na aplikace, zabezpečuje vaše data, transformuje vaši infrastrukturu a pomáhá vašim týmům k úspěchu v globální a inkluzivní budoucnosti. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.

Platforma Cisco Webex Webex je přední poskytovatel cloudových řešení pro spolupráci zahrnujících videokonference, hovory, textové zprávy, konference, řešení pro interakci se zákazníky (např. kontaktní centra) a účelová zařízení pro spolupráci. Důraz na inkluzivní spolupráci nás motivuje k inovacím, kde s využitím umělé inteligence a strojového učení odstraňujeme zeměpisné, jazykové, osobnostní a technické bariéry. Nedílnou součástí našich řešení od samého počátku je bezpečnost a ochrana soukromí. Webex spolupracuje s nejvýznamnějšími podnikovými a kancelářskými aplikacemi, které zprostředkovává v rámci jediné aplikace a rozhraní. Další informace na webex.com