Wargaming otevírá nové pobočky v Polsku a Srbsku

Wargaming Belgrade and Wargaming Warsaw přijmou na 400 zaměstnanců

14. června, 2022 V návaznosti na rozhodnutí společnosti Wargaming stáhnout se ze svých aktivit v Rusku a Bělorusku oznamuje společnost další krok v procesu restrukturalizace – otevření dvou nových studií v srbském Bělehradě a polské Varšavě, která posílí globální aktivity organizace. Nová místa se stanou sedmou a osmou pobočkou společnosti Wargaming v Evropě, připojí se tak k Nikósii, Vilniusu, Praze, Kyjevu, Guildfordu a Berlínu a zaměstnají na 400 kolegů.

V Bělehradě budou působit mezinárodní i místní talenty napříč vývojovými a vydavatelskými obory. Do budoucna se kancelář stane také důležitým centrem pro přesun zaměstnanců společnosti Wargaming z různých míst. Studio se zaměří na franšízy World of Tanks a World of Warships, bude poskytovat klíčové služby a potenciální vývoj nových produktů.

Ve Wargaming Warsaw bude zpočátku sídlit malý vydavatelský tým a o dalších plánech rozvoje této lokality bude rozhodnuto v průběhu restrukturalizace společnosti Wargaming. 

„Varšava a Bělehrad byly logickou volbou pro nové pobočky, protože v obou případech se jedná o místa s rychle se rozvíjejícím technologickým odvětvím a s obrovským potenciálem. Těšíme se na úzkou spolupráci s IT komunitami v obou městech, abychom vybudovali nejlepší vývojové a vydavatelské jednotky ve své třídě,” řekl Victor Kislyi, generální ředitel společnosti Wargaming.  „Společnost Wargaming pokračuje ve svých velkých plánech do budoucna. Bělehrad a Varšava budou mít pro dosažení našich cílů zásadní význam.” 

V rámci otevření kanceláře v Bělehradě podpoří Wargaming růst místních herních talentů nabídkou zajímavého místního programu stáží – Wargaming Forge. Tento program umožní talentovaným jedincům (místním studentům, absolventům, mladším profesionálům) osvojit si dovednosti pod vedením zkušených vedoucích pracovníků a mentorů společnosti.

##

O Wargamingu

Wargaming je oceňovaný vývojář a vydavatel online her se sídlem v kyperské Nikósii. Společnost Wargaming, která působí od roku 1998, se stala jedním z lídrů herního průmyslu se 17 pobočkami po celém světě, včetně studií v Chicagu, Praze, Šanghaji, Sydney, Tokiu a Vilniusu. Tituly společnosti Wargaming si užívají miliony hráčů na všech hlavních herních platformách. Mezi naše stěžejní produkty patří free-to-play hity World of Tanks, World of Warships a World of Tanks Blitz.Oficiální webové stránky: wargaming.com