Continental získal ocenění Výrobce pneumatik roku 2022 a dvě ceny za design Red Dot a iF DESIGN

  • Společnost Continental získala ocenění Výrobce pneumatik roku 2022 za technologické inovace a vylepšování trvalé udržitelnosti svých produktů
  • Toto ocenění obdržela od Mezinárodního obchodního magazínu Tire Technology International 
  • S novou pneumatikou SportContact™ 7 získal Continental i dvě z nejprestižnějších designových ocenění – Red Dot Award a iF DESIGN AWARD

Praha, 21. června 2022 – Mezinárodní obchodní magazín Tire Technology International (TTI) udělil společnosti Continental ocenění Výrobce pneumatik roku 2022 za přetrvávající snahu o inovativní návrhy, zlepšování technologií a trvalou udržitelnost. Kromě toho Continental dokázal, že pneumatiky mohou dosahovat výjimečnosti také v oblasti designu. Nová pneumatika SportContact™ 7 vyhrála dvě z nejprestižnějších mezinárodních designových ocenění – Red Dot Award a iF DESIGN AWARD.

Ocenění TTI za inovaci a excelentnost jsou považována za nejdůležitější ve svém odvětví, udělují se za novinky v celosvětovém vývoji a pokroku v technologii pneumatik. Mezinárodní porota, složená z více než dvaceti novinářů a předních odborníků z odvětví, se v tomto roce zaměřila na technologické inovace, na další zlepšování bezpečnosti a trvalé udržitelnosti produktů. Ročník 2022 je pro společnost Continental rokem hattricku. Podařilo se mu posbírat už třetí vítězství v ocenění Výrobce pneumatik roku z dosavadních osmi ročníků této ceny.

„Porota byla zaujata množstvím pokroků, dosažených společností Continental během uplynulého roku: například ContiRe.Tex, pneumatika Extreme E druhé generace, vynikající škála výzkumných spoluprací,  pneumatika Conti GreenConcept a mnoho dalších. Závazek společnosti Continental k inovacím a trvalé udržitelnosti ji dělá ještě víc hodnou tohoto ocenění,“ uvedl Matt Ross, šéfredaktor magazínu Tire Technology International. „Je pro nás velkou poctou být letošním Výrobcem pneumatik roku. Motivuje nás to pokračovat v námi zvolené cestě – neustále investovat do vývoje našich pneumatik a významně přispívat k bezpečné a úsporné mobilitě šetrné k životnímu prostředí,“ reagoval Bernd Korte, viceprezident pro vývoj platforem a industrializaci společnosti Continental Tires.

Renomované ocenění Red Dot Award za produktový design

Sportovní pneumatika Continental SportContact™ 7 přesvědčila světové odborníky na design a v konkurenci téměř 11 000 přihlášených produktů z šedesáti zemí získala mezinárodní designové ocenění Red Dot Award v kategorii Produktový design.

„Během tohoto ročníku soutěže jsem byl obzvlášť ohromený nepřehlédnutelným důrazem na kreativitu oceněných produktů. Fakt, že stále vznikají designy, které překvapí svou formou a funkčností, považujeme za působivé a chvályhodné,“ zhodnotil cenu Dr. Peter Zec, zakladatel a CEO Red Dot.

Ocenění iF DESIGN AWARD v kategorii Automobily/Vozidla

SportContact™ 7, novinka na trhu, získala tento rok i ocenění iF DESIGN AWARD v disciplíně Produkt v kategorii Automobily/Vozidla. Ocenění iF DESIGN AWARD každoročně uděluje nejstarší nezávislá designová organizace na světě – iF International Forum Design GmbH. Pneumatika SportContact™ 7 přesvědčila 132 členů nezávislé mezinárodní odborné poroty hlavně svojí inovativní formou a funkčností. Porotci vybírali výherce z téměř 11 000 přihlášek z 57 zemí.

Během vývoje pneumatiky SportContact™ 7 se experti na design zaměřili hlavně na vývoj spolehlivé „další generace“ z řady úspěšných pneumatik SportContact a sladění s designem moderních sportovních aut. „Jsme šťastní, že naše sportovní vlajková loď přesvědčila svojí funkčností fanoušky pneumatik a oceněním i odborníky na design z celého světa. Tím vyjádřili uznání naší práci,“ uzavřel Enno Straten, vedoucí pro strategie, analytiku a marketing náhradních pneumatik společnosti Continental pro region EMEA.

Oceněné pneumatiky v České republice

Vývoj všech oceněných pneumatik probíhal sice v Německu, ale samotné produkty mají blízko i k České republice. Sportovní řada pneumatik SportContact se vyrábí otrokovickém závodu Continental Barum a pláště ContiRe.Tex, které využívají polyesterových vláken z recyklovaných PET lahví, jsou od května k dostání na českém portálu PNEUBOSS.CZ.

Continental AG

Continental vyvíjí pokrokové technologie a nabízí služby pro udržitelnou a provázanou mobilitu lidí a jejich majetků. Technologická společnost, založená roku 1871, nabízí bezpečná, účinná, inteligentní a cenově dostupná řešení pro vozidla, stroje, dopravu a přepravu. V roce 2021 dosáhla společnost Continental obratu 33,8 miliardy eur a v současné době zaměstnává více než 190 000 zaměstnanců v 58 zemích světa. 8. října 2021 společnost oslavila 150 let od svého založení.

Divize pneumatik má v současnosti 24 výrobních a vývojových míst po celém světě. Jako jeden z předních světových výrobců pneumatik, který zaměstnává kolem 57 000 zaměstnanců, generovala v roce 2021 tržby ve výši 11,8 miliardy eur. Continental se v oblasti výroby pneumatik řadí mezi technologické leadery a nabízí širokou řadu produktů pro osobní i nákladní vozy a pro jednostopá vozidla. Prostřednictvím neustálých investic do výzkumu a vývoje zásadním způsobem přispívá k zajištění nákladově efektivní a ekologické mobility zákazníků. Portfolio divize pneumatik obsahuje také služby, zaměřené na obchod s pneumatikami a jejich použití ve flotilách, stejně jako digitální systémy řízení pro pneumatiky nákladních vozidel.

Continental AG je v České republice zastoupen výrobními a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Jičíně, Otrokovicích, Ostravě a Horšovském Týně. Slovenskou republiku zastupují výrobní závody Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Koncern Continental AG zaměstnává v České republice a na Slovensku  na 17 200 zaměstnanců. Do portfolia společnosti patří pneumatiky značek Continental, Barum, Semperit, Matador a General Tire.

Odkazy

www.continental.cz
www.continental-corporation.com