ČMIS posílila projektová manažerka Monika Ublová. Týmy Windows a Linux doplnili tři zkušení administrátoři

  • ČMIS se rozrostl o čbtyři nové experty
  • Firma posiluje v projektovém řízení, virtualizaci a automatizaci
  • Na základě poptávky po externích adminech kontinuálně rozšiřuje tým 

Praha 22. června 2022 – Technologická společnost ČMIS, která patří k největším českým hráčům na poli hostingu, posiluje svůj tým o čtyři nové specialisty. S projektovým řízením pomůže Monika Ublová, která má v tomto oboru více než 15 let zkušeností z ČSOB a dalších firem, a kromě projektů se také zaměří na zjednodušování a zefektivňování nových i stávajících procesů. Zásadně pak posílily administrátorské týmy, a to jak pro Linux, tak pro Windows – k ČMIS se nově přidali Michal Tetour, Marek Andraši a Stanislav Veselý. 

„Soustředíme se na budování silného týmu adminů, kteří budou bdít nad infrastrukturou klientů. Nově totiž poskytujeme schopnosti a know-how našich specialistů i jako externí službu, zejména ve spojitosti s optimalizací Microsoft SQL Serveru, čímž dokážeme zrychlit chod jejich systému až o 50 %. Zároveň posilujeme ve virtualizaci, automatizaci a v neposlední řadě i v projektovém řízení, kterého se ujme Monika Ublová. Těší mě, že se nám do ČMIS daří lákat kvalitní odborníky a kontinuálně díky nim růst,“ uvádí Václav Svátek, CEO a zakladatel ČMIS.

„ČMIS je firma, která má zkrátka drive. S jejím růstem souvisí i potřeba efektivně řídit projekty velkých klientů, mezi něž patří zavedené české firmy s globálním přesahem i úspěšné startupy. Baví mě dynamičnost a zároveň klientské projekty, které budu řídit od začátku do konce. Zároveň budu pomáhat se zjednodušováním a standardizací klíčových procesů, a tím přispívat k rychlejšímu rozvoji firmy. Jsem proto ráda, že se naše cesty se ČMIS potkaly,“ říká Monika Ublová, project & process manager ČMIS. 

Bohatou kariéru začala Monika Ublová v ČSOB, kde působila přes deset let a vystřídala zde několik pozic, od analytiky a zlepšování IT procesů přes exekutivu až po projektový management. Následně zastávala roli projektové manažerky ve společnosti Manica, kde vedla velké projekty pro EmbedIT – Home Credit Int., Sazku, Ahold a Raiffeisenbank, a následně v Českých radiokomunikacích dohlížela na nové implementace i produkty. 

Čtyři zkušení administrátoři posílí oddělení Windows a Linux

Linuxová divize se ve ČMIS díky novým zákazníkům neustále rozšiřuje, nově do ní proto přibyli dva zkušení specialisté, kteří budou spravovat větší množství nástrojů a napomůžou plynulejší spolupráci a následnému růstu firmy. Prvním z nich je Michal Tetour, jenž začal svou kariéru jako technik pokladních systémů v ASW Systems pro Windows i Linux. Následně dělal L2 Application Support v AEVI a rok strávil jako junior Linux admin pro Vshosting. 

Druhou posilou je Marek Andraši, který v předchozím zaměstnání pracoval jako Linux admin v DEVOPS týmu firmy Unicorn, kde nasbíral spousty zkušeností ve světě IT a hlavně Linuxu na interních projektech firmy. Specializuje se na administraci Linux prostředí, automatizaci a virtualizaci. „Na ČMIS oceňuji prostředí a atmosféru firmy. Baví mě i technologie, s nimiž Linux oddělení pracuje, a skvělý tým, se kterým budu moci sdílet zkušenosti,“ říká Marek Andraši. 

Poslední posilou je Stanislav Veselý, který přešel do ČMIS z pozice IT technika ve společnosti Airwaynet, kde se věnoval instalacím a servisu 5–80GHz technologií (Mikrotik, Alcoma, Ubiquity). Nyní bude mít na starosti helpdesk. 

Více o ČMIS

Technologická společnost ČMIS, která patří k největším českým hráčům na poli hostingu, cloudových a serverových řešení, dokáže svým zákazníkům zajistit, že jejich e-shopy nespadnou a fungují hladce i během špičky, takže nepřijdou o své tržby kvůli výpadkům. Mezi hlavní služby patří hosting aplikačního prostředí pro účetní a obchodní systémy, dále hosting databází, úložišť a privátní cloud pro velké e-commerce hráče, jako jsou Rohlík.cz či Shoptet. V neposlední řadě poskytuje jako Microsoft direct partner klientům nejlevnější licence pro aplikace Microsoftu.