Loajální zaměstnanci SAP v České republice dostanou placené volno navíc

PRAHA, Česká republika – 30. června 2022 – Až 5 dnů placeného volna ročně mohou za loajalitu čerpat zaměstnanci pražského centra inovací a podnikových služeb SAP Services i dalších součástí skupiny SAP v České republice, kam patří SAP Ariba, SAP Concur a SAP ČR. Na nový benefit s názvem Loyalty Leave (věrnostní volno) dosáhnou všichni zaměstnanci již po třech odpracovaných letech. Konkrétní počet volných dnů záleží na počtu let odpracovaných v SAP.

Nový benefit v podobě placeného volna za loajalitu má odměnit věrné zaměstnance a nabídnout jim takovou odměnu, kterou skutečně ocení. Právě dny placeného volna navíc totiž patří dle aktuálního průzkumu personální agentury Grafton Recruitment mezi nejpopulárnější benefity českých zaměstnanců, bez ohledu na obor je chce více než 9 z 10 pracovníků. 

Prostřednictvím tohoto nového benefitu mohou zaměstnanci SAP získat až pět dní placeného volna ročně. Konkrétní počet volných dnů závisí na tom, jak dlouho již ve společnosti pracují: po třech odpracovaných letech mají zaměstnanci nárok na 1 den volna ročně, postupným zvyšováním lze dosáhnout až na 5 dnů po 15 letech. Celkem na benefit dosáhnou zhruba dvě třetiny zaměstnanců. Na rozdíl od klasické dovolené si tyto dny mohou zaměstnanci převádět do dalších let a vybrat kumulovaně v době, kdy se jim to bude nejvíce hodit. 

Zaměstnanci dlouhodobě projevovali zájem o dodatečné placené volno nad rámec klasické dovolené, aby se mohli věnovat svým rodinám a zálibám, anebo aby si ho mohli šetřit na dobu, kdy jej využijí kumulovaně. Protože převod klasické dovolené do dalších let na základě přání zaměstnance není z legislativních důvodů možný, přišli jsme se speciálním druhem volna, na které vzniká nárok každý rok po odpracování tří let a které lze převádět do dalších let bez omezení. Benefit je v rámci ČR poměrně unikátní, hodně firem dává extra dovolenou či volno, ale ve většině případů platí pravidlo, že se nepřenáší do dalšího kalendářního roku,“ popisuje Lenka Pospíšilová, HR Business Partner v SAP Services, s tím, že zaměstnanci benefit velmi oceňují. „Předpokládáme, že si volno zaměstnanci nahromadí a vyberou za účelem nějaké dlouhodobé aktivity. Někteří plánují studium v zahraničí, jiní dobrovolnictví v rozvojových zemích a ti starší uvažují, že by přestali pracovat pár měsíců před odchodem do důchodu.“

Placené volno za věrnost mohou pracovníci využívat k různým účelům, například k dobrovolnictví, studiu či napsání knihy. Cílem nového benefitu je dále zvyšovat loajalitu a spokojenost zaměstnanců SAP, a snižovat tak fluktuaci. Ta je v této společnosti dlouhodobě výrazně nižší, než je běžně udávaných 15 %.

 
O společnosti SAP
Strategií společnosti SAP je pomoci firmám stát se inteligentním udržitelným podnikem. Jako lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. 87 % veškerého celosvětového obchodu je generováno zákazníky SAP. Technologie, jejichž součástí je strojové učení, internet věcí a pokročilé analytiky, pomáhají našim zákazníkům přetvořit jejich firmy v inteligentní udržitelné podnikání. SAP poskytuje jednotlivcům a organizacím obchodní expertízu a rozvíjí spolupráci, díky níž jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Společnostem zprostředkováváme jednoduché využití technologií, díky čemuž mohou náš software využívat tak, jak sami chtějí a bez komplikací. Naše end-to-end sady aplikací a služeb pomáhají zákazníkům z komerční i veřejné sféry a napříč 25 různými odvětvími v dosahování vyšších zisků, v přizpůsobování se aktuálním potřebám a ve schopnosti těžit z rozdílného přístupu. Díky celosvětové síti zákazníků, partnerů, zaměstnanců a uvědomělých lídrů pomáhá SAP ke zkvalitňování lidských životů. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1 400 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Součástí SAP v České republice je SAP Services, SAP ČR, SAP Ariba a SAP Concur. Pro vice informací navštivte www.sap.comSAP News Center a sledujte SAP na Twitteru @sapnews či na Instagramu @LifeAtSap.