Acronis lídrem v oblasti ochrany koncových bodů, podle poslední analýzy Canalys

Zařazení do kvadrantu High Performer je oceněním vysoké výkonnosti společnosti Acronis
na trhu kybernetické ochrany  

PRAHA, 15. srpna 2022 Acronis, globální lídr na trhu řešení kybernetické ochrany, oznámil zařazení do kvadrantu High Performer v rámci poslední analytické zprávy Canalys Endpoint Security Vendor Performance Index. Acronis, který v prvním letošním čtvrtletí zvýšil své tržby o 18,8 % oproti stejnému období roku 2021, se tak zařadil mezi vedoucí globální lídry v oblasti ochrany koncových zařízení.

Canalys, uznávaná nezávislá analytická firma v oblasti technologického trhu, vydává pravidelné čtvrtletní zprávy identifikující trendy na trhu ochrany koncových bodů a podíly na trhu jednotlivých dodavatelů. Zejména hodnotí jejich aktuální výkonnost na trhu řešení pro endpoint security a zákaznickou poptávku v posledních 12 měsících (aktuálně od července 2021 do června 2022). 

V aktuální zprávě Canalys oceňuje řešení Acronis pro ochranu koncových bodů a jeho integraci se službami zálohování a obnovy dat. Acronis byl poprvé oficiálně klasifikován jako vedoucí poskytovatel Endpoint Protection Platform (EPP) v dubnu 2021, kdy se objevil v indexu Canalys Endpoint Security Vendor Performance. Od té doby rozšířil své řešení ochrany koncových bodů, ohlásil řadu integrací s předními poskytovateli platforem pro dodávky služeb a vylepšil svou klíčovou platformu Acronis Cyber Protect Cloud o funkčnosti endpoint protection. 

„Zařazení společnosti Acronis mezi lídry řešení pro ochranu koncových bodů je potvrzením její vysoké výkonnosti na trhu a existence výjimečné zákaznické nabídky,“ řekl Alex Smith, viceprezident společnosti Canalys. „S unikátním přístupem ke kybernetické ochraně a s loajalitou ke svým prodejním partnerům je Acronis na nejlepší cestě k budoucímu posílení své pozice mezi vedoucími dodavateli ochrany koncových bodů pro poskytovatele služeb a prodejce řešení.“

Dalšího úspěchu v oblasti ochrany koncových bodů dosáhl Acronis Cyber Protect v rámci testu organizace AV-Test v červnu tohoto roku. Řešení Acronis dokázalo detekovat a zastavit všech 10 ransomwarových útoků, z toho 8 zastavilo již v první fázi „initial access“ a zbývající dva ve druhé fázi „execution“. 

 Řešení kybernetické ochrany Acronis spolehlivě využívá více než 20 000 poskytovatelů služeb, 750 000 podniků a organizací ve více než 150 zemích. Za poslední rok platforma Acronis Cyber Protect zabránila více než 1 milionu útoků a ochránila 2,66 milionu zařízení, čímž umožnila poskytovatelům služeb a podnikovým IT oddělením se vyhnout nákladným výpadkům a udržet obchodní kontinuitu.

O společnosti Acronis

Acronis je lídrem v segmentu kybernetické ochrany, která zahrnuje oblasti bezpečí, dostupnosti, soukromí, autenticity a zabezpečení (SAPAS) prostřednictvím inovativních zálohovacích řešenínástrojů bezpečnostidisaster recoverysdílení a synchronizace podnikových dat běžících v prostředí hybridního cloudu: on-premise, v cloudu či v obou prostředích. Díky vylepšeným  AI technologiím a blockchainové autentizaci dat chrání Acronis veškerá data ve všech prostředích včetně fyzických, virtuálních, cloudových, mobilních a aplikačních. S více než 500 000 firemními zákazníky a globální komunitou poskytovatelů služeb, resellerů a ISV partnerů je Acronis prověřeným dodavatelem 80 % podniků žebříčku Fortune 1000 a celkem více než 5,5 milionu zákazníků. S centrálami ve Švýcarsku a Singapuru je Acronis globální organizací se zastoupeními po celém světě a partnery ve 150 zemích. Více informací na www.acronis.com  a www.acronis.cz.