Komfort a efektivita v kanceláři na prvním místě

Praha, Česká republika – Společnost Signify (Euronext: LIGHT), světový lídr v oblasti osvětlení, přináší systém Interact Office, tedy systém svítidel a systému řízení osvětlení pro kanceláře, který lze připojit k internetu. Vlastníci a provozovatelné kancelářských prostor tak mohou využít plného potenciálu, který přináší „internet věcí“ (anglicky Internet Of Things – IoT) také v oblasti osvětlení.  Interact Office například pomáhá zvýšit produktivitu zaměstnanců a šetřit jejich čas tím, že jim pomůže s vyhledáním volných zasedacích místností, místností pro telefonování a video-konference či tichých místností pro soustředění apod. Systém dokonce pomůže s navigací uvnitř kanceláře do hledané místnosti a dokáže přizpůsobit osvětlení momentálním potřebám zaměstnanců. Zároveň poskytuje údaje o obsazenosti z různých budov a místností, které pomáhají manažerům pochopit a předvídat, jakým způsobem zaměstnanci využívají kancelářské prostory. Tyto informace tak mohou přispět k dosažení úspor tím, že optimalizují využití stávajících kancelářských prostor a služeb, a podporují tak efektivnost kancelářských budov.

Jak systém Interact Office funguje?

Internet věcí (z anglického Internet Of Things – IoT) je síť nejrůznějších zařízení, která jsou vybavená elektronikou a schopností připojit se k internetu, kde si mohou vyměňovat data. Vysoce škálovatelný a plně zabezpečený cloudový systém Interact Office je navržen tak, aby zpracovával nashromážděná data z připojených svítidel, senzorů a dalších komponent řízení osvětlení, a to i pomocí strojového učení. Cílem není pouze shromažďování dat, ale vytvářet data, která dávají smysl, a díky kterým mohou zákazníci Signify přinášet benefity svým zaměstnancům a organizacím díky poskytování služeb založených na jasných a přehledných datech ze systému, a to nad rámec samotného osvětlení.

Novinkou v nejnovější verzi systému Interact Office je také bioadaptivní osvětlení, které napomáhá zaměstnancům cítit se komfortněji, a to při současně vyšší produktivitě práce. K dispozici je také možnost individuálního nastavení osvětlení pomocí chytrých telefonů jednotlivých zaměstnanců.

Kromě samotného systému Interact dostávají partneři a zákazníci Signify k dispozici stále rostoucí sadu licencovaných rozhraní pro programování aplikací, tedy tzv. API (z angl. Application Programming Interface), které jsou k dispozici na vývojářském portále. Díky těmto API mohou další subjekty vytvářet další různé služby založené jak na datech ze systému Interact, tak dále zaintegrovat správu osvětlení do dalších jiných systémů.

Jak budou vypadat kanceláře budoucnosti? 

Nikdo nedokáže s jistotou předpovědět, jak budou kanceláře v budoucnosti vypadat. Jeden z předpokladů ale je, že budou obsahovat méně otevřených prostor, ale více místností zaměřených pro individuální práci a více konferenčních místností, aby se podpořilo budování vztahů a efektivní brainstorming.  Za tímto účelem společnost Signify navrhla nové řešení. Jedná se o systém osvětlení připodobňující denní světlo, a to včetně cirkadiálních rytmů, které lidem napomáhají zůstat aktivní během dne a lépe spát v noci.

Systém obsahuje napodobeninu střešního okna s výhledem na nebe, čímž vytváří pocit rozlehlého prostoru a spojení s přírodou. Stimulace pozitivních emocí přinášejí dynamické barvy přírody, které přicházejí skrz panoramatická okna. Osvětlení s příznačným názvem NatureConnect je postaveno na osvědčených principech Biophilic Design, aby nás znovu propojilo s vnějším světem. Napodobuje přirozené vzorce denního světla uvnitř budovy, a tím pomáhá vytvářet zdravé, inspirativní a atraktivní prostředí, které má za cíl zvýšit komfort a pohodlí zaměstnanců. 

O společnosti Signify
Signify (Euronext: LIGHT) je celosvětově vedoucí firmou v oblasti světelných produktů jak pro profesionály, tak pro koncové zákazníky a osvětlení v rámci internetu věcí. Produkty značky Philips a systém propojeného osvětlení a datových služeb Interact vytvářejí obchodní hodnotu a pomáhají k přeměně života v domácnostech, budovách i na veřejných prostranstvích. Firma, která v roce 2021 dosáhla tržeb ve výši 6,9 miliard EUR a zaměstnává přibližně 37.000 zaměstnanců ve více než 70 zemích světa, se snaží odhalit mimořádný potenciál světla, který dokáže změnit svět. V roce 2020 společnost Signify dosáhla uhlíkové neutrality, od svého vstupu na burzu je již čtyři roky po sobě v indexu Dow Jones Sustainability a byla oceněna jako Industry Leader v roce 2017, 2018 a 2019. Novinky týkající se společnosti Signify najdete v Newsroomu, na Twitteru, LinkedInu a na Instagramu. Informace pro investory jsou na webové stránce Investor Relations.