Společnost Universal Robots ve 2. čtvrtletí zaznamenala silný růst

Praha 14. září 2022: Universal Robots, dánská společnost zabývající se výrobou kolaborativních robotů (kobotů), vykázala za 2. čtvrtletí tržby ve výši 83 milionů USD. 

“V celkovém vyjádření jsou tržby za druhé čtvrtletí o 8 % vyšší než ve stejném období loňského roku, ale v místní dánské měně společnost zaznamenala za druhé čtvrtletí růst o 22 %,” uvedl prezident společnosti Universal Robots Kim Povlsen a dodal, že měřeno tímto způsobem společnost Universal Robots zaznamenala za první dvě čtvrtletí roku 2022 růst o 30 % ve srovnání s prvním pololetím roku 2021. 

Společnost Universal Robots zdůrazňuje, že klíčem k úspěchu v první polovině roku byl zejména silný růst globální poptávky po svařování. Společnost také zvýšila své příjmy z kanálů OEM (Original Equipment Manufacturer). “Naše koboty poskytují základ pro některé opravdu zajímavé nové produkty,” řekl Kim Povlsen. “Rozvoj nových partnerství s OEM v rámci našeho prosperujícího ekosystému vnímáme jako velkou příležitost pro inovace i budoucí růst.”

Spolupráce vytvářející růst v celém ekosystému

Více než 80 OEM výrobců vytváří řešení s koboty UR, která zahrnují širokou škálu aplikací – od svařování a paletizace až po stavební úkoly. Rostoucí poptávka po kolaborativních technologiích se odráží i v úspěchu OEM partnerů společnosti Universal Robots. Jedna ze zapojených společností, 3D Infotech, která využívá koboty UR k vytváření metrologických řešení, přičítá svůj úspěch využití technologie Universal Robots a své pozici v ekosystému UR+: v roce 2021 dosáhla fenomenálního růst tržeb o více než 200 %.

Související fotografie jsou k nalezení na tomto odkazu.

O společnosti Universal Robots

Dlouhodobým cílem společnosti Universal Robots je umožnit změnu způsobu práce pomocí své špičkové robotické platformy. 

Od uvedení prvního komerčně úspěšného kolaborativního robotu (kobotu) na světě v roce 2008 vyvinula společnost UR portfolio produktů zahrnující modely UR3e, UR5e, UR10e a UR16e, které zahrnují řadu dosahů a užitečných zatížení. Každý model je podporován širokým výběrem koncových efektorů, softwaru, příslušenství a aplikačních sad v ekosystému UR+. To umožňuje využití kobotů v široké škále průmyslových odvětví a znamená to, že je lze využít a přesouvat v rámci různých úkolů. 

Společnost je součástí Teradyne Inc. má sídlo v dánském Odense a pobočky v USA, Německu, Francii, Španělsku, Itálii, České republice, Rumunsku, Turecku, Číně, Indii, Japonsku, Jižní Koreji, Singapuru a Mexiku. 

Společnost Universal Robots instalovala po celém světě více než 50 000 kobotů.

Další informace naleznete na www.universal-robots.com nebo si přečtěte náš blog na adrese blog.universal-robots.com.