Acronis Cyber Protect Home Office slaví 20 let na českém trhu

Aktuální verze nejprodávanějšího programu pro osobní kybernetickou ochranu nabízí rychlou obnovu dat i bez internetového spojení a modulární instalaci

PRAHA, 15. září 2022 Acronis, globální lídr na trhu řešení kybernetické ochrany, oslavil 20 let přítomnosti řešení kybernetické ochrany pro domácí a profesionální uživatele Acronis Cyber Protect Home Office na českém trhu. Od vstupu na lokální trh v roce 2002 se tento program pod původním názvem Acronis True Image postupně stal nejprodávanějším řešením pro osobní zálohování dat a kybernetickou bezpečnost v českém jazyce. 

Zajímavé informace o Acronis Cyber Protect Home Office:

  • Software chrání před čtyřmi nejčastějšími hrozbami digitálního života: náhodným smazáním dat, kybernetickými útoky, poruchou hardwaru, a krádeží či ztrátou osobních zařízení.
  • Program nebo jeho vybrané funkce jsou součástí předinstalovaného softwaru na PC či pevných discích od řady výrobců.
  • Od roku 2017 přidal Acronis k základní funkci zálohování dat postupně archiv, ochranu proti ransomwaru, hodnocení zranitelností, antivirovou kontrolu a webovou ochranu. 
  • Dnes je jediným integrovaným řešením kompletní osobní kybernetické ochrany, které poskytuje jak zálohování dat, tak kybernetickou bezpečnost na PC, Mac a mobilních zařízeních. 
  • Celosvětově využívá řešení Acronis Cyber Protect Home Office přes 5,5 milionu domácích i profesionálních zákazníků.

„Když jsme před 20 lety začali distribuovat tehdejší Acronis True Image na českém a slovenském trhu, bylo povědomí o zálohování na velmi nízké úrovni,“ řekl Zdeněk Bínek, ředitel společnosti ZEBRA SYSTEMS zodpovědné za distribuci řešení Acronis. „Dnes si troufnu tvrdit, že si většina běžných a téměř všichni profesionální uživatelé nedovolí fungovat bez nějaké zálohy a zabezpečení svých dat. Mám radost nejen z toho, že i po dvou dekádách je Acronis Cyber Protect Home Office stále úspěšný, ale také z toho, že jsme dokázali přispět ke zvýšení obecného povědomí o důležitosti ochrany dat a kybernetické bezpečnosti.“

Aktuální verze produktu, který nese nový název Acronis Cyber Protect Home Office od roku 2021, přináší další vylepšení. K nim se řadí především možnost stahování cloudových záloh do lokálního umístění umožňující rychlou obnovu i bez internetového připojení. Dalším je možnost modulární instalace, kdy není třeba instalovat celý program ale pouze vybrané komponenty.

Acronis Cyber Protect Home Office je k dispozici ve třech verzích – Essentials, Advanced a Premium – které se liší funkčností a velikostí cloudového úložiště. Licence jsou odstupňované pro 1 uživatele, 3 uživatele nebo 5 uživatelů, což umožňuje pokrýt potřeby kybernetické ochrany i celé rodiny, živnosti nebo malé kanceláře. 

Vyzkoušet či zakoupit produkt lze www.acronis.com/cs-cz/products/true-image.

O společnosti Acronis

Acronis integruje ochranu dat a kybernetické bezpečnosti do uceleného, automatizované řešení kybernetické ochrany, které řeší výzvy bezpečnosti, dostupnosti, soukromí, autentičnosti a zabezpečení (SAPAS) v moderním digitálním světě. S flexibilním modelem nasazení, které vyhovuje potřebám poskytovatelů služeb i IT profesionálů, Acronis nabízí špičkovou kybernetickou ochranu dat, aplikací a systémů s využitím antiviru nové generace, zálohování, obnovy po havárii a ochrany koncových bodů za podpory výkonné umělé inteligence (AI). S pokročilými anti-malware funkcemi podporovanými strojovým učením a s autentizací postavenou na technologii blockchain chrání Acronis jakékoliv prostředí, od cloudu přes hybridní po on-premise, za efektivní a předvídatelné náklady. 

Řešení kybernetické ochrany Acronis spolehlivě využívá více než 20 000 poskytovatelů služeb, 750 000 podniků a organizací ve více než 150 zemích. S centrálami ve Švýcarsku a Singapuru a 2 000 zaměstnanci ve 34 lokalitách a 19 zemích je Acronis globální organizací se zastoupeními po celém světě. Více informací na www.acronis.com