Parťák pro dynamické aktivity: Skinners představují kolekci ponožkobot Compression s vyšším střihem

Brněnská společnost Skinners po nedávném uvedení vlastního modelu barefoot obuvi i nadále pokračuje ve vývoji svého vlajkového produktu – ponožkobot. Portfolio tohoto mezistupně mezi klasickou botou a ponožkou nyní obohacuje o kolekci Skinners 2.0 Compression, která kvalitou i možnostmi využití navazuje na své předchůdce, přesto se na první pohled liší vyšším střihem. Právě díky výšce úpletu a tomu, že se Compression vyrábí na užším kopytu, model představuje ideální obuv pro aktivní volný čas, během kterého dodá uživateli dostatek opory, stability i volnosti při dynamickém pohybu. 

Ponožkoboty Skinners si za více než šest let své existence dokázaly vydobýt své místo již ve více než stovce zemí světa. Ale jelikož je firmě vlastní touha překonávat své limity, vývoj této obuvi postupuje stále kupředu. Novinkou z dílny brněnských Skinners je nyní kolekce Compression, která kráčí ve stopách svých předchůdců, ve spoustě aspektů se však liší a posunuje hranice zase o krok dál tak, aby nabídla více možností pro specifické využití.  Nejpatrnější inovací je u modelu Compression vyšší střih ponožkoboty, který má za cíl ještě více obepnout chodidlo, a dopřát tak nositeli možnost užít si pohyb s více než dostatečnou podporou. Skinners 2.0 Compression navíc obsahují vyjímatelnou stélku, která napomáhá odsávat vlhkost a každý krok tak činí ještě pohodlnějším.  

„Celkově jsme se nad naším portfoliem zamýšleli tak, abychom v nabídce měli jednak kolekci, která bude určena k odpočinku, a jednak model, který bude vyhovovat náročnějším aktivním jedincům. Pohodlnější pohyb bez omezení již více než rok přináší model Skinners 2.0 Comfort, jež je širší, a dopřává tak noze i prstům více prostoru. Role aktivní opory by se nyní měly zhostit právě Skinners 2.0 Compression, u kterých aktivní lidé jistě uvítají, že je budou ponožkoboty více obepínat okolo kotníku i nártu a zajistí jim větší pocit jistoty při prudším pohybu nohy,” vysvětluje spoluzakladatelka Skinners Michaela Steinhauser. 

Na vývoji Skinners Compression, které se stejně jako další modely ponožkobot vyrábí z nejkvalitnějších italských vláken a odolných švédských polymerů, se podílela i řada testerů, s jejichž pomocí mohli Skinners dojít k nejslibnějším závěrům. “Vysoký střih byl velmi vyhovující jak pro běhání, tak turistiku. Oceňuji zejména zamezení vnikání prachu či jehličí dovnitř ponožkoboty, rovněž na mě pozitivně působí i zvýšená ochrana v lese před klíšťaty. Compression jsou velmi dobře zpracované a výborně padnoucí. Dodám, že i na jaře i na podzim dodávají dostatečnou ochrana před chladem,” říká tester Michal S.

Skinners 2.0 Compression budou k dostání v pěti barevných provedeních, které navazují na předchůdce Comfort. Vybrat si bude možné z přírodnějších barev Pine, Anthracite a Stone, či upřednostnit výraznější barvy jako Carmine nebo Pacific. Cena páru Skinners 2.0 Compression je 1650 korun. 

Fotografie nové kolekce naleznete zde

Link na souhrnný presskit Skinners najdete zde

Více informací o Skinners naleznete na webu zde

O Skinners

S prvním nápadem vytvořit obuvní mezistupeň, který by kombinoval pohodlí ponožek s ochranou bot, přišel v roce 2014 Petr Procházka během své letní brigádě v Norsku. Kamarád, který s ním cestoval, si poranil nohu takovým způsobem, že pro něj byla chůze v klasické příliš bolestivá. Petr tak za pomocí šitíčka spíchl vůbec první prototyp ponožkobot a s úžasem zjistil, že tento styl obouvání mu dodává jak pohodlí, tak svobodu při pohybu. Po návratu do Česka se spolu s Michaelou Steinhauser pustil do vývoje a výroby prvních opravdových párů Skinners. Společnost dnes nabízí tři tipy ponožkobot – Skinners 1.0, Skinners 2.0 a Skinners 2.0 pro děti. Těší se úspěchu ve 120 zemích světa a během roku 2021 dokázala dosáhnou více než stamilionového obratu.